Far değişimi, arabanın değerini düşürmez. Plastik aksamlar oda değerini düşürmez. BMW marka algısında olduğu için, satması en kolay markalardan.

Arkadan itişli bunlar. Kullanması çok keyiflidir. Lakin kötü havalarda sakin kullanman gerekir, kıç atabilir çünkü.

Sadece motor değil, şanzıman ustasına da götür. Zf en beğendiğim tam otomatik şanzımandır. Kırılması zordur. Ama daha önce nasıl kullanıldı bilemeyiz.

Motor+şanzıman ustasına göster. Expertiz ne kadar iyi olursa olsun, gözlerinden kaçabiliyor bazen.
Peki birde şunu sorayım;
Şimdi bu araçta far değişimi olduysa eğer çıtır bir kazası olmuştur muhtemelen. Ancak hem değişen yok hem de tramer çok az.
Farı kıracak bir olay olmasına rağmen değişen olmaması ve sadece lokal boya olması normal bir durum mu ?

Ön üç parça genelde kazadan kaynaklanır. Rütuşlar genelde taş izlerinden olabiliyor. Tıklatma şeklinde de gerçekleşmiş olabilir. Burada Expertiz'den çıkacak rapor ve sahibinin doğru söylemesi önemli olan.

Lokal olması, kazasız olmadığı anlamına gelmez. Sürtme olabilir, ufak çapta kaza olabilir.

Adam bir yere dokundurmuştur, kırılır far değişir. Öyle aşırı sağlam bir parça değildir far. Önemli değil o.

Ön üç parça genelde kazadan kaynaklanır. Rütuşlar genelde taş izlerinden olabiliyor. Tıklatma şeklinde de gerçekleşmiş olabilir. Burada Expertiz'den çıkacak rapor ve sahibinin doğru söylemesi önemli olan.

Lokal olması, kazasız olmadığı anlamına gelmez. Sürtme olabilir, ufak çapta kaza olabilir.

Adam bir yere dokundurmuştur, kırılır far değişir. Öyle aşırı sağlam bir parça değildir far. Önemli değil o.
Peki far haricinde ön panelde değişen bir şey varsa eğer bunlar eksper de çıkar mı ?
Sensör olur veya ufak tefek parçalar olur vs
Adamın dediğine göre 50k tramer far değişimi, belki önemsiz olduğu için sensör falan değiştiyse söylememiş olabilir bilmiyorum.
Ancak genel itibarıyla çok dert edilecek bir şey değil demi ?

Peki far haricinde ön panelde değişen bir şey varsa eğer bunlar eksper de çıkar mı?
Sensör olur veya ufak tefek parçalar olur vs.
adamın dediğine göre 50k tramer far değişimi, belki önemsiz olduğu için sensör falan değiştiyse söylememiş olabilir bilmiyorum.
Ancak genel itibarıyla çok dert edilecek bir şey değil değil mi?

İyi expertizde, plastik parçaların işlemli olup olmadığı bile ortaya çıkar. Tamponlara bakan expertizde var. Far önemli değil. Benim arabam kazasız, boyasız, değişensiz ama stop kırıldı mesela değiştirdim. Değerini düşürür mü, tabii ki hayır.

Öyle ufak tefek şeylere takılırsan, hiç alamazsın. Gözünü karartacaksın ikinci el araba alırken. Kararlı olman lazım.

Tamamdır hocam, son olarak bazı bmw ilanlarında borusan çıkışlı yazılıyor. Bunun anlamı nedir, dikkat edilmesi gereken bişey mi illa borusan çıkışlı olması ?

Borusan çıkışlı demek, ithal edilmemiş demektir. Borusan Türkiye resmi disbürtörüdür Türkiye'de. BMW'ler de ithal çok araç geliyor. Biz aracımızı Türkiye'de yetkili bayiden aldık demektir aslında. O anlama geliyor. Çok da önemli değil. Önemli olan temiz olması aracın pert olduktan sonra, borusan çıkışlı olmasının anlamı kalmıyor.

Güvenilir olduktan sonra, düzgün tamir edildikten sonra normal şartlar altında karoser hasar almadığı sürece boyanın değişenin hiçbir önemi yok.

Sizin bahsettiğiniz hasardan hiçbir şey olmaz.

Güvenilir olduktan sonra, düzgün tamir edildikten sonra normal şartlar altında karoser hasar almadığı sürece boyanın değişenin hiçbir önemi yok.

Sizin bahsettiğiniz hasardan hiçbir şey olmaz.

Vallahi araçta yazılan şeyler normal gibi duruyor, ancak satıcının üslubunu pek çözemedim.
Konuşma tarzı falan sanki kendinden bezmişte SATA'sı yokmuş gibi değişik bir şey.
Neyse araçta sürpriz çıkmadığı sürece üslubu çok da umurumda değil, yarın her şey netleşir nasip olur da alırsam güncelleme gireceğim.

Hiç bu kadar öneri yaptığımı hatırlamıyorum. Araba aldığında da konu aç, bizde sevinelim seninle birlikte. Ya da buradan güncelleme yap. Hem de anlayalım aldığını. 😅

Satıcıları da bezdiriyorlar, öyle şeyler soruyorlar ki adamlarda kendilerince haklı bu arada. O süreci yaşamayan, bilemez.

@Eagles @Görkem Say
Beyler müsaitseniz başka bir model daha soracağım;

418i Grancoupe, 90km, 2018, M sport, sağ sol çamurluk ve kaput lokal boya, 50bin tramer far değişiminden kaynaklı.
Şase, podye, direk vs işlemsiz, aracın 6 ay önceki eksper raporu mevcut.
Sizce bu şartlar altında alınabilir mi bu araç ?
50 bin tramer ve lokal boyalar satarken zorluk çıkartır mı ?

*Niyetlenirsem detaylı eksper yaptıracağım, eski rapora bakıp almayacağım yani.

Bu aracta 3 silindirli sorunlu turbo kiran B38 motor var onu belirteyim. Aracta bunun ilgili bir sorun cikmadiysa sen aldiktan sonra bu sorun ciktiginda basin agrir. Arabanin nasil kullanildigini da bilmiyoruz cunku. Uzak durulmasi gereken bir arac. Benim sana tavsiyem 2017-2018 3.18d bak sorunsuz bir B47 motorla geliyor kendisi. 1.7 milyon civarina 100.000 km'yi cok asmamis temiz modeller bulabilirsin.