Smmmhunter

Üstün
Yer
Tulum, Meksika
Galaxy Buds3 Pro kullanıcısıyım ve bugün Spotify'dan Deezer'a geçtim. Fakat ayarlarda yüksek kalite ve yüksek doğruluk var.
UHQ destekleyen cihazlarla kullandığımdan 24bit/96kHz ses alabiliyorum.
Hangisini seçmeliyim?
Screenshot_20241119_142219_Deezer.webp

Yüksek kalite.

Emin olmamakla birlikte şuna kanaat getirdim ki 48 KHz, 16 bit, 128 Kbps üstünü ayırt etmek 25 yaşından sonra çok zor. İki parçayı hangisinin kaliteli olduğunu bilmeden test etseniz bile aradaki farkı söylemek aşırı zor oluyor. Kaliteli kulaklık kullansanız bile böyle. Bu da dinlerken 320 Kbps üstünün gerekliliğini tartışılır hale getiriyor.

128 Kbps ve 320 Kbps arasındaki farkı çeşitli kaliteli kulaklıklar kullanmama rağmen söyleyemiyorum.

Şu ikisi arasında ise zerre fark duyamıyorum.
1732017673296.webp
1732017654960.webp

Son düzenleme:
Yüksek kalite.

Emin olmamakla birlikte şuna kanaat getirdim ki 48 KHz, 16 bit, 128 Kbps üstünü ayırt etmek 25 yaşından sonra çok zor. İki parçayı hangisinin kaliteli olduğunu bilmeden test etseniz bile aradaki farkı söylemek aşırı zor oluyor. Kaliteli kulaklık kullansanız bile böyle. Bu da dinlerken 320 Kbps üstünün gerekliliğini tartışılır hale getiriyor.

128 Kbps ve 320 Kbps arasındaki farkı çeşitli kaliteli kulaklıklar kullanmama rağmen söyleyemiyorum.

Şu ikisi arasında ise zerre fark duyamıyorum.
Eki Görüntüle 99982Eki Görüntüle 99980
Peki Spotify'ı bırakmak saçma mı olur? 4 senedir kullanıyorum ve alışkanlıklarımı bozmak istemiyorum.

Peki Spotify'ı bırakmak saçma mı olur? 4 senedir kullanıyorum ve alışkanlıklarımı bozmak istemiyorum.
Öneriyi dinleyip yüksek kalite dinleyecekeniz pek fark olacağını sanmıyorum. Spotify 320 kbps veriyorum demiyor, 320 kbps'e eşdeğer (equivalent to approximately) diyor. Üstüne şarkıya özel sıkıştırma falan yapıyorlar herhalde.

Genç olduğunuzu varsayarak 320 kbps ile 16 bit 44,1 kHz (16 bit * 44,1 kHz * 2 kanal ~= 1411 kbps) arasındaki farkı o kulaklıkla hissedersiniz diye düşünüyorum. Audiophile denecek biri değilseniz favori sanatçılarınız/şarkılarınız dışında çok bir şey fark etmemeniz olası. En büyük etkisi daha az gürültü sunması. Günlük kullanımda pek bir önemi yok.

Mobil veri kullanıyorsanız arada 4,4 kat veri boyutu farkı olduğunu belirtmiş olayım. 1 saatlik 320 kbps 144 MB (MiB değil), 1 saatlik 1411 kbps ise ~635 MB ediyor. Tabii aynı şarkıları dinliyorsanız bir yere kadar önbelleğe atar.

Halihazırda en az 1 aylık aldığınızı düşünürsek şans verin. Kalite farkı alışkanlığınıza ağır basarsa geçersiniz.

SpotifyYouTube Music
Yeni şarkı keşfinde çok iyi.Yeni şarkı keşfinde rezalet.
Bedava YouTube Premium yok.Bedava YouTube Premium var. (Parana karşılık daha fazla imkan sunuyor yani.)
Müzik yelpazesi daha dar.Daha geniş bir müzik yelpazesi var. Spotify da bulunmayan şarkılar var.
Bireysel planı ₺59,99, Duo planı ₺79,99, Aile planı ₺99,99, Öğrenci planı ise ₺32,99*Bireysel ₺79,99, Aile ₺159,99 (5 kişi), Öğrenci ₺52,99
Daha iyi kütüphane ve oynatma listesi arayüzü.Daha kötü kütüphane ve oynatma listesi arayüzü.
PC uygulaması daha iyi.PC uygulaması yok, sadece PWA olarak Chrome uygulaması var.
Zaten dinlediğin şarkıların bir anda telif yüzünden kullanılamaz hale gelebiliyor.Zaten dinlediğin şarkıları dinlemekte iyi. Şarkıların biri telif mi yedi, aynı şarkı kesin başkası tarafından yeniden yüklenmiştir.
Sürekli yenilikler ekliyor. (AI DJ, Sesli kitaplar vb.)Ad Block ile savaşacak diye YouTube deneyimini katlediyor. İlgi çekici yenilikler gelmiyor.
Video Podcastler.
*= YouTube yakın zamanda zam yedi. Spotify da yakın zamanda zamlanabilir.

Son düzenleme:
SpotifyYouTube Music
Yeni şarkı keşfinde iyi.Yeni şarkı keşfinde rezalet.
Bedava YouTube Premium yok.Bedava YouTube Premium var. (Parana karşılık daha fazla imkan sunuyor yani.)
Müzik yelpazesi daha dar.Daha geniş bir müzik yelpazesi var. Spotify da bulunmayan şarkılar var.
Bireysel planı ₺59,99, Duo planı ₺79,99, Aile planı ₺99,99 /ay, Öğrenci planı ise ₺32,99*Bireysel ₺79,99, Aile 159,99 TL (5 kişi), Öğrenci ₺52,99
Daha iyi kütüphane ve Playlist listesi arayüzü.Daha kötü kütüphane ve Playlist listesi arayüzü.
PC uygulaması daha iyi.PC uygulaması yok, sadece PWA olarak Chrome uygulaması var.
Zaten dinlediğin şarkıların bir anda telif yüzünden kullanılamaz hale gelebiliyor.Zaten dinlediğin şarkıları dinlemekte iyi. Şarkıların biri telif mi yedi, aynı şarkı kesin başkası tarafından yeniden yüklenmiştir.
Sürekli yenilikler ekliyor. (AI DJ, Sesli kitaplar vb.)Ad Block ile savaşacak diye YouTube deneyimini katlediyor. İlgi çekici yenilikler gelmiyor.
Video Podcastler.
*= YouTube yakın zamanda zam yedi. Spotify da yakın zamanda zamlanabilir.
YT Premium'um var zaten ama Spotify daha rahat geliyor. YT Music arayüzünü vs sevmiyorum.

Evet Spotify'ın arayüzü, benim subjektif görüşüme göre de daha güzel.

Daha maceracı olanlarınız için bu siteye girerek 128 Kbps ile 320 Kbps arasında kulaklıklarınızı, kaliteyi bilmeden test edebiliyorsunuz. Sonuçları test sonunda gösteriyor.

Son düzenleme: