@Jumbum Bey, bu ürün tedariği nasıl, öneriyor musunuz?

@Haluk Albayrak Jumbum ile iletişime geç, bu ürün uygun olur sana.

Neyse almışsız şansa iyi yine fena değil o.c yapmadığımız sürece ilginiz ve yardımınız için teşekkürler arkadaşın konusuna yazık ama ek bilgi oldu herkese öğrenme konusunda kusura bakmasın :temenni: :)
OC halen daha yapabilirsin, onda bir sınır yok, sadece yüksek VDD-Dram Voltaj isteyecektir. CL harici diğer timing'ler az voltaj ihtiyacı var, çoğunun da yok hatta. Nebi'nin videoyu izleyip oradan M-Die için ilgili kısmı geçir, o şekilde kullan, DDR5 RAM Ayarları videosu @cr0xip Hynix olması önemli yani şu aşamada.

Böyle bir ürün mü var mış. Stres testinde 1.49 vdd 1.43 vddq 55 dereceyi geçmiyor. Böyle bir fan alırsam muhtemelen trefi ve tRFC rahat fullerim.
Evet, firma ile iletişime geç olmazsa, ürün tedariğini ve nasıl montajlayacağını detaylı öğren, sonrasında bu şekilde kullanırsın problemsiz.

Diğer türlü Ali'den falan getirtmen lazım, yurtiçi mevcut değil bu tarz ürünler biliyorsun.

Ya da Nebi'ye bastırtacaksın 3D'den, Nebi ile iletişime geç :D @Haluk Albayrak

Evet, firma ile iletişime geç olmazsa, ürün tedariğini ve nasıl montajlayacağını detaylı öğren, sonrasında bu şekilde kullanırsın problemsiz.

Diğer türlü Ali'den falan getirtmen lazım, yurt içi mevcut değil bu tarz ürünler biliyorsun.

Timingleri bu şekilde sıktım Hynix'a die gelen konularda önerebiliriz aslında. 55 60 derece arasında fansız hata da vermez bu ayarlar.

1763804113914.webp

@Jumbum Bey, bu ürün tedariği nasıl, öneriyor musunuz?

@Haluk Albayrak Jumbum ile iletişime geç, bu ürün uygun olur sana.

OC halen daha yapabilirsin, onda bir sınır yok, sadece yüksek VDD-Dram Voltaj isteyecektir. CL harici diğer timing'ler az voltaj ihtiyacı var, çoğunun da yok hatta. Nebi'nin videoyu izleyip oradan M-Die için ilgili kısmı geçir, o şekilde kullan, DDR5 RAM Ayarları videosu @cr0xip Hynix olması önemli yani şu aşamada.
Bu şekil uğraşmadan devam ediyim dedim m-die ise performansı yeterince iyi zaten bir tek ram bios da uclk=mclk 1:1 değildi 2:1 çalışıyordu onu 1:1 yaptım Ayhan hocam, daha hızlı az da olsa eskiye göre şimdi sanki standart öyle geliyormuş.

Bu şekil uğraşmadan devam ediyim dedim m-die ise performansı yeterince iyi zaten bir tek ram bios da uclk=mclk 1:1 değildi 2:1 çalışıyordu onu 1:1 yaptım ayhan hocam daha hızlı az da olsa eskiye göre şimdi sanki standart öyle geliyormuş.
Anladım, Nebi'nin videosunda BIOS kısmını izle, orayı direkt geçir, M-Die için uygun vermiş, problem olacağını sanmam. Ekstra bir şey yapmana gerek yok, %90 yerine %99 performans almak istemiyorsan, istiyorsan @Haluk Albayrak gibi ayarlaman lazım.

Anladım, Nebi'nin videosunda BIOS kısmını izle, orayı direkt geçir, m-die için uygun vermiş, problem olacağını sanmam. Ekstra bir şey yapmana gerek yok, %90 yerine %99 performans almak istemiyorsan, istiyorsan @Haluk Albayrak gibi ayarlaman lazım.

tRCDRD 36 yaptığımda kırmızı LED yandı safe mod alıp BIOS'a attı SoC 1.29 yapsam bile. Trrds ve trrdl 4 yapıp tfaw 16 denedim kırmızı LED kaldı ve BIOS sıfırlamam gerekti. Trdrdscl ve twrwrscl 4 denedim ikisini yine BIOS gelmedi 5 de bıraktım. @Ayhan Dönmez.

Hangi videosu tam acaba haluk beyin ayarlar ondan da aşırı sanırsam o kadar gerek yok :D

Aslında aşırılık bir şey pek yok hocam. Adamakıllı voltaj bile vermedim ve buradaki voltajlar çoğu üreticinin satarken belirlediği voltajlar neredeyse. Üstüne pek koymadım ama senin m die olduğundan yine sıkabilirsin timingleri ama az voltaj vermen gerekir.

Son düzenleme:
tRCDRD 36 yaptığımda kırmızı LED yandı safe mod alıp BIOS'a attı SoC 1.29 yapsam bile. Trrds ve trrdl 4 yapıp tfaw 16 denedim kırmızı LED kaldı ve BIOS sıfırlamam gerekti. Trdrdscl ve twrwrscl 4 denedim ikisini yine BIOS gelmedi 5 de bıraktım.

Aslında aşırılık bir şey pek yok hocam. Adamakıllı voltaj bile vermedim ve buradaki voltajlar çoğu üreticinin satarken belirlediği voltajlar neredeyse. Üstüne pek koymadım ama senin m die olduğundan yine sıkabilirsin timingleri ama az voltaj vermen gerekir.
Çok detaylı aşırı zorluyacak şeylere gerek yok tabii, İşlemcim 9800x3d ama anakartım B850 gaming wifi kaldırır mı bilmiyorum çok aşina olmadığım için araştırıp.

Çok detaylı aşırı zorluyacak şeylere gerek yok gibi, İşlemcim 9800x3d ama anakartım B850 gaming wifi kaldırır mı bilmiyorum çok aşina olmadığım için araştırıp.

@cr0xip BIOS'tan uygulaman gereken kısım buradan itibaren başlıyor, M-Die için uygundur. BIOS son sürüme güncelle tabi bu işlemden önce, ve iGPU-Integrated Graphics Disabled kalsın, Advanced-NB Configuration bölümünde bu da.

Manuel vermiş Nebi, sen EXPO1 üzerine yazabilirsin daha uygun olur, bir de EXPO voltajlarını 1.35'ten 1.3'e düşürmüş, sende 1.35 kalabilir, problem yok o konuda. Diğer dediklerini geçir, EXPO1 üzerine uygularsın, voltajlara dokunmana gerek yok.

Nebi'nin H24M, seninki H16M çünkü.

tRCDRD 36 yaptığımda kırmızı LED yandı safe mod alıp BIOS'a attı SoC 1.29 yapsam bile. Trrds ve trrdl 4 yapıp tfaw 16 denedim kırmızı LED kaldı ve BIOS sıfırlamam gerekti. Trdrdscl ve twrwrscl 4 denedim ikisini yine BIOS gelmedi 5 de bıraktım. @Ayhan Dönmez.

@Haluk Albayrak Bazı timing'ler belli değerden sonra boot etmez, her işlemci ya da kit kombinasyonu bu değerleri açamaz, zaten açması da gerekmez. Bir yerden sonra diminishing return denen muhabbet oluyor, yani timing çok sıkıldığı için throtle ediyor, performans kısıyor. Senin en son stabil olan hali iyidir, onun ötesine geçemezsin.

Son düzenleme: