Valla artik montajdan mi bilemedim 9850x3D sistemde de takili frame, 6000 Cl26 stabil calisiyor ama hep ayni sey olacak diye bir sey yok herhalde. Bugun degistirip deneyecegim.

Ust uste geliyor simdi monitor de geldi OLED, cizirti geliyor video, oyun acikken onunla ugrasiyorum.

Terslikler ardı arkası kesilmiyor maalesef, @babe1337 nazar ediyor sanırım. ;) OLED'de cızırtı ne kaynaklı? Ayrıca her 2 sistemden de Frame şiddetle sökmeni tavsiye ediyorum.

@Melkor anlar o işten, bir baksın bakalım. Cızırtı bu saatten sonra bizi bozar, Frame her 2 sistemden de sök yine de. Stabilite problem.
Asus Display Widget kurmustum onu silip restart atacaktim kii yine restart kisminda kitlendi. Kasadan reset atinca duzeldi problem. Artik Frame kit'e gelince bakacagiz. Monitorden memnunum ama cok tatli geldi.

Asus Display Widget kurmustum onu silip restart atacaktim kii yine restart kisminda kitlendi. Kasadan reset atinca duzeldi problem. Artik Frame kit'e gelince bakacagiz. Monitorden memnunum ama cok tatli geldi.
Boyle bir seye adim attik.

Dosya Ekleri

• 20260716_121419.webp
    20260716_121419.webp
    5,1 MB · Görüntüleme: 12
Valla hic anlamadim ilk defa OLED kullaniyorum. BIOS'la alakali oldugunu sanmiyorum kurcaliyorum su an.
Oledde ki cızırtı genelde panel soğutmasından gelir ama kullanım sırasında bu kadar belirgin olmaması lazım, ben de OLED kullanıyorum, özellikle Panel Refresh zamanı geldiği zaman o sesi duyabiliyorum ama yinede kulağımı yaklaştırmam gerekiyor

Senin PG27AQWP-W modelinde aktif fan yerine tamamen pasif soğutma kullanılmış, cızırtı için geriye Adaptör kaynaklı veya güç devresinden ''Coil Whine'' tarzı bi elektrik vızıltı duyuyorsundur. Eğer odada duvarlarda ses yalıtım köpüğü yoksa bu bildiğim kadarıyla bir düzeye kadar normal ama dediğim gibi eğer kulağını yaklaştırmamana rağmen normal oturma uzaklığında duyuyorsan servis yolu gözükebilir.

Son düzenleme:
Oledde ki cızırtı genelde panel soğutmasından gelir ama kullanım sırasında bu kadar belirgin olmaması lazım, ben de OLED kullanıyorum, özellikle Panel Refresh zamanı geldiği zaman o sesi duyabiliyorum ama yinede kulağımı yaklaştırmam gerekiyor

Senin PG27AQWP-W modelinde aktif fan yerine tamamen pasif soğutma kullanılmış, cızırtı için geriye Adaptör kaynaklı veya güç devresinden ''Coil Whine'' tarzı bi elektrik vızıltı duyuyorsundur. Eğer odada duvarlarda ses yalıtım köpüğü yoksa bu bildiğim kadarıyla bir düzeye kadar normal ama dediğim gibi eğer kulağını yaklaştırmamana rağmen normal oturma uzaklığında duyuyorsan servis yolu gözükebilir.
Valla ilk taktigimda videoyu actim asiri cizirti geliyordu ondan sonra ya hic reset atmadigimdan ya da Asus Display Widget'i silip reset attigimdan duzeldi.

Valla ilk taktigimda videoyu actim asiri cizirti geliyordu ondan sonra ya hic reset atmadigimdan ya da Asus Display Widget'i silip reset attigimdan duzeldi.
Kendi OSD menüsünde yok mu zaten kendi monitör ayarları, bi fikrim yok Asus Display Widget hakkında valla ama düzeldiyse sevindim, çok güzel bir monitör sizdeki de. Artık bi kaza hata çıkmasında güle güle kullanın setup'ı

Kendi OSD menüsünde yok mu zaten kendi monitör ayarları, bi fikrim yok Asus Display Widget hakkında valla ama düzeldiyse sevindim, çok güzel bir monitör sizdeki de. Artık bi kaza hata çıkmasında güle güle kullanın setup'ı
Cok tesekkur ederim daha iyileri sizin olsun.

Ya bu program aslında 2 CCD'li işte 9900X-9950X-9950X3D-7950X3D vs gibi işlemcilerde programlar 2 CCD'ye karışık atanıyor sapla saman karışıyor onu düzenlemek için.

Mesela CS2 açıyorsun işte oyunun bazı yerleri X3D'de bazıları sıradan olan bölmede, işlemciler birbiri ile iletişim kurmak zorunda kalıyor, lag oluyor, FPS düşüyor işte X3D performansını alamıyorsun falan, bu sorunlar yüzünden AMD Core Parking çıkardı.

Oyun algıladığında X3D olmayan bölmeyi uykuya alıyor, X3D'ye sallıyor bütün bilgisayarı ama bu sefer de yani bu işlemciyi kullanmanın esprisi kalmıyor. Napayım ben 8 çekirdek takılacaksam ?_?

Bu program işte arka plan işlerini 2. 32MB L3 olan CCD'ye , oyun ve klavye-fare-explorer.exe-dwm.exe gibi masaüstünün Cache'de kalmasını sağlıyor, elinle düzenliyorsun.

X3D bölmesi oyunlara ve ekipmanlara ayrılırken diğer bütün ıvır zıvır arka plan yüklerini sallıyorsun ötekine.

Mesela oyun oynarken Discord mu açacaksın, salla 2. bölmeye aç stutter o bu vs hiçbir şey olmaz, Chrome salla 50 tane tab aç, Spotify salla ne varsa salla.

Bunu ben genelde 32MB işlemcili 7500F-5600-7600X gibi 6 çekirdek kullananlara tavsiye ederim işte 3-5 artık FPS'ye ve stabiliteye faydası oluyor. 9800x3D için gereklilik puanı 10 üzerinden 3 falan, olsa da olur olmasa da.

Ayarları böyle olsun, windows açıldığında oto açılsın çalışsın.

Eki Görüntüle 266031

Bu programı kullanmak için şunları da yapmak lazım :

Eki Görüntüle 266032

Eki Görüntüle 266034
Teşekkürler hocam, ben bir deneyeyim bu programı.