huseyius 4

Gelişen
Selamlar, RTX 5070 ekran kartımda garip bir hata alıyorum; boot ederken bazen Windows yükleme ekranında bilgisayar takılıyor ve çok kasarak ağır ağır açılıyor, bazen de hiç görüntü gelmiyor. Yine bu çökmelerin hepsinde olmamakla birlikte nvlddmkm 153 hatası alıyorum. Onlarca yöntem denedim: format, DDU, BIOS update, eski driver'lar, clear CMOS vs. Yalnız sorunu tek çözen şeyi buldum. BIOS ayarlarından CPU NB/SoC voltajını 1.25'e sabitlediğimden beri böyle bir çökme yaşamıyorum. Autoya aldığımda tekrar arada çökmeler başlıyor. Nasıl bir bağlantısı var bilemiyorum ama yardımlarınızı bekliyorum.

• R7 7800X3D
  • Gigabyte RTX 5070 Windforce OC SFF
  • MSI MPG B850 Edge Ti Wi-Fi
  • Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 PVV516G60C30 (X2)
  • XPG Core Reactor II VE 850W 80+ Gold

Son düzenleyen: Moderatör:
tamamdır, aktif soğutmaya geçtiğimde daha zorlayabileceğim ayarlar hangileri hocam

aktif soğutmayı taktım. burdan sonra neler yapabiliriz @Ayhan Dönmez
Eki Görüntüle 269559Eki Görüntüle 269558

FCLK 2167 son nokta mı? 2200 Boot ediyor mu ya da stabil mi? Aktif soğutma için motherboard stand-off nereden temin ettiniz? Ürünlerin bağlantısını paylaşırsan denemek isteyen arkadaşlara da örnek olmuş olur. @huseyius

tamamdır, aktif soğutmaya geçtiğimde daha zorlayabileceğim ayarlar hangileri hocam

aktif soğutmayı taktım. burdan sonra neler yapabiliriz @Ayhan Dönmez
Eki Görüntüle 269559Eki Görüntüle 269558

Nitro Burst 1X-1X iken deneyin. MEM VDD 1.55, VDDQ 1.45, CPU VDDIO 1.4 ayrı ayrı ayarlanacak. MSI üçünü eşliyor, dikkat et.

1785326333450.webp

SD-DD kısımlarını 6-1 ve 7-1 ayrı ayrı dene. WRSD özellikle tolere edemeyebilir. Çipe bağlı.

Son düzenleme:
FCLK 2167 son nokta mı? 2200 Boot ediyor mu ya da stabil mi? Aktif soğutma için motherboard stand-off nereden temin ettiniz? Ürünlerin bağlantısını paylaşırsan denemek isteyen arkadaşlara da örnek olmuş olur. @huseyius
2200 stabil değildi. stand-offları buradan temin ettim benim sistemimde 45mm en ideali oldu. M3 45mm Metal Dişi-Erkek Aralayıcı (Standoff) - Metal Distans Metal Aralayıcı Motorobit - Motorobit.com

Fan tutucuyu kendim çizdim. Radyatörüm çok kalın ve anakarta yakın olduğu için kendim çizmek zorundaydım hazır olanlar uymuyordu. İki adet Noctua NF-A6x25 fan ile kurdum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2026-07-29 at 15.03.18.webp
    WhatsApp Image 2026-07-29 at 15.03.18.webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 20
  • Screenshot_5.webp
    Screenshot_5.webp
    51,6 KB · Görüntüleme: 23
VDDG değiştirince yine N/A olarak gözüküyor ZT'de yanlış menüden mi değiştiriyorum acaba

MSI ile alakalı bir sıkıntı bu, register falan farklıdır. Okuyamıyor yazılım. Ryzen Master'da vs. görünür. 1.05 yaptıysan sorun yok, kontrol etmene gerek yok. BIOS'ta girdiğin değer önemli.

2200 stabil değildi. stand-offları buradan temin ettim benim sistemimde 45mm en ideali oldu. M3 45mm Metal Dişi-Erkek Aralayıcı (Standoff) - Metal Distans Metal Aralayıcı Motorobit - Motorobit.com

Fan tutucuyu kendim çizdim. Radyatörüm çok kalın ve anakarta yakın olduğu için kendim çizmek zorundaydım hazır olanlar uymuyordu. İki adet Noctua NF-A6x25 fan ile kurdum.

Bir @Falconpolat yapamadı bu soğutma işini. OLED RAM alsa bari. ;) Patriot'a aktif soğutma lazım, ısınıyor bu modüller.

Kasada radyatör büyük yer kapladığı için 45mmden uzun stand-off kullanamıyorum. Parçanın bacaklarını uzatabilirdim o zaman da dayanımı düşecektir, fan deliklerine geldiği için kalınlaştıramıyorum da :) En fazla bu kadar oldu yine 10mm den fazla boşluk var