Yok öyle bir şey, anca beraber kanca beraber. 😀

3-5 şey yaşandı diye pes etmek yok. Daha durun CL24 deniyeceğiz. 🥸
Moderasyon ekibi yardımcı olur bundan sonrasında, benim emeklilik vaktim geldi de geçiyor, kendileriyle hiçbir sıkıntım yoktu aslında, biraz soğudum o mevzudan sonra, sağlık olsun.

Bundan sonra @LH44 'e kalacak bu işler, eğer o da seni ikna edemezse geçmiş olsun, benden bu kadar :D
:rofl: Benim işlemci niye öyle harbiden hocam -25 vermiştim boşta düşmedi oyunda düşmedi r23 de bile düşmedi garip herkes undervolt yapıyor düşüyor kutulu aldım bide, ben ramleri böyle seviyorum ondan elleyesim yok :D

Yok öyle bir şey, anca beraber kanca beraber. 😀

3-5 şey yaşandı diye pes etmek yok. Daha durun CL24 deniyeceğiz. 🥸

@cr0xip, OC'a girmemiş @Ayhan Dönmez .
Siz verdiği ayarları girin sadece.
TR'deki forum mantığını sevmiyorum, karşıyım. Donanımlı birisi olmasam nokta, virgül koymadın diye azar çekersin, yasak koyarsın. Ben yasak koyulacak adam değilim, insanlara yardımcı oluyorum, 1 saat yasak var diye kaç kere yazamadım mesela arka arkaya kaç gün. O yüzden kime ceza kestiğine dikkat etmen gerekiyor. Ben boş adam değilim, benim gibi 3-5 kişi var şu anda TR'de, bul bulabilirsen şimdi, anlatabildim mi, kendimi övmek için söylemiyorum, doğrusu neyse o. Bulamayacaksınız yani, daha doğrusu bulamayacaklar. Bilgisiz kişiler tavsiyede bulunup yanlış yönlendirecek, ben de izleyeceğim. @LH44

Hocam ram değişikleri sonrası r23 testi yapmamıştım bir de yazın 88 derece oluyordu işlemci mhz düşüyordu şuan 68 dereceyi geçmiyor yine sonuç böyle hala düşük, undervoltsuz bir de undervolt ile 88 di, 21600 alıyordum garip şekilde ya anakarttan ya da işlemciden kaynaklı, millet 24k lara yakın alırken default 9800x3d ile pbo açıp 200 mhz verince 22500 lere çıktı heralde bir tek, mavi ekran vs bir sıkıntı olmadı basit ram ayarlarını değiştiğim halde. @Ayhan Dönmez @LH44
1763833269372.webp

Hocam ram değişikleri sonrası r23 testi yapmamıştım bir de yazın 88 derece oluyordu işlemci mhz düşüyordu şuan 68 dereceyi geçmiyor yine sonuç böyle hala düşük, undervoltsuz bir de undervolt ile 88 di, 21600 alıyordum garip şekilde ya anakarttan ya da işlemciden kaynaklı, millet 24k lara yakın alırken default 9800x3d ile pbo açıp 200 mhz verince 22500 lere çıktı heralde bir tek, mavi ekran vs bir sıkıntı olmadı basit ram ayarlarını değiştiğim halde. @Ayhan Dönmez @LH44
Eki Görüntüle 204232
Bu rehberi takip et:

Golden çekirdekte eşitle, diğer 7 çekirdeği voltaj olarak eşleyeceksin en iyi çekirdeğinde yani. MSI kartta çok iyi çalışmıyor bu senaryo, kısmen etkili. PBO Algorithm MSI kartlarda biraz farklı, ASUS gibi sabit voltaj verdirmiyor, yükselip alçalıyor devamlı, MSI o yüzden haz etmiyorum, önermiyorum. MPG-MEG dışında alınmaması lazım. En stabili ASUS, sonrasında Gigabyte AM5'te şu anda. ASRock+MSI zorda kalmadıkça alınmamalı. Tuning kapalı kartlar.

İhtiyaç duyacağın programlar:

Statuscore, Ryzen SMU Debug Tool, HWiNFO

Bu rehberi takip et:

Golden çekirdekte eşitle, diğer 7 çekirdeği voltaj olarak eşleyeceksin en iyi çekirdeğinde yani. MSI kartta çok iyi çalışmıyor bu senaryo, kısmen etkili. PBO Algorithm MSI kartlarda biraz farklı, ASUS gibi sabit voltaj verdirmiyor, yükselip alçalıyor devamlı, MSI o yüzden haz etmiyorum, önermiyorum. MPG-MEG dışında alınmaması lazım. En stabili ASUS, sonrasında Gigabyte AM5'te şu anda. ASRock+MSI zorda kalmadıkça alınmamalı. Tuning kapalı kartlar.

İhtiyaç duyacağın programlar:

Statuscore, Ryzen SMU Debug Tool, HWiNFO

Tamam bakacağım evet işlemci stabil 5225mhz duramıyor anakart orta sınıf ama millet b650 ile daha çok alıyor r23 de elim rahatlayınca x870 fp bir kart bakacağım teşekkürler :temenni:

Tamam bakacağım evet işlemci stabil 5225mhz duramıyor anakart orta sınıf ama millet b650 ile daha çok alıyor r23 de elim rahatlayınca x870 fp bir kart bakacağım teşekkürler :temenni:
1. seçenek ASUS, zorda kalırsan Gigabyte. Diğer 2 firma çöpte görsem almam, X870E Godlike belki düşünürüm. Sana da tavsiye ederim aynısını, başın ağrımaz.

1. seçenek ASUS, zorda kalırsan Gigabyte. Diğer 2 firma çöpte görsem almam, X870E Godlike belki düşünürüm. Sana da tavsiye ederim aynısını, başın ağrımaz.
Asuslarda gereksiz pahalı diyorlar ya sizin de fikriniz öyleydi sanırım, ismini kullanıyor ama kaliteli de ekran kartından memnunum. Sizin asusta 10-20k arası öneriniz hangisi olacaktır msi de carbon wifi almak isterdim ama 30k oldu, belkide işlemcim de bi sorun yok işte anakart kaynaklı zaten sıfır alınan işlemci.

Asuslarda gereksiz pahalı diyorlar ya sizin de fikriniz öyleydi sanırım, ismini kullanıyor ama kaliteli de ekran kartından memnunum. Sizin asusta 10-20k arası öneriniz hangisi olacaktır msi de carbon wifi almak isterdim ama 30k oldu, belkide işlemcim de bi sorun yok işte anakart kaynaklı zaten sıfır alınan işlemci.
Ben sana alacağım kartları atacağım şu anda ASUS+Giga olarak, X870 şart değil bu arada, onu kafandan çıkart, MSI kartlar genel olarak BIOS kaynaklı sıkıntıları var, BIOS yazamıyor adamlar, en az 1 yıldır bu sorun var.

@cr0xip Bunlar uygun mesela, B850/X870 tamamen aynı, Prom21 yongası kullanıyor, hangi marka-model aldığına dikkat etmen gerekiyor sadece, tüm mevzu burada.