Teşekkürler hocam, ben bir deneyeyim bu programı.

Process Lasso, CPU Set Setter tarzı programlar kullanılabilir ama faydası daha çok 2 CCD. Tek CCD çok uğraşmana gerek yok.

Tek CCD Core Parking sevmiyor bazıları, ondan uğraşıyor. Uğraşılması da gerekli bence, core parking tembellik olur. Diğer CCD çöpe atıyor.

@Mithat Berhan ile bu denenebilir. Zen 6'da bu baraj aşılması gerekli. @babe1337 yanlış etiket, Sorry.:thumbsup:

1784203757045.webp

Son düzenleme:
Process Lasso, CPU Set Setter tarzı programlar kullanılabilir ama faydası daha çok 2 CCD. Tek CCD çok uğraşmana gerek yok.

Tek CCD Core Parking sevmiyor bazıları, ondan uğraşıyor. Uğraşılması da gerekli bence, Core parking tembellik olur. Diğer CCD çöpe atıyor.

@babe1337 ile bu denenebilir. Zen 6'da bu baraj aşılması gerekli.

Eki Görüntüle 266134

Şöyle de bir olay var, çok sıkı oyuncular mesela 9800X3D'de CPU set setter ile gidip Asıl 8 çekirdeğe sallıyor oyunu, Thread 0'da oyunlar, thread1'de kalan Windows gibi. SMT aç kapa yapmasına gerek yok.

Process Lasso kullandım evvelden, oyunları affinity ile kitliyor ama oyundan mı Windows'tan mı oyun başka çekirdeğe spawn olmaya çalışırken artık engellemeye çalıştığı için mi bilemem hard ses stutter cızırtı işte sonra sesin kaybolması ve geri gelmesi durumları oldu ondan o programı sildim.

Şöyle de bir olay var, çok sıkı oyuncular mesela 9800X3D'de CPU set setter ile gidip Asıl 8 çekirdeğe sallıyor oyunu, Thread 0'da oyunlar, thread1'de kalan Windows gibi. SMT aç kapa yapmasına gerek yok.

Process Lasso kullandım evvelden, oyunları affinity ile kitliyor ama oyundan mı Windows'tan mı oyun başka çekirdeğe spawn olmaya çalışırken artık engellemeye çalıştığı için mi bilemem hard ses stutter cızırtı işte sonra sesin kaybolması ve geri gelmesi durumları oldu ondan o programı sildim.
Denemekte azda olsa fayda var gibi, duruma göre dönüş yaparım ama ilk önce sıvı soğutmanın garantiden gelmesi lazım.

Hocam, arkadaş yüksek voltajdan dolayı çarpılmış olmasın. 🤣 Umarım benden haber alırsınız.

Ben 6800 CL22 yapacağım.

Bundan öte yol yok, Boot etmiyor.

1784215386306.webp

@muhammetaktas122 Dual Rank 1x32 A-Die kite 2V girdi. MSI 3 voltajı da eşliyor. 2V VDDIO yüzünden işlemci pert oldu, RAM'de sorun yok. 2V Hynix'te kalıcı hasar bırakmaz genelde, uzun vade kullanım sakıncalı.

VDDIO 2V yüzünden sorun oldu.

Bundan öte yol yok, Boot etmiyor.

Eki Görüntüle 266185

@muhammetaktas122 Dual Rank 1x32 A-Die kite 2V girdi. MSI 3 voltajı da eşliyor. 2V VDDIO yüzünden işlemci pert oldu, RAM'de sorun yok. 2V Hynix'te kalıcı hasar bırakmaz genelde, uzun vade kullanım sakıncalı.

VDDIO 2V yüzünden sorun oldu.
Hocam, bende CL24 boot etmemişti hatırlarsanız, en iyisi 6400 CL26 deneyeyim.

6400 olursa, 6600 denerim direkt.

CL'yi düşürmek isterim ama 26 şu an benim için son değer galiba.