Vaktiyle ben de dibine kadar sıktım, anakart PCB'yi dahi zorladım. Sonrasında ne oldu? Discoloration, yani senin noktalanmanın bir sonraki adımı. Renk değişikliğinin bir sonraki adımı da Burn Mark. Bu sefer hiç Dual kanal açamazsın. İşlemci mort yani, söyledik ama inanmadılar. @Picky

Dediğim şeyi anladıysan, bir sorun yok. Frame ve fazla sıkma kaynaklı spot oluşmuş senle, bunun bir sonraki adımını biliyorsun. İşlemci elden gidebilir. :) şu an için bir sorun yok ama, görselde belli değil. Ben fark etmesem diğer arkadaşlar daha da sıktıracaktı sana o konuda. :D

Bunun bir belirtisi oluyor mu açıp bakmadan hocam boş yere tribe girmeyek :D

Dediğim şeyi anladıysan, bir sorun yok. Frame ve fazla sıkma kaynaklı Spot oluşmuş senle, bunun bir sonraki adımını biliyorsun. İşlemci elden gidebilir. :) Şu an için bir sorun yok ama, görselde belli değil. Ben fark etmesem diğer arkadaşlar daha da sıktıracaktı sana o konuda. :D
Yalnız benim yeni bir işlemci satın almayı planlamadan önce başka bir işlemci takıp gerçekten farklı bir sonuç görmem gerekiyor.

Ben braketi çok sıkmıştım galiba hocam. Öyle hatırlıyorum. Yani vidanın normal dönme sınırının üzerine kendim güç uygulayarak daha fazla sıkmıştım braketi. İşlemciyi değiştirmekten başka çare yok sanırım bir şeylerin düzelmesini görebilmek adına.

Eki Görüntüle 243497Eki Görüntüle 243498

Eki Görüntüle 243499

tRDWR 16 kalacak, 22 değil. Hem de elin değmişken 1-2-1 Nitro yap bari. 2-3-1 midemi bulandırıyor gördükçe. 6400 1:1 olsa 2-3-1 olabilir yine de. Yavaştan gidelim, diye böyle önermiştim. 2-3-1 de çok gevşek kaldı. Hata verirse bakarız. @Picky

1777047547332.webp

Yalnız benim yeni bir işlemci satın almayı planlamadan önce başka bir işlemci takıp gerçekten farklı bir sonuç görmem gerekiyor.

Bu anakartı da değişmen iyi olur senin için, 1 DPC lazım sana. Aldığın kit onu gerektiriyor, bu anakart topoloji olarak iyi değil. Bu RAM'ler yerine 6000 CL30 M-die olmuş olsa sende, hiç laf etmezdim. Belli başlı kaideler var, tam verim almak adına onlara uymamız gerekiyor.

MCR ya da benzer ayarları henüz dokunmuyoruz değil mi?

Çok gerekli değil, aynı kapıya çıkıyor. 10 dakika sonra patlamazsa sensör iletin, 1-2-1 yapıp tekrar 10 dakika teste al.

IOD 60 mevzusu düzelmeyecek sizde, çok büyük sorun. Nerede dandik IMC var, 60+ derece AMD'de. İyi olanlar 35-45 arası.

tRDWR'yi düzeltmen lazım, 22 uygunsuz.

16 yapıp teste aldım hocam, 5 dk oldu. BIOS’tan bazı şeyleri mutlak suretle disabled yapıyorduk ya o yüzden MCR’yi hatırlatmak istedim.

16 yapıp teste aldım hocam, 5 dk oldu. BIOS’tan bazı şeyleri mutlak suretle disabled yapıyorduk ya o yüzden MCR’yi hatırlatmak istedim.

En son bakarız onlara, şu anda gerekli değil. 10 dakika hata vermezse sensörleri iletin HWiNFO, sonrasında 1-2-1 yapıp tekrar teste alın. O da 10 dakika hata vermezse 1-2-0 yapıp teste alın Nitro'yu. Adım adım gidilecek.