508’i piyasası olmadığı gibi yakıtı yüzünden de istemiyorlar. Kağıt üstünde 7.5 şehir içi, kullanımda 9 litreyi görür. Civic de muhtemelen aynı aralıkta yakacaktır. Tek artısı Civic’in al-sat ve bilinirliği.

Birde konudan bağımsız şeyi sorucam, 508 için kasko ne kadar çıkar tahmini ?
Mesela 20 model bir Golf’e kıyasla ne kadar fark çıkar 508 kaskosu için ?

Bana denildiğine göre 508 için sigorta+kasko yıllık 50 bini bulur denildi. Sırf vazgeçirmek için abarttılar mı bilemiyorum.

Bu yasadigin il, anlasma yapacagin sirket ve aracin hasarli - hasarsiz olmasina gore degiskenlik gosterir ama sigorta icin ortalama 12K, kasko icin de ortalama 25-30K civari olur diye dusunuyorum.

Bu yasadigin il, anlasma yapacagin sirket ve aracin hasarli - hasarsiz olmasina gore degiskenlik gosterir ama sigorta icin ortalama 12K, kasko icin de ortalama 25-30K civari olur diye dusunuyorum.
Tekirdağ’ın ilçesinde yaşıyorum. Baktığım 508 ler hasarsız veya çıtır hasarlıydı.
Sigorta için ilk araba olacağından ötürü 18-20k çıkar dediler, yani araçtan bağımsız Punto bile alsam o fiyatlar çıkacaktır muhtemelen.
25 bin de kasko desek 508 için totalde 45 eder.

Benim merak ettiğim şu; çevremdekiler kasko fiyatını öne sürerek linçliyor beni, neymiş araç çok lüks olduğu için yüksek kasko çıkacakmış.
Diyelim ki onların aklına uyup Golf-Cupra falan aldım, onların kaskosu 25 değilde 10-15 falan mı çıkacak ?

Kendi tezlerini onlara karşı kullanmam lazım, 508 de yüksek kasko, fazla yakıt, kötü piyasa diyorlar.
Önerdikleri Golf-Cupra-Formentor gibi araçlar da neredeyse aynı yakacak, kaskosu benzer fiyatta olacak, tek artıları hızlı piyasaları.

Doğru mu düşünüyorum ?

Tekirdağ’ın ilçesinde yaşıyorum. Baktığım 508 ler hasarsız veya çıtır hasarlıydı.
Sigorta için ilk araba olacağından ötürü 18-20k çıkar dediler, yani araçtan bağımsız Punto bile alsam o fiyatlar çıkacaktır muhtemelen.

Benim merak ettiğim şu; çevremdekiler kasko fiyatını öne sürerek linçliyor beni, neymiş araç çok lüks olduğu için yüksek kasko çıkacakmış.
Diyelim ki onların aklına uyup Golf-Cupra falan aldım, onların kaskosu 25 değilde 10-15 falan mı çıkacak ?

Kendi tezlerini onlara karşı kullanmam lazım, 508 de yüksek kasko, fazla yakıt, kötü piyasa diyorlar.
Önerdikleri Golf-Cupra-Formentor gibi araçlar da neredeyse aynı yakacak, kaskosu benzer fiyatta olacak, tek artıları hızlı piyasaları.

Doğru mu düşünüyorum ?

Kusura bakmayın da onlara ne acaba kasko çevrenizdeki akrabalarınızdan falan mı çıkıyor acaba?

Ben hala 508 GT taraftarıyım.

Doğru mu düşünüyorum ?

Dogru dusunuyorsunuz. Yakit olarak 1.5 TSI motorlar hatri sayilir tasarruf saglayabiliyor kullanima bagli ona bir sey diyemem. Yani gaza oksayarak basarsaniz uzun yolda 5.5-6 litre civarinda, sehir icerisinde de 6.5-7 litre civarinda kullanabilirsiniz ama sigorta ve kasko konusunda tamamen dogru dusunuyorsunuz. Ancak genel olarak araclar arasindaki farki dusunursek 1.5-2 litre fazla yakmasi bence cok da onemli degil. Benzinli ve performansli arac neticede.

1.8 civarina 508 alamadigin senaryoda SUV dusunursen Formentor'da olur bak bu arada. Onlar kuru kavrama DQ200 ile degil islak kavrama DQ381 ile geliyor. Alternatorsuz olanlarda o problem de yok. Eksilerine gelirsek malzeme kalitesi ve yalitimi pek iyi degil, biraz da trim sesine musait bir arac. Birde sert suspansiyonlarla geliyor.

Bu bütçede C segment alınmaz bana göre. Hele Japon grubuna hiç bakılmaz çünkü yalıtımı hala beceremiyorlar. Toyota'daki sanallaştırılmamış CVT'de ayrı bir saçmalık zaten Honda en azından vitesleri simüle ediyor araç bağırmıyor.

Zevkler ve renkler tartışılmaz. Japon grubunda D segmenti de alsan yol sesi alıyor. Japon olsun, yol sesi istemiyorum denilirse Lexus alman gerekli. Lexus'lar hariç, neredeyse tamamı ses alıyor içeri. Bu işi en iyi beceren firma onlar. Fiyatlar ortada. C segment üstüne çıkıldığında parça ve işçilik fiyatları bir değil, segment farkından dolayı masrafları da aynı oranda artıyor. Olaya sadece segment değil, aynı zamanda bu segmentlerin getirisi ve götürüsü olarak değerlendirmek lazım. Şanzıman simüle de edilse, tam gaz halinde oda bağırıyor. Çok fark eden bir şey yok. Şanzımanın çalışma prensibi belli sonuçta. Öyle sanıldığı gibi aşırı sağlamda değil. Tam güç halinde zincir kırıyor oda. Kalkışlarda sakin kullanılmasını öneririm.

Hepsinin dezavantajları var kendine göre.
Malum ben 4 aydır 508 incelediğim için ezberledim artık.

- A3 makyajlı kasa dahil DQ200 ile geliyor, ayrıca malzeme kalitesi de düşmüş deniyor 2021 sonrasında. Marka algısından dolayı sadece satışı hızlı olur başka artısını göremedim. Ayrıca yenileri hybrid olduğu için olası alternatör masrafı 150k.

- Monte carlo için, ıbiza'nın donanımlı hali diye biliyorum, hatta direkt aynı şase üzerinde yapılmış sanırım. O paraları vermek yerine ıbiza fr 200k aşağısında bulunabiliyor.

- Accord'da her şeyi belli oranda sunan bir araç, ancak dış görünüş nedeniyle pek ilgi odağım değil.
Ayreten zaten 3 kişilik bir aileyiz o kadar geniş ve uzun bir araca ihtiyacımız yok.

- Ford'da bu bütçede hiç araştırmadığım bir model.
HB veya sedan hiçbir modeli ilgimi çekmiyor.

- Xceed bu bütçede en iyi donanım sunan modellerden biri. En basitinden emsallerinin bazılarında koltuk ısıtma bile yokken, xceed ısıtma+soğutma olan paket sunuyor.
Ancak 7 ileri dct için bazen vites düşürme/yükseltme yaparken çok saçmalıyor diyeni gördüm. Bir de kavrama masrafı var mış ve DSG gibi düşük maliyetli değil, epey masraf çıkartabilir.

- SuperB konusunda da Accord ile benzer fikirdeyim.
Her şeyi belli oranda sunan DQ200 haricinde defosu olmayan bir araç, ancak beğeniyor musun deseniz maalesef beğendiğim bir araç değil. Sanki biraz çoluklu çocuklu aile arabası gibi geliyor bana.

Daha önce açtığın konularda alternatör problemini sana söyledim, hatırlarsın. Hatta bu forumda alternatör problemlerini dile getiren ilk kişiyim.

Sana attıklarımın hepsi, 508'den daha çok tutulan modeller. Marka algısı, maalesef Türkiye'de böyle. Bu söylediğim modeller içerisinde motor, yürüyen, şanzıman olarak en sağlamı focus. Piyasası da var. Gençlere, orta yaşlılara her kesime hitap edebilecek bir model.

Xceed sağlam bir arabadır, beğenirim. Ama 30-40 binde dct şanzıman indirenler var. Sadece kararsızlık değil, oda kuru kavrama.

Mükemmel araba var, oda bentley neredeyse kusursuz. Fiyatı da ortada.

Kusura bakmayın da onlara ne acaba kasko çevrenizdeki akrabalarınızdan falan mı çıkıyor acaba?

Ben hala 508 GT taraftarıyım.
Ben de 508 tarafındayım ama gel gör ki laf anlatamıyorum. Daha önce araç sahibi olmadım diye cahil cühela gözüyle bakıyorlar. Halbuki aylarca araştırmışım.

Dayım gidiyor galerici arkadaşına 508 soruyor, galerici sakın almasın yarın zararına satar diyor, dayım da beni linçliyor. O paraya gidip Cupra niye almıyor diyor galerici, sanki sorunsuz arabaymış gibi.
Akabinde dayım ailemi arayarak vazgeçirin şu arabadan diye dolduruyor bizimkileri.
Günün sonunda herkes bana karşı, büyük sözü dinle herkes kötülüyorsa vardır bildikleri diyerek beni baskılıyorlar.

Uğraştığım şeylere bak cidden kafayı yersin.
Kimse demiyor ki oğlum sen hangisini beğeniyorsun, hangisi içine siniyor, herkes al sat peşinde, daha arabayı almadan satarken ne olacağını hesap ediyorlar. Gel de bu kafa yapısına laf anlat

508 şanzımanı, motoru, tasarımı, iç dizaynı gerçekten çok güzel bir otomobil. Ama piyasası yavaş maalesef ki öyle, üretimi de durdu artık bu modelin. Onun da etkisi olabilir.

Cupra modelini biraz önce özetlenmişler. Yakıtı da fazla ağır bir araba, golf kadar az yakamazsın onunla. Serttir, trim sesi çok. Yani tasarım ve SUV olması haricinde pek bir albenisi yok. Yalıtımı da zayıf bana göre, bindim yaklaşık 1 hafta ona da.

Kasko-sigortada ayrıca yaşında önemi var. 25 yaşında çıkan kasko değeri ile, 35 yaşında ilk arabasını alan kişiye çıkan bedel bir değil. Yaşınız gençleştikçe, bedel de artıyor artık. Kenarda 35 ila 50 k civarında para ayırman gerekiyor araba fiyatı hariç ortalama.

@Eagles
Öyle bir araba bulmalıyım ki, hem benim içime sinsin hem de malum kitleye söylediğim zaman gak guk ıvır zıvır bulamasınlar.
Maalesef kimseyi takmayıp sadece kendi istediğim aracı alacak durumum yok, alacağım aracı onların da onaylaması gerekiyor, böyle saçma bir durumun içindeyim. Çok saçma ama durum böyle.

Performans, dolu donanım, sürüş dinamikleri, hızlı piyasa, ve tabi ki görünüş olarak aracı beğenmem.
Maksimum 1750’ye bunları karşılayacak bir araç bulmalıyım ve kimseden de linç yememeliyim.

Özellikle Ford Focus modellerini inceleyip, bir de ailene danışır mısın?

Hatta dizel otomatik st-line modelleri dolu dolu hem de, senin kriterlerini karşılıyor. Focus'a laf söylemez hiç kimse. Yol tutuşları da, piyasada ki çoğu arabaya referans veren bir model.

Özellikle Ford Focus modellerini inceleyip, bir de ailene danışır mısın?

Hatta dizel otomatik st-line modelleri dolu dolu hem de, senin kriterlerini karşılıyor. Focus'a laf söylemez hiç kimse. Yol tutuşları da, piyasada ki çoğu arabaya referans veren bir model.

Focus'un yol tutuşu önceki kasalarında iyiydi şu son 2 kasanın yol tutuşu kesinlikle iyi değil.