AhmetBurak

Başarılı
Arkadaşlarım, abilerim yaklaşık 1-2 senedir saç dökülmesi yaşıyorum buna alıştım ama bu durmak bilemeyen kaşıntı beni bitiriyor. Sınava hazırlanıyorum beni cidden kötü etkiliyor. Yaklaşık 4 defa cildiyeye gitmişimdir hepsi aynı şampuan ve aynı losyonu veriyor. Geçmiyor dedikçe bunlardan başka ilaç yok deyip gönderiyorlar. Sabah saçımı yıkayıp dışarı çıkıyorum akşama kadar yağ içinde kalıyor bildiğiniz. Kaşıntı, saç dökülmesi bitirdi beni vallahi bitirdi ne hayattan zevk alıyorum ne başka şeylerden. Bir insan 18 yaşında kel olur mu ya. Diyorum tekrardan doktora gideyim ama yine aynı şeyleri yazacağını bildiğim için gitmiyorum.
20250122_224338.webp

Hocam belki alerjenik bir bireysinizdir. Hematolojide kan testi yaptırın bir de detaylı alerjen testi yaptırın lakin alerjen testi 1 hafta sürüyor ve duş alma gibi bir imkanınız olmuyor. Sonucuna göre alerjen etki yaratabilecek maddeleri hayatınızdan çıkarınız. Yapmazsanız kendiniz de bir alerjen günlüğü tutmaya çalışın. Benim kaşlarımda vardı ve kahve içtiğimde azıyordu bunu bulana kadar ömrümden ömür gitti desem yeridir.

bire bir aynı sorunu yaşıyorum, yıllardır aynı şampuanı kullanıyorum. hepsi kortizonlu ürünler. eğer çözüm bulabilirsen lütfen benimle de paylaş.

Bende atopik dermatit ile karışık var yıllardır bu sorunu çekiyorum. 6 aydır gluten diyetindeyim. Sıfır karbonhidrat. Sıfır şeker. Sıfır tuz. Kesinlikle bu sorunun kaynağı bağırsaklarda. Kendinize test yapın. 1 ay ekmeği kesin be vücudunuzda neler değişecek bakın.

Karbonhidrat içeriğini bıraktıktan beri rahatladım, 10 kilo verdim. Cildim gerçekten pürüzsüz. Bence tüm sorun bağırsak florasında.

Benim başlıca uyguladığım listem.
FaydalıZararlı
Haşlanmış yumurtaEkmek
Kefir - sade (Günde en fazla yarım bardak)Gazlı içecekler
Sarıkız - Beypazarı bikarbonat içeriği olacakCips
BalıkÇekirdek (özellikle siyah)
TavukDomates
NohutPatlıcan
DarıTarhana
YulafKırmızı biber - karabiber - kimyon
YeşillikErişte
Tam tahıllı ekmek - Çavdar ekmeğiSoya (kesinlikle olmayacak)

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu hastalık sonradan olmadıysa genetikse küçüklüğünüzden beridir varsa geçmiş olsun boşa çözüm aramayın. Ortaokuldan beridir egzamayım öncesinde varsa hatırlamıyorum. Kullanmadığım şampuan sabun kalmadı. Bunun bir çözümü yok. Özellikle stres zamanı kaşıntılar aşırı derecede artar. Tavsiyem saçınızı pek fazla uzatmamanız. Saçımı sürekli 0'a vuruyorum en azından bu kadar kaşıntı kepek olmuyor. Dercos şampuanı kullanıyorum 3-4 gün idare etmemi sağlıyor. Dediğim gibi özellikle stres zamanları gece gündüz kaşınmaktan kafa yara oluyor. Keşke bir çaresi olsa ama şimdilik bir çaresi yok gibi.

Arkadaşlar bu hastalık sonradan olmadıysa genetikse küçüklüğünüzden beridir varsa geçmiş olsun boşa çözüm aramayın. Ortaokuldan beridir egzamayım öncesinde varsa hatırlamıyorum. Kullanmadığım şampuan sabun kalmadı. Bunun bir çözümü yok. Özellikle stres zamanı kaşıntılar aşırı derecede artar. Tavsiyem saçınızı pek fazla uzatmamanız. Saçımı sürekli 0'a vuruyorum en azından bu kadar kaşıntı kepek olmuyor. Dercos şampuanı kullanıyorum 3-4 gün idare etmemi sağlıyor. Dediğim gibi özellikle stres zamanları gece gündüz kaşınmaktan kafa yara oluyor. Keşke bir çaresi olsa ama şimdilik bir çaresi yok gibi.

Bende de var 1 tane losyon 2 tane sampuan kullanıyorum bir iyi geliyor ama gene kepek oluyor.