Fitness programım nasıl olmalı?

Hocam aşırı değil de biraz fazlam var işte. 1.80 boyundayım 92 kiloyum. Zaten ben uzun süre fitness yapmak istiyorum, yani amaçladığım kiloya gelip bırakmayacağım. Sadece merak ettim ne zaman fit bir görünüm elde edeceğimi.

Size tavsiyem ilk 1–2 hafta full body programıyla başlayıp vücudunuzu egzersizlere alıştırmanız. Sonrasında hedeflerinize ve toparlanma durumunuza göre upper/lower veya push-pull-legs gibi bir programa geçebilirsiniz.

Haftada 4–5 gün gitmek her zaman daha iyi sonuç alacağınız anlamına gelmez. Önemli olan düzenli çalışmak, doğru teknikle egzersiz yapmak ve yeterince dinlenmek. Beslenmenizi de buna göre düzenlerseniz daha sağlıklı bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

Anladım hocam, kendimi gerçekten de iyi bir disiplinin içine sokmak istiyorum. Beslenmeme dikkat edeceğim orası kesin. Bu salonlardaki hocalar hakkında bilginiz var mı acaba? Çok işime karışılmasını istemiyorum. İlk bir iki gün bakıp sonra bırakıyorlar mı?

1.80 boyda 72kg az olur. Spor yaparak 80 civarına insen zaten fit durursun. Değişim konusunda ise kişiden kişiye ve beklentiden beklentiye göre değişir. O yüzden ne söylesem yanlış çıkma ihtimali var.

Hocam, salonuna göre değişir ama çoğu hoca başlangıçta sizinle ilgileniyor. Genellikle ilk birkaç gün bakıp bırakmaktan ziyade, hareketleri yanlış yaptığınızı veya egonuzu öne çıkarıp kaldıramayacağınız ağırlıkların altına girdiğinizi görürlerse müdahale ediyorlar.

İlk 6 ay boyunca hareketlerinizi ve formunuzu kontrol etmeleri normal. Sonrasında sizi tanıyıp hareketleri doğru yaptığınızı gördüklerinde çok fazla karışacaklarını düşünmüyorum.

Ben yaklaşık 1,5 yıldır fitness yapıyorum ve hocalarımla aram çok iyi. Hareketlerimi doğru yapmaya dikkat ediyorum ama en ufak hatamda bile uyarıyı yiyorum. Bence bu kötü bir şey değil, sonuçta amaç sakatlanmadan doğru şekilde ilerlemek.

Hocam doğru söylüyorsunuz, bende aslında rahatsız olduğumdan dolayı değil de işte, ne bileyim, kendi işimin patronu olmak her zaman beni mutlu etmiştir. Ben bu spor işlerine yeni gireceğim, daha önce hiç böyle istikrarlı bir şekilde spora girişmemiştim. Gerçekten güzel bir vücut inşa etmek ve hayatımdaki bazı şeyleri değiştirmek istiyorum, bence üniversitede bunu yaparak tam zamanlamasını tutturdum diyebilirim. Hem psikolojik olarak (öz güven) hem de estetik olarak kendime yapabileceğim en iyi iyilik olduğunu düşünüyorum sporun.

En güzelini yapıyorsunuz. Bundan 5 yıl öncesinde başlamadığım için pişmanım.

En güzelini yapıyorsunuz. Bundan 5 yıl öncesinde başlamadığım için pişmanım.
Aslında içimde şöyle bir rahatsız durum var. Ben şimdi salona gittiğim zaman bir bakacağım herkes kocaman kocaman geziyor, ben yeni başlamışım. Yani koca koca adamların yanında yeni başlayan birisi olmak aslında hem beni motive de edebilir veya kendime bakıp şu hale bak diye iç çekebilirim. Mental olarak zorlu bir süreç olacak.

İnanın o koca adamlar zamanla sizin en iyi dostlarınızdan olabilir. Dışarıdan göründükleri gibi değiller. Elbette aralarında samimi olmayan veya egolu insanlar da vardır ama çoğu kendi antrenmanına odaklanıyor.

Benim ilk gün hayranlıkla baktığım adamlardan biri, geçen hafta yanıma gelip nasıl zayıfladığımı ve bileklerimi nasıl büyüttüğümü sordu. Böyle şeyler insanı gerçekten motive ediyor.

O yüzden salona girdiğinizde kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Herkes bir yerden başladı. Bugün onların fiziğine bakıp imreniyorsanız, düzenli çalışmayla zamanla başkaları da size bakıp imrenebilir.

Haklısınız hocam, başkalarına bakıp "vücuda bak be" veya "ne kadar zeki adam" falan diye düşüncelerle gezmek bize hiçbir şey katmaz, aksine kendi kendimizi üzüp dururuz. Onlara bakıp imreneceğimize bizde öyle olmak için mücadele verip, çalışıp, sonunda o şeyleri elde ettiğimiz ve örnek alınacak bir insan olduğumuz zaman kendimizle gurur duymanın vereceği keyif bambaşka bir şey olur. Ben üniversiteye yeni geçtim, bu zamana kadar liseydi, laylaylomdu. Artık kendimi geliştirmek ve hayatımın yönünü değiştirmek istiyorum. Bu arada bahsetmeden geçmeyeyim, siz de mesajlarınızla bana epey bir motivasyon verdiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…