Merhaba arkadaşlar.
10 yıl sonra spora başladım. İlk 1 ay hocaların verdiği programı uyguladım ama içime hiç sinmedi, maalesef pek ilgili değiller. İnternetteki bazı yapay zeka araçlarının (Claude, ChatGPT) hazırladığı programlar bence çok kötüydü, o yüzden onları eledim. Fakat Gemini'ın hazırladığı bu program bana daha mantıklı ve güvenilir geldi. Siz tecrübeli arkadaşlardan bu program hakkında yorum almak istedim.
Kilom 90, hedefim 81'e düşmek ve aynı zamanda kaslı bir görünüme sahip olmak. Güncel vücut yağ oranım %24.
Programın Temeli: Haftada 4 Gün (Upper/Lower Split) Başlangıç seviyesi için haftada 5-6 gün full body veya bölgesel (bro split) yerine, haftada 4 gün Upper/Lower (Üst/Alt) split mantığı kurulmuş. Hem kaslara 48 saat dinlenme süresi tanımak hem de kardiyo/yüzme için enerji bırakmak hedeflenmiş.
Zaman Yönetimi (Maksimum 2 Saat)
Isınma (Her Ağırlık Günü Başında - 10 Dk)
10 yıl sonra spora başladım. İlk 1 ay hocaların verdiği programı uyguladım ama içime hiç sinmedi, maalesef pek ilgili değiller. İnternetteki bazı yapay zeka araçlarının (Claude, ChatGPT) hazırladığı programlar bence çok kötüydü, o yüzden onları eledim. Fakat Gemini'ın hazırladığı bu program bana daha mantıklı ve güvenilir geldi. Siz tecrübeli arkadaşlardan bu program hakkında yorum almak istedim.
Kilom 90, hedefim 81'e düşmek ve aynı zamanda kaslı bir görünüme sahip olmak. Güncel vücut yağ oranım %24.
Programın Temeli: Haftada 4 Gün (Upper/Lower Split) Başlangıç seviyesi için haftada 5-6 gün full body veya bölgesel (bro split) yerine, haftada 4 gün Upper/Lower (Üst/Alt) split mantığı kurulmuş. Hem kaslara 48 saat dinlenme süresi tanımak hem de kardiyo/yüzme için enerji bırakmak hedeflenmiş.
Zaman Yönetimi (Maksimum 2 Saat)
- Isınma: 10 Dakika
- Ağırlık Antrenmanı: 50-60 Dakika (Set arası dinlenme 60-90 sn)
- Kardiyo (Yürüyüş): 20 Dakika
- Havuz (Yüzme): 30 Dakika
- Pazartesi: Üst Vücut + Kardiyo
- Salı: Alt Vücut ve Karın + Kardiyo
- Çarşamba: Dinlenme (Sadece Yüzme - Opsiyonel 30-40 dk)
- Perşembe: Üst Vücut + Kardiyo
- Cuma: Alt Vücut ve Karın + Kardiyo
- Cumartesi: Dinlenme (Sadece Yüzme - Opsiyonel 30-40 dk)
- Pazar: Tam Dinlenme
Isınma (Her Ağırlık Günü Başında - 10 Dk)
- Koşu Bandı: 5 dakika düz yürüyüş (Eğim: 0, Hız: 5.0)
- Dinamik Esneme: Kol/omuz çevirme, boş barla ısınma.
- Chest Press Machine: 3 Set x 10 Tekrar
- Lat Pulldown: 3 Set x 12 Tekrar
- Seated Cable Row: 3 Set x 12 Tekrar
- Dumbbell Shoulder Press: 3 Set x 10 Tekrar
- Dumbbell Biceps Curl: 3 Set x 12 Tekrar
- Pushdown: 3 Set x 12 Tekrar
- Leg Press Machine: 3 Set x 10 Tekrar
- Leg Extension: 3 Set x 12 Tekrar
- Lying Leg Curl: 3 Set x 12 Tekrar
- Dumbbell Shrug: 3 Set x 12 Tekrar
- Crunch: 3 Set x Maksimum Tekrar
- Plank: 3 Set x Maksimum süre
- Kardiyo (20 Dk): Ağırlık antrenmanı biter bitmez koşu bandında eğimli yürüyüş (Eğim: 8-10, Hız: 5.0 - 5.5).
- Yüzme (30 Dk): Çarşamba ve Cumartesi ana kardiyo olarak 30-40 dk orta tempo. Ağırlık günlerinde girilecekse antrenman sonu kasları rahatlatmak için maksimum 15-20 dk hafif tempo.