2242

Üstün
Kendisini sevmiyorum. Allah rahmet eylesin. Sadete gelirsek. 85 kiloydum. Oruç tutuyorum. 91 kilo oldum. 8 günde. Günümüzde dışarı çıkmak tehlikeli geliyor bana. 16 yaşındaki çocuk 16 yaşındaki arkadaşını öldürüyor. Yani birçok haber sokakta kavgadan başka bir şey değil. Dışarı çıkasım yok bu yüzden. Evde bilgisayar başında zaman geçiriyorum. 100 kilo olursam. Evde egzersiz yaparım. Ya da zayıflama çayı vb şeyler kullanırım. Fazla kilo almak gerçekten öldürüyor mu?

1741452871503.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendisini sevmiyorum. Allah rahmet eylesin. Sadete gelirsek. 85 kiloydum. Oruç tutuyorum. 91 kilo oldum. 8 günde. Günümüzde dışarı çıkmak tehlikeli geliyor bana. 16 yaşındaki çocuk 16 yaşındaki arkadaşını öldürüyor. Yani birçok haber sokakta kavgadan başka bir şey değil. Dışarı çıkasım yok bu yüzden. Evde bilgisayar başında zaman geçiriyorum. 100 kilo olursam. Evde egzersiz yaparım. Ya da zayıflama çayı vb şeyler kullanırım. Fazla kilo almak gerçekten öldürüyor mu?
Fazla kilo öldürür hocam. Sağlıklı kilolarda olun.

Eki Görüntüle 131102
Her şeyin fazlası zarar.

Günümüzde dışarı çıkmak tehlikeli geliyor bana. 16 yaşındaki çocuk 16 yaşındaki arkadaşını öldürüyor. Yani birçok haber sokakta kavgadan başka bir şey değil.
Yaşadığın yere göre değişir. Bana kendine bahane sunuyormuşsun gibi geldi.
Ya da zayıflama çayı vb şeyler kullanırım.
Onlar işe yarasa ABD'nin yarısı obez olur muydu sence? Senin göbeğin sadece beslenme alışkanlığını değil aynı zamanda hayatını temsil eder. Nasıl biri olduğunu, neleri sevdiğini, neleri sevmediğini, iradeli olup olmadığını... Ayrıca "dışarısı tehlikeli, bu yüzden evde kalacağım ve kilo alacağım" sonucuna nasıl vardın onu da anlamadım. Evde de pek ala spor yapılıyor. Mesele isteyip istememen. Sen hayatını 2 adım attığında yorulan, girdiği her ortamda karnını içine çekmeye çalışan, sürekli gergin ve kaygılı, insanlarla iletişim kurmaya çekinen biri olarak yaşamak istiyorsan senin kararın. Bence böyle yaşamak aşırı kilodan ölmekten daha kötü. Diyeceğim o ki iş çığrından çıkmadan kontrol altına al, Efecan gibi çok insan var.

Kilo gerçekten de en büyük hastalıklardan bir tanesi. Diğer her türlü hastalığın altında yatan sebeplerden biri. Tabii ki belli bir kiloyu geçeni tüfekle vurmuyorlar ama sıkıntı. Kendinize dikkat edin.

Kalp damar hastaliklari, karaciger yaglanmasi nedeniyle ileri yaslarda epey sorun yasarsin. Ustelik kalp damar hastaliklari bizim ulkede yasli olumlerinin arasinda ilk sirada. Erken olmesen bile surunup sagliksiz yasarsin. Dogal olarak olmen gereken yastan da on yas erken vefat edersin.