ornitorenk

Uzman
Genel olarak göğüs çalışırken sürekli hissetmemekten yakınıyordum o bölgeyi. Hareketi yanlış yapıyorum falan diye düşündüm hep bu zamana kadar. Bir de zamanla alışır vücut hissederim falan dedim ama sorunu net olarak anladım. Benim üst göğsümdeki kas lifleri galiba neredeyse hiç yok ya da çok az. Lifler genelde alt ve ortaya doğru toplanmış diye düşünüyorum.
4.5 aydır fitness yapıyorum. Bu süre boyunca hep cable Low fly yaptım üst göğüs için tabii bu bir hata. Ufaktan şekillenmeye başladı üst göğüs ama hala çok eksik. Hiç spor yapmayan elemanların benden çok daha iyidir üst göğsü şu an. Yok bildiğin yok. Neyse incline dumbell press yapmaya başladım yavaş yavaş ama gram hissetmiyorum üst göğsü neredeyse. Oldukça nizami yapmaya çalışsam da o hissiyat gelmedi.
Low cable fly hareketinde hissediyorum ama bir tık ağır girmeye başladım onu. 2 set incline dumbell press üstüne Low cable fly atıyorum 2-3 antrenmandır.
Sizce zamanla düzelir mi bu? 15kg 15kg yapıyorum incline dumbell pressi şu an.

Hissetmediğin zaman o kas çalışmıyor anlamına gelmiyor için rahat olsun. Ben de bu aralar hissetmiyorum mesela dün sırt girdim şu an esnerken bile kanatlar yanıyor. İncline güzel hareket fakat ağırlığı 7. 8. tekrarda tükeneceğin bir ağırlık seçmeni tavsiye ederim. Ayrıca hareketleri yaparken odaklan ve çalıştığın kas grubuyla ittirmeye çalış. Bunu başka nasıl tarif ederim bilmiyorum ama ben antrenman sırasında odaklanarak sadece o kas grubuyla itmeye veya çekmeye çalışıyorum. 24 saat aç kalarak diyet yaptığım dönemde dahi ağırlıklarım artıyordu. 3 dakika dinleniyorum set aralarında bu arada.

Genel olarak göğüs çalışırken sürekli hissetmemekten yakınıyordum o bölgeyi. Hareketi yanlış yapıyorum falan diye düşündüm hep bu zamana kadar. Bir de zamanla alışır vücut hissederim falan dedim ama sorunu net olarak anladım. Benim üst göğsümdeki kas lifleri galiba neredeyse hiç yok ya da çok az. Lifler genelde alt ve ortaya doğru toplanmış diye düşünüyorum.
4.5 aydır fitness yapıyorum. Bu süre boyunca hep cable Low fly yaptım üst göğüs için tabii bu bir hata. Ufaktan şekillenmeye başladı üst göğüs ama hala çok eksik. Hiç spor yapmayan elemanların benden çok daha iyidir üst göğsü şu an. Yok bildiğin yok. Neyse incline dumbell press yapmaya başladım yavaş yavaş ama gram hissetmiyorum üst göğsü neredeyse. Oldukça nizami yapmaya çalışsam da o hissiyat gelmedi.
Low cable fly hareketinde hissediyorum ama bir tık ağır girmeye başladım onu. 2 set incline dumbell press üstüne Low cable fly atıyorum 2-3 antrenmandır.
Smith machinede yap üst göğüsü dumbell'e nazaran daha iyi hissedebilirsin belki.

Kollarını gövdeye yakın tutup press yaparsan daha iyi üst göğüs aktivasyonu elde etmiş olursun. Sana tavsiyem formu bozmadan yapabileceğin en ağır kiloda sete girmen. Hedef tekrar 4-8 arası, eğer 8 tekrardan fazla yapıyorsun ağırlık attırabilirsin. En önemli kısım her set arası 3 dakika dinlen.