Makaleler
3
Arkadaşlar W32.AIDetectMalware diye tehdit var da onun virüs olmadığını biliyorum ama diğer 2 tehditleri ilk defa görüyorum. Bunun için böyle konu açtım.

Aşağıdaki benzer konulardan gördüğün kadarıyla sürekli korsan oyun indirip her seferinde burada sonuçları yorumlatmak için konu açıyorsunuz. Güvenilir korsan oyun kaynakları bulursanız zararlı bulaşmayacaktır. Ayrıca indirilen oyunun sadece setup dosyasını vb. taratıyorsunuz, diğer dosyalarda da virüs olabilir. Kendiniz Virustotal sonuçlarını analiz edebilirsiniz. Virustotal'in amacı siteye yüklediğiniz dosyayı 60+ farklı antivirüsün analiz etmesi. Bitdefender, Kaspersky, Malwarebytes vb. bilindik antivirüsler temiz veriyorsa, dosyaya antivirüs bypass vs. yapılmadıysa temizdir.

Aşağıdaki benzer konulardan gördüğün kadarıyla sürekli korsan oyun indirip her seferinde burada sonuçları yorumlatmak için konu açıyorsunuz. Güvenilir korsan oyun kaynakları bulursanız zararlı bulaşmayacaktır. Ayrıca indirilen oyunun sadece setup dosyasını vb. taratıyorsunuz, diğer dosyalarda da virüs olabilir. Kendiniz Virustotal sonuçlarını analiz edebilirsiniz. Virustotal'in amacı siteye yüklediğiniz dosyayı 60+ farklı antivirüsün analiz etmesi. Bitdefender, Kaspersky, Malwarebytes vb. bilindik antivirüsler temiz veriyorsa, dosyaya antivirüs bypass vs. yapılmadıysa temizdir.
Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca bu kadar korsan oyun indirmek yapımcıya artık hakaret olur, hem sistemin güvenliği de ihmal edilmiş olur. Günümüzde artık virüs & trojan gibi yazılımlar çok kolay fudlanıyor. Yani virüslü olsa bile virüssüz gibi bypass edilebiliyor.
Ha birde, neredeyse tüm korsan oyunlar içerdikleri protect kodlarından dolayı false-positive durumuna düşebiliyorlar. Tabii positive olanlar da yok değil. :)