Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Sordum ben cevap 80Beyler hocaya sordum da soru hemen çıkmıyor bakmam lazım dedi. Sonra da pek vakti olmadı ve bir daha hocayı görmedim. Kusura bakamyın. Yarına kaldı.
Size bir soru daha atsam olur mu20-80-80 üçgenini kullanan bir soru. [ED] ve [CF] kenarlarını, bunu göstermek için uzattım. Aslında o uzantıların çözümde yeri yok.
Eki Görüntüle 46971
- Paralellikten EDC açısı 50° oluyor. Aynı zamanda üçgen eşliğinden |ED| = |EC| oluyor, bu nedenle ECD açısı da 50°. EFC açısı 40°, DEF açısı 20° oluyor.
- [EG] kenarını çizip EGC ikizkenar üçgenini oluşturuyoruz. GEC açısı 20° olduğundan DEG açısına 60° kalıyor, bu sayede EDG eşkenar üçgeni de oluşmuş oluyor. GDC açısı 10° oluyor.
20-80-80, bu aşamada kullanılmış oluyor aslında. En kritik adım bu, eşkenar üçgen adımı. Uzantılarla bir 20-20-140 ikizkenar üçgeni oluşuyor ama işlevsiz. Daha doğrusu, ben kullanmadım.
- FEG açısı 40° olduğundan EGF ikizkenar üçgeni de oluşmuş oluyor. Eşkenar üçgendeki [DG] ile ikizkenar üçgendeki [FG] eş kenarlar oluyor. Buradan da FGD ikizkenar üçgeni oluşmuş oluyor. FGD açısı 40° olduğundan FDG açısı 70° oluyor ve cevap 80° oluyor.