Bu işi meslek olarak düşünüyorsanız Üniversite ve Yazılım Mühendisliği tek yol. Gerisi hikaye, masal. Kendinizi kandırmış olursunuz.
Bu kesinlikle yanlış bir yargı :) Bilakis ülkemizde üniversiteler ve bu bölümler çok vasıfsız, müfredatları da eski.

Nereden mi biliyorum? Lise mezunu ve kendini geliştirmiş bir programcı olarak Yazılım Mühendisliği mezunu kişiler altımda staj yapıyor ve onlara iş öğretmek zorunda kalıyorum :)

Bu kesinlikle yanlış bir yargı :) Bilakis ülkemizde üniversiteler ve bu bölümler çok vasıfsız, müfredatları da eski.

Nereden mi biliyorum? Lise mezunu ve kendini geliştirmiş bir programcı olarak Yazılım Mühendisliği mezunu kişiler altımda staj yapıyor ve onlara iş öğretmek zorunda kalıyorum :)
Ve, onlar seni sonra sollayıp yoluna devam ediyor, sen de yerinde sayıyorsun. Nereden mi biliyorum? Çünkü hep böyle oluyor.

Seninkisi saha tecrübesi, onların altyapıları seninkinde daha sağlam.

Ve, onlar seni sonra sollayıp yoluna devam ediyor, sen de yerinde sayıyorsun. Nereden mi biliyorum? Çünkü hep böyle oluyor.

Seninkisi saha tecrübesi, onların altyapıları seninkinde daha sağlam.
Büyük önyargı hocam :) Mesleğiniz programlama üzerineyse daha saçma bir önyargı hem de.

Programlama için yetkin ve bu işin içinde olan insanlar size doğru bilgileri vermişler, geri kalan tamamen sizinle alakalı.

Millet Python diyor ama bunları bilen insanlar büyük ihtimalle ya toprak altında ya da benim gibi toprak altına gitmeyi bekliyor. 😂

Ben bu iki programlama dilini 2010-2012 yıllarında görmüştüm. Haftanın 2 ya da 3 günü 8-10 Delphi 7 görüyordum.

967c1c190fa98b954e706b532193194d0bac135b24e577a11cf12325aeba31cb.webp
Delphi 7.webp

Mantıklı öneri mi bilmem ama C ile başla.

C'yi öğrenirsen diğerlerini kolayca öğrenirsin.