Valorant'ta maksimum 65 goruyordur muhtemelen 280mm AiO ile. Kapanması sicaklikla bagdastirdiysaniz. Eger Frame Kit ozelinde sorduysaniz 1-2 derece oynamis oynamamistir.

Yok bendeki örnekle kıyaslamak için sormustum. 65-70 arası oyunlarda benim de, boşta 50'lerde gezınıyor ne günah işledim de bu çip bana geldi.

@Ayhan Dönmez, hocam dual rank ile bir iki deneme yapayim dedim boyle bir sey cikti ortaya:

10635.webp
10636.webp

Bunun ustune cikilir mi bilemedim. Dual Rank ugtastiriyor, biliyorum. Varsa bir iki oneri denemek isterim.

Timing'leri ayrı ayrı dene, hata ya da boot etmezse anlamış olursun hangisi kaynaklı olduğunu.

Eki Görüntüle 276199
Deneyelim. Bu hali dahi sinirda muhtemelen. Test aninda IOD 65, RAM'ler 55 goruyor. Jonsbo var full devirde ama nedense cok fark goremedim. GPU uzerine fan dikmek en mantiklisi aslinda ama o da olmuyor maalesef.

Timing'leri ayrı ayrı dene, hata ya da boot etmezse anlamış olursun hangisi kaynaklı olduğunu.

Eki Görüntüle 276199

Eki Görüntüle 276203
Ekstra bu attigin ayarlardan once kendi attigimi RTP'ye aldim, 20. dakikada su an. IOD yine 66, RAM'ler 57-58 derece. Hata alir miyim sicakliktan tam emin olamadim bir de. tREFI ve tRFC kissam sicakliktan hata almam degil mi?

Test sonrasi geri cekerim tREFI ve tRFC'yi. Oyun esnasinda kalir yani. @Ayhan Dönmez

Son düzenleme:
Deneyelim. Bu hali dahi sinirda muhtemelen. Test aninda IOD 65, RAM'ler 55 goruyor. Jonsbo var Full devirde ama nedense cok fark goremedim. GPU uzerine fan dikmek en mantiklisi aslinda ama o da olmuyor maalesef.

Ekstra bu attigin ayarlardan once kendi attigimi RTP'ye aldim, 20. dakikada su an. IOD yine 66, RAM'ler 57-58 derece. Hata alir miyim sicakliktan tam emin olamadim bir de. TREFI ve tRFC kissam sicakliktan hata almam degil mi?

Test sonrasi geri cekerim tREFI ve TRFC'yi. Oyun esnasinda kalir yani. @Ayhan Dönmez

60 üstüne çıkarmamaya çalışmak lazım aslında kasa içi havalandırma+fan iyi olursa güzel olur.

Benim RAM'ler testlerde 58-60'da gidip geliyordu fanı 2500-3000RPM'de üflettiriyordum, kasanın önündeki fanlar PWM onlar da tam gaz içeri hava veriyor.