Bu attığım şekilde teste al o zaman açıyorsa. Timing işine sonra girersin. Voltajları düzgün yaz. 1.5 VDD, 1.4 VDDQ, 1.4 VDD IO olsun şu anlık. 2133 FCLK olursa iyi olur. 1.3 SoC olursa iyi olur.
Evet de 1.65'e kadar scale olması lazım. Benimki 1.74'te sonlanıyor, 1.75'te patlıyor mesela. 1.55'te daha senin kit. Bir daha dene bu attığımı, güncel halini attım. VDDP 1.1 açamıyor olabilir senin işlemci. O da sorun.
@behramabi
Sana başta da demiştim bunu, beni tam olarak anlamamıştın ya da yanlış anlamıştın. Bazı şeylerde net konuşmak lazım. Bu kartlar Ryzen 9000 optimize kesinlikle, orası muhakkak. 7000 ile çalışmaz mı çalışır ama böyle uğraştırır. Ayrıca senin bellek kontrolcü iyi değildi, eskiden de uğraşmıştık, oradan hatırımda zaten. M-Die hakkında yorum bile yapmaya gerek yok, ben de hoşnut değilim M-Die muhabbetinden. Şu anlık 6400 ayarlayabiliyorsan dediğim gibi öyle kullan. İnce ayar kısmına girersin ama önce şu son attığım hali açarsa o şekilde teste al en azından 5-10 dakika.
@behramabi
Eki Görüntüle 217242
@behramabi VDDP Auto kalsın bunu denerken, hızlıca bir bak. Timing'lere de elleme. 50K yaparsın tREFI'yı sadece. 1.3 SoC, 1.5 VDD, 1.4 VDDQ, 1.4 VDD IO olsun.
@behramabi Tachyon'u şu anda dünya üzerinde H16M M-Die ile kullanan bir tek sen varsın. Arasak tek 1 kişi dahi bulamayız yani. OC kartı bu zaten. H16A kullanır alan kişi direkt olarak ya da H24M. 24'lük olan bizimkinden farklı, revize M-Die o. Onun klasmanı ayrı. 7800X3D ile kullanan da yine 1 elin parmağını geçmez muhtemelen bu kartı. Ryzen 9000 optimize X870 çipsetlerin hepsi. Manuel uğraşacaksan en iyi verimi Ryzen 9000 + H16A ile alırsın.
Bu saatten sonra bazı şeyler zor, kriz anına denk geldik. Şu anda 6400 optimize edilip açılır yine de senin kombinasyonda. Sadece uğraşıp sorunu bulman lazım. Top sende o yüzden. Verdiğimi bir dene, son attığım görseli. Dönüş yaparsın.