G.Skill TZ5 Royal 2x16 SR Hynix A-die RAM için timing önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cozgen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 181
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    9800x3d
Hocam son ayarları yükledim, böyleymişiz.

Eki Görüntüle 260219

Eki Görüntüle 260220

@cozgen Stabil profili BIOS kayıtladıktan sonra Mixed bunu dene.

@cozgen Potansiyel var, aktif soğutma uyguladığında bu attığım profili Mixed olarak uygula. Geçerse daha iyi sonuç alırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• a2.webp
    137,2 KB · Görüntüleme: 42
  • b2.webp
    139,3 KB · Görüntüleme: 34
  • error2.webp
    107,5 KB · Görüntüleme: 24
  • error1.webp
    151,7 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Tamamdır hocam, teşekkür ediyorum.

Şu şekilde bi teste sokacağım hocam sıcaklıklardan dolayı hata alıyorduk çünkü. @Ayhan Dönmez

ram rgb açık hata aldım hocam 25.dkda
TM5 1usmus testini yapsan daha iyi olur, hata kodlarına göre sorunun kaynağını rahat buluruz, timingler voltaja göre iyi, IMC sıkıntısı gibi duruyor, GDM açık veya aRD biraz daha yüksek ayarlanabilir tPHYRDL yükseltmek için, 33 belki dar olabilir.

Şu şekilde bi teste sokacağım hocam sıcaklıklardan dolayı hata alıyorduk çünkü. @Ayhan Dönmez

ARd 2 dener misin, bir de Nitro TX 3. Test tekrarı yap, TM5 0.12.3 kullan.

@cozgen Böyle dene. ARd 2 olacak, Nitro menüsü nasıldı sende en son? Dahili grafik de kapalı kalsın. VDD 1.55, VDDQ 1.45, VDDIO 1.45, VDDP 1.1, VSOC 1.29 kalsın. RAM RGB kapat anakart yazılımı ya da OpenRGB ile test esnasında.

TM5 0.12.3:

@cozgen Attachment kısmından inecek. Hata kodları:

Böyle hocam, dediğiniz her şeyi yaptım, nitroyu da 1-3-1 yapıp çıkıyorum, okeysek.

Böyle hocam, dediğiniz her şeyi yaptım, nitroyu da 1-3-1 yapıp çıkıyorum, okeysek.

Eki Görüntüle 260497

1-2-1 yüzünden hata almış olabilirsin, emin değilim. ARd 2 yaptıysan eğer A2-B2 ilet. Nitro böyle kalsın o halde. Tekrar hata alırsan TX 3 yapıp teste al. TM5 attığım sürümle test et. İlk açışta AWE hatası verir, PC 1 kere restart atıp testi yeniden başlat. Hata alırsan kodu söylersin. @33637 ile bakarsınız.

Eki Görüntüle 260497

@cozgen Bu kısım bu şekilde kalsın.

0 ve 15'te hata verdi anlık takipteydim, bir anda error 1234-9'a çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…