Gay (hetero dışındaki diğerleri de) olmak özgürlük mü?
Evet, özgürlük. Başka soru?
Öncelikle konu sahibi, cinsel yönelim konusunda özgürlüğe sahip. İster gey olsun, ister trans. İstediği kişiliğe bürünebilir. Madem ailesi buna izin vermiyor, bir yaşa kadar sabretmek durumunda. Kendi hayatını kuracağı vakit kendi özgürlüğünü ilan edebilir.

Ve şunu da söyleyeceğim, kimsenin cinsel yönetimi bizi bağlamaz. Ne seni, ne beni.

Gay (hetero dışındaki diğerleri de) olmak özgürlük mü?
Gay olayina neden karsisin bu kadar? Gay bireyler su shurikene nasil saplasam yada walter da kutur kuturmus diye dolanmadigi surece ne sorun var? Kaldi ki buyuk cogunlugu da zaten kendileri gibilerle takildigi icin teknik olarak erkek nufusundan hem kendilerini hem de partnerlerini eksilttikleri icin istatistiksel olarak senin sansin artiyor hatta 🙃

Feminen biriyim renkli tokalar, oje sürmeler, lips vs bunu yaparken mutlu oluyorum. Bütün stresimi bakım yaparak atıyorum. Dün oje sürdüğüm için ailem bu konuda üstüme geldi, g...y misin bu haller ne diye. Sadece bir rengin bu kadar etkilemesini şaşırdığımı söyleyip konuyu kapatmaya çalıştım. Ama bırakmadılar. Bu halini istemiyoruz deyince sinirlendim. Kendi hayatımı ben yönetmezsen hiçbir şeyin anlamı kalmaz dedim. Sonuca varamadan sadece kendi düşüncelerini anlatıp uygulatmaya çalıştırlar, düşüncesizliklerini görünce moralim bozuldu demek ki benim değerim yok fikirlerime önem vermiyorlar. Çok ağırıma gitti o an ı yaşayacağıma mesai ye kalsaydım daha mutlu olurdum. Beni en çok üzen şey: 'böyle olursan bizi kaybedersın' deyince orada IP koptu. İçim rahatlarsın diye yazmak istedim iyi Sosyaller.
Böyle olursan bizi kaybedersin demek fazla abartı olmuş. Onun dışında sanırım ailenizin yerinde olsam çok üzülürdüm. Yine de ailenizin sizden kopacağını düşünmüyorum, bu kadar kolay değildir.
Umarım dediklerimi yanlış anlamazsınız. Saygı duyarım 🙂

Sende mi bu konuda sıkıntı yaşandın?
Gay olduğum için evde istemediklerini söylediler. Psikolojik baskı, evden kovma, maddi desteği çekme... Üstüne zaten majör depresyon tanısı var. Ben de Adana'daki bir LGBT oluşumundan destek aldım ve biraz daha iyiyim.

Merhaba, "kendi hayatını yaşama" noktasında bir noktada haklı olabilirsin.

Fakat ailenle yaşıyorsun. Aile toplumun en küçük yapısıdır ve toplumsal normlar doğrultusunda hareket etmeleri normal. Yani ailenin de belli kuralları olabilir. Sen de ailenle yaşadığın için o kurallara uymak" zorundasın".

Yani özgürlük, benim hayatım falan onlar anca pembe hayatlar için geçerli. Ki bu durum Türkiye'ye özgü değil, her yerde bu böyledir.

Kendi hayatını kurana kadar ailenin dediklerini yapmak ve onların otoritesini kabul etmek zorundasın. Eğer normal bir şekilde makyajsız devam edebiliyorsan ve hayat kaliten düşmeyip psikolojik baskı görmüyorsan makyaj yapmamalısın.

Aksiyon alman gereken nokta seni her koşulda zorluyorlarsa psikolojik baskı uyguluyorlar ise ancak o zaman ses çıkartabilirsin.

Ama makyaj yapmadığında, paranı veriyor, okuluna destek çıkıyorlar ise ses çıkarmayıp köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksin.
Bu cevabım da araya kaynadı gibi.

Gay olduğum için evde istemediklerini söylediler. Psikolojik baskı, evden kovma, maddi desteği çekme... Üstüne zaten majör depresyon tanısı var. Ben de Adana'daki bir LGBT oluşumundan destek aldım ve biraz daha iyiyim.

Bu cevabım da araya kaynadı gibi.

Bana da aynı şekilde davrandılar kendi evinde sür muhabbeti döndü. Destek alacak vaktim yok benim hocam çalışıyorum. Zaten iş stresi var bu da eklenince kafayı yedim. Mesaj atmak istersen birbirimize yardımcı oluruz.

Bana da aynı şekilde davrandılar kendi evinde sür muhabbeti döndü. Destek alacak vaktim yok benim hocam çalışıyorum. Zaten iş stresi var bu da eklenince kafayı yedim. Mesaj atmak istersen birbirimize yardımcı oluruz.
Destekten kastım psikolojik destek değildi. Kalacak yer ve iş buldular.
Yani zaten çalışıyor isen, bulunduğun ili ve yaşını bilmiyorum ama, uygun fiyatlı 1+0, 1+1 gibi evler vardır belki.
Ayrıca bulunduğun ildeki LGBT oluşumundan destek alıp, tabii güvenilir kişilerse, bir ev arkadaşı bulup ortaklaşa eve çıkabilirsin.