Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    4,1 MB · Görüntüleme: 14
  • image.webp
    image.webp
    4,3 MB · Görüntüleme: 14

İyi, muradına erdin şimdilik. BIOS güncelleyip bu ayarları sıfırdan gir o zaman. Sonrasında teste al. 150 dakika RAM Test Pro sonrası TestMem5 0.12.3 sürümünü çalıştırırsın. İkisini geçerse sorun yok demektir bu profil. RAM'lere üfleyen fanı test anında %100 çek devrini.

TCCDL timing'leri geldi yeni BIOS'ta ama onun için Sweet Spot var. Kendin bulman lazım, onun için de Karhu lazım. Ona bulaşmayın, Gaming bağlamaz.

İyi, muradına erdin şimdilik. BIOS güncelleyip bu ayarları sıfırdan gir o zaman. Sonrasında teste al. 150 dakika RAM test Pro sonrası TestMem5 0.12.3 sürümünü çalıştırırsın. İkisini geçerse sorun yok demektir bu profil. RAM'lere üfleyen fanı test anında %100 çek devrini.

Tccdl Timing'leri geldi yeni BIOS'ta ama onun için sweet spot var. Kendin bulman lazım, onun için de karhu lazım. Ona bulaşmayın, gaming bağlamaz.

BIOS ayarlarımı flash belleğe kaydetsem sonra yeni BIOS'a yüklesem sorun yaşar mıyım?

Güncellemesem bu şekilde kullansam bir şey değişir mi?

Şu an için değişmez. Birkaç sürüm daha çıksın, öyle güncellersin. Acelesi yok senin açından.

@Görkem5252 Bu profili bellek temizliği sonrası RTP ve TM5 0.1.2.3 ile sırasıyla teste alın. Geçerse sorunsuz kullanabilmen lazım. Aktif soğutma ile hata vereceğini sanmam. Fan devrini artırın.

Şu an için değişmez. Birkaç sürüm daha çıksın, öyle güncellersin. Acelesi yok senin açından.

@Görkem5252 bu profili bellek temizliği sonrası rtp ve TM5 0.1.2.3 ile sırasıyla teste alın. Geçerse sorunsuz kullanabilmen lazım. Aktif soğutma ile hata vereceğini sanmam. Fan devrini artırın.

Fan devrini sadece test aşamasında artırayım o zaman normal kullanımda normale çekeyim doğru mudur hocam.

Fan devrini sadece test aşamasında artırayım o zaman normal kullanımda normale çekeyim doğru mudur hocam.

Taktığın fan kaç RPM bilmiyorum, bende 2 adet fan 1500 RPM üflüyor, 2 farklı açıdan. Sen direkt karşısından üflettiğin için 1500 RPM sabitleyin ve kalsın. Testte 45-50 dereceyi geçmedikçe tREFI 65535 ve tRFC 360 kaynaklı hata almazsın. Onun için önemli sadece, oyunda zaten 50 olmaz aktif soğutmayla sende.

Taktığın fan kaç RPM bilmiyorum, bende 2 adet fan 1500 RPM üflüyor, 2 farklı açıdan. Sen direkt karşısından üflettiğin için 1500 RPM sabitleyin ve kalsın. Testte 45-50 dereceyi geçmedikçe trefı 65535 ve tRFC 360 kaynaklı hata almazsın. Onun için önemli sadece, oyunda zaten 50 olmaz aktif soğutmayla sende.

BIOS'u güncelledim ustam dediğiniz gibi RAM ayarlarına 2-3 aeçenek gelmiş zamanlamalar kısmında Auto'da duruyor RAM için koyduğum fanı ben kasa fanlarıyla senkronize etmiştim o zaman ayırayım sürekli Full hızdamı çalışmalı.

BIOS'u güncelledim ustam dediğiniz gibi RAM ayarlarına 2-3 aeçenek gelmiş zamanlamalar kısmında Auto'da duruyor RAM için koyduğum fanı ben kasa fanlarıyla senkronize etmiştim o zaman ayırayım sürekli Full hızdamı çalışmalı.

Evet, 1500 RPM altına düşmesin. Bu tCCDL zamanlarını SS at bana, değer veririm.

Gear kapalı denemen daha iyi olabilir, bu şekilde bakarsın en son. ARd 0, tCK 3-3, Bias 0-1, Burst 1X-1X ideal. @Görkem5252 FCLK 2000 kalsın sende, ona yapacak bir şey yok. FCLK stabilizasyonu ile uğraşılmaz. En son aşama o, zaten oyuna faydası çok sınırlı. VDD 1.55, VDDQ 1.5, VDDIO 1.4 kalsın sende.

1781168706143.webp

Son düzenleme: