@Eagles Hocam hazır konusu açılmışken bana Golf’ün jenerasyonlarını anlatır mısın ?

Golf 7, Golf 7.5, Golf 8
Bunlar hangi yıllarıı temsil ediyor, örneğin bir Golf’ün orijinal 7.5 kasa olduğunu anlamak için yılına mı bakmalıyım motoruna mı ?

24'e kadar olanlar 7.5 kasa olmuyor. Bu ekranlarin birlesik oldugu sag resimdeki kasa 8, ortadaki ekranin tablet gibi ayrildigi soldaki 8.5 kasa. 7 ile 7.5 kasa da temelde ayni araba ayni 8 ve 8.5 kasada oldugu gibi. And reis de 7.5 demez mesela ona da 7 kasasi der. 2021'de 8 kasasina gecti. Kasa tiplerini gorunce anliyorsun zaten birbirleri arasinda ciddi farklar var hem ic hem dis.

vw-golf-facelift-7-710x474.webp
vw-volkswagen-golf-8-gte-2020-4-1170x658.webp

24'e kadar olanlar 7.5 kasa olmuyor. Bu ekranlarin birlesik oldugu sag resimdeki kasa 8, ortadaki ekranin tablet gibi ayrildigi soldaki 8.5 kasa. 7 ile 7.5 kasa da temelde ayni araba ayni 8 ve 8.5 kasada oldugu gibi. And reis de 7.5 demez mesela ona da 7 kasasi der. 2021'de 8 kasasina gecti. Kasa tiplerini gorunce anliyorsun zaten birbirleri arasinda ciddi farklar var hem ic hem dis.

Eki Görüntüle 163150Eki Görüntüle 163151

O resimde ki golf 8 ekranı, sınırlı sayıda vardı. Her golf 8'de o ekran yoktu. Sizin resimde ki opsiyonlu ekran. Türkiye'de sınırlı sayıda Golf'te var.

Golf r 2.0 ekranı da olabilir resimde ki, golf r 2.0 ekranı daha büyük geldi direkt olarak çünkü.

Resimdeki gibi 8'lerin ekranları ağırlıklı olarak. 1.5 TSI R paketten alınma görüntü bu.

Ekran görüntüsü 2025-07-14 002810.webp

Son düzenleme:
O resimde ki golf 8 ekranı, sınırlı sayıda vardı. Her golf 8'de o ekran yoktu. Sizin resimde ki opsiyonlu ekran. Türkiye'de sınırlı sayıda Golf'te var.

Golf r 2.0 ekranı da olabilir resimde ki, golf r 2.0 ekranı daha büyük geldi direkt olarak çünkü.

Resimdeki gibi 8'lerin ekranları ağırlıklı olarak. 1.5 TSI R paketten alınma görüntü bu.

Eki Görüntüle 163154

Birebir bulup atmadim hocam GTI ekrani zaten bu ama tasarim dili belli amacim onu gostermekti zaten. 8 kasada birlesik gomulu ekran gelirken 8.5 kasada ayri tablet ekran geliyor demek istedigim buydu.

Birebir bulup atmadim hocam GTI ekrani zaten bu ama tasarim dili belli amacim onu gostermekti zaten. 8 kasada birlesik gomulu ekran gelirken 8.5 kasada ayri tablet ekran geliyor demek istedigim buydu.
Sanırım motor dan anlamak daha basit.
8 ve 8.5 kasada eTsi var.
1.4 benzin 7 kasa
1.5 benzin 7.5 kasa
Heralde doğru anladım.

Sanırım motor dan anlamak daha basit.
8 ve 8.5 kasada eTsi var.
1.4 benzin 7 kasa
1.5 benzin 7.5 kasa
Heralde doğru anladım.

Orasi da biraz karisik 8.5 kasanin manuelleri 1.5 TSI ile geliyor mesela ve alternator yok ama 8.5 kasa mesela. Hatta 8.5 kasanin 1.5 TSI manuel Impression ile 1.0 manuel Impression'lari arasinda bile donanim ve opsiyon farki var.

7.5'da 1.4 TSI'da olması lazım. 1.6 TDI motorda olabilir. Bir sürü motor seçeneği var.

Etsı 8 ile geldi, devam ediyor hala.

Sana daha önce ki konularda alternatörsüz, düz 1.5 TSI tavsiye ettim. Dizeli bağımsız değil, dizele de girme. DSG dizel ile TSI kadar uyumlu değil zaten.

7.5'larda hayalet ekran geldi, orijinal hayalet ekrandan anlamak daha kolay. Ama sonradan takılmamışsa. Bunlara sonradan hayalet ekranda taktrıyorlar.

Son düzenleme:
@Eagles @Görkem Say
Beyler müsaitseniz başka bir model daha soracağım;

418i Grancoupe, 90km, 2018, M sport, sağ sol çamurluk ve kaput lokal boya, 50bin tramer far değişiminden kaynaklı.
Şase, podye, direk vs işlemsiz, aracın 6 ay önceki eksper raporu mevcut.
Sizce bu şartlar altında alınabilir mi bu araç ?
50 bin tramer ve lokal boyalar satarken zorluk çıkartır mı ?

*Niyetlenirsem detaylı eksper yaptıracağım, eski rapora bakıp almayacağım yani.

Alınabilir. Lokal boya sorun değil, aşırı olmadığı sürece. 50k tramer yeni ise, oda bir şey değil. BMW farları çok pahalı. Alacağın arabada nbt dokunmatik ve hayalet ekran var mı? Bak onları çok çalıyorlar, komple söküyorlar hırsızlar. Yoksa, taktırma aracına.

Ben BMW düşünürsem, mümkün mertebe ön üçlüsü ellenmemiş model bakarım. Kaput, sağ, sol çamurluk. Ama lokal boya diyorsun, o zaman sıcak bakılabilir. Ön paneli de sağlamdır muhtemelen.

Söylediklerine ek olarak emniyet kemerleri ve hava yastıkları da incelenmeli. Temiz ise alınır, bu arabaları çok zorluyorlar şayet.

Alınabilir. Lokal boya sorun değil, aşırı olmadığı sürece. 50k tramer yeni ise, oda bir şey değil. BMW farları çok pahalı. Alacağın arabada nbt dokunmatik ve hayalet ekran var mı? Bak onları çok çalıyorlar, komple söküyorlar hırsızlar. Yoksa, taktırma aracına.

Ben BMW düşünürsem, mümkün mertebe ön üçlüsü ellenmemiş model bakarım. Kaput, sağ, sol çamurluk. Ama lokal boya diyorsun, o zaman sıcak bakılabilir. Ön paneli de sağlamdır muhtemelen.

Söylediklerine ek olarak emniyet kemerleri ve hava yastıkları da incelenmeli. Temiz ise alınır, bu arabaları çok zorluyorlar şayet.

Dediğim gibi eğer niyetlenirsem detaylı eksper hatta sonrasında sırf motoru da ustaya göstermeyi düşünüyorum.
Eğer birebir satıcının dediği gibiyse bana makul geldi.
Emsallerine baktığımda aynı fiyata 110-140km olan araçları koymuşlar, sırf hatasız diye.
Zaten lokal boya ve far değişimi ciddi bir şey olmadığı için direkt km’ye odaklandım, hatasız almak yerine düşük km çıtır hasarlı daha mantıklı geldi.

Dediğim gibi eğer niyetlenirsem detaylı eksper hatta sonrasında sırf motoru da ustaya göstermeyi düşünüyorum.
Eğer birebir satıcının dediği gibiyse bana makul geldi.
Emsallerine baktığımda aynı fiyata 110-140km olan araçları koymuşlar, sırf hatasız diye.
Zaten lokal boya ve far değişimi ciddi bir şey olmadığı için direkt Km'ye odaklandım, hatasız almak yerine düşük km çıtır hasarlı daha mantıklı geldi.

Far değişimi, arabanın değerini düşürmez. Plastik aksamlar oda değerini düşürmez. BMW marka algısında olduğu için, satması en kolay markalardan.

Arkadan itişli bunlar. Kullanması çok keyiflidir. Lakin kötü havalarda sakin kullanman gerekir, kıç atabilir çünkü.

Sadece motor değil, şanzıman ustasına da götür. Zf en beğendiğim tam otomatik şanzımandır. Kırılması zordur. Ama daha önce nasıl kullanıldı bilemeyiz.

Motor+şanzıman ustasına göster. Expertiz ne kadar iyi olursa olsun, gözlerinden kaçabiliyor bazen.

Son düzenleme: