Yani aile kullanıyorsa mantıklı. Zorlama, oynama, sıkıştırma yapmamışlardır muhtemelen mantıklı. BMW olunca rengin pek bir farkı kalmıyor, neredeyse tüm renkleri tutuyor zaten.
Edit; ilk attığım 122km de olan araç sahibiyle detaylı konuştum. Turbo değişimi olduğunu 100k masraf yaptığını söyledi. Bu aslında iyi bir şey, çünkü bu motorun turbosunda kronik sorun var zaten, sıfır turbo takılması işime gelmiş olur.
Şuan tek eksi ağır bakım yapılmamış olması, triger zinciri-yağ bakımı-termostat-devir daim vs yapılması gerekecektir. Bunların maliyetini araç fiyatından düşerse eğer anlaşabilirim diye düşünüyorum.

Sen ne dersin hocam, bakım maliyetleri ne kadar tutar, son fiyat 1600 diyor ne kadar daha sıkıştırmalıyım ? @Eagles

Edit; ilk attığım 122km de olan araç sahibiyle detaylı konuştum. Turbo değişimi olduğunu 100k masraf yaptığını söyledi. Bu aslında iyi bir şey, çünkü bu motorun turbosunda kronik sorun var zaten, sıfır Turbo takılması işime gelmiş olur.
Şu an tek eksi ağır bakım yapılmamış olması, triger zinciri-yağ bakımı-termostat-devir daim vs yapılması gerekecektir. Bunların maliyetini araç fiyatından düşerse eğer anlaşabilirim diye düşünüyorum.

Sen ne dersin hocam, bakım maliyetleri ne kadar tutar, son fiyat 1600 diyor ne kadar daha sıkıştırmalıyım? @Eagles

Önce bir fiyat alıp, ondan sonra sıkıştırman lazım adamı. BMW parçasıyla, işçiliği ile düşündüğün arabalardan çok daha pahalı.

Bir fiyat al bununla ilgili, sonra adamla pazarlık yap. Bilemiyorum şimdi ne gibi rakamlar çıkar o arabanın ağır ve genel bakımlarında.

Piyasa çok değişken. Parça 500 lira, usta istiyor işçiliğe 5000 TL örnek veriyorum. @Geriliyorum

Evet beyler karar aşaması, @Eagles @Görkem Say

Yukarıda bahsetmiştim zaten ama tekrar özet geçeyim pazarlıklı fiyatlarıyla birlikte.

418i M sport, 2015, 122km, hata boya tramer yok.
Aracın turbosu 1 ay önce değiştirilmiş, orijinali ile.
Bu iyi bir şey çünkü bugün değişmese yarın değişmesi gerekecekti.
Zincirinden ses gelmiyor sağlam durumda, diğer motor parçaları da iyi durumdaymış.
Araç stok kullanılmış yazılım vs yok.
Bakımları zamanın da ama dışarıda yapılmış.
Son fiyat olarak 1785 konuşuldu.

318i edition sportline, 2018, 121km, hata boya tramer yok. Aracın turbosu hala fabrikasyon ne durumda bilmiyorum motor ustasının görmesi lazım.
Az da olsa ileride çatlama riski var. Turbo haricinde rutin bakımları dışarıda yapılmış zamanın da.
Kayış, buji vs.
Bu araçta aile tarafından çok temiz kullanılmış, kaportası falan tertemiz. Ancak dediğim gibi turbo konusu soru işareti..
Son fiyat olarak 1565 konuşuldu.

Durum bu şekilde.
Benim gönlüm hangisinde derseniz, 4 serisi olmasından dolayı ve yeni turbo takıldığı için 418’e daha sıcağım.
Diğer araçta az da olsa turbo kırma riski olduğu için çekincem var. Ancak tanıdık olduğu için geçmişi belli bir araç, belki 5 sene daha turbo kırmadan gider belli olmaz. Birde tabi 18 model olma avantajı var.

Allah’ın izniyle iki araçtan biri olacak, son karar aşamasındayım sizce hangi araca neden karar vermeliyim, son kararı verirken neyi göz önünde tutmalıyım ?

Evet beyler karar aşaması, @Eagles @Görkem Say

Yukarıda bahsetmiştim zaten ama tekrar özet geçeyim pazarlıklı fiyatlarıyla birlikte.

418i M sport, 2015, 122km, hata boya tramer yok.
Aracın turbosu 1 ay önce değiştirilmiş, orijinali ile.
Bu iyi bir şey çünkü bugün değişmese yarın değişmesi gerekecekti.
Zincirinden ses gelmiyor sağlam durumda, diğer motor parçaları da iyi durumdaymış.
Araç stok kullanılmış yazılım vs yok.
Bakımları zamanın da ama dışarıda yapılmış.
Son fiyat olarak 1785 konuşuldu.

318i edition sportline, 2018, 121km, hata boya tramer yok. Aracın turbosu hala fabrikasyon ne durumda bilmiyorum motor ustasının görmesi lazım.
Az da olsa ileride çatlama riski var. Turbo haricinde rutin bakımları dışarıda yapılmış zamanın da.
Kayış, buji vs.
Bu araçta aile tarafından çok temiz kullanılmış, kaportası falan tertemiz. Ancak dediğim gibi turbo konusu soru işareti..
Son fiyat olarak 1565 konuşuldu.

Durum bu şekilde.
Benim gönlüm hangisinde derseniz, 4 serisi olmasından dolayı ve yeni turbo takıldığı için 418’e daha sıcağım.
Diğer araçta az da olsa turbo kırma riski olduğu için çekincem var. Ancak tanıdık olduğu için geçmişi belli bir araç, belki 5 sene daha turbo kırmadan gider belli olmaz. Birde tabi 18 model olma avantajı var.

Allah’ın izniyle iki araçtan biri olacak, son karar aşamasındayım sizce hangi araca neden karar vermeliyim, son kararı verirken neyi göz önünde tutmalıyım ?

4.18i derdim ama o fiyat cok fazla.

4.18i olur, güzel sıkı bir pazarlık yap. Piyasa durgun zaten, yapsın bir şeyler daha. Öyle hemen teslim olma.

Arabayı kesin alıyorum, çok beğendim, çok hoşuma gitti vs bunları satıcıya çok hissettirme. Bazıları bunu anlayınca, ne de olsa alacak arabayı diyip pazarlıkta zorluk çıkartabiliyor.

Başımıza geldi, oradan biliyorum.

Son düzenleme:
4.18i olur, güzel sıkı bir pazarlık yap. Piyasa durgun zaten, yapsın bir şeyler daha. Öyle hemen teslim olma.

Arabayı kesin alıyorum, çok beğendim, çok hoşuma gitti vs bunları satıcıya çok hissettirme. Bazıları bunu anlayınca, ne de olsa alacak arabayı diyip pazarlıkta zorluk çıkartabiliyor.

Başımıza geldi, oradan biliyorum.
4.18i derdim ama o fiyat cok fazla.
Bu arada 1785 değil yanlış yazdım, 1585.
İkisi arasında 20k fark var.

Malum ikiside B38 motor ve 120km yi devirmiş araçlar.
İleride zortlama ihtimali nedir ?
Zaten belli başlı kronikleri var ama birisi turbo değiştiği için daha makul geliyor.
Turbo haricinde ne sorun açabilir bu motor ?

Malum ikisi de B38 motor ve 120km yi devirmiş araçlar.
İleride zortlama ihtimali nedir?
Zaten belli başlı kronikleri var ama birisi Turbo değiştiği için daha makul geliyor.
Turbo haricinde ne sorun açabilir bu motor?

Sabah yanıtlayayım bunu, aklımdasın unutmadım seni.

Malum ikiside B38 motor ve 120km yi devirmiş araçlar.
İleride zortlama ihtimali nedir ?
Zaten belli başlı kronikleri var ama birisi turbo değiştiği için daha makul geliyor.
Turbo haricinde ne sorun açabilir bu motor ?

O motorun en buyuk sorunu turbo kirmasi ama degistiyse olabilecek en buyuk sorunu atlatmissin demektir. bunun haricinde 10 yasinda, 100K km+ araba yani sorun cikarmaz diyemeyiz, bir garantisi yok. Risk aliyorsun biraz da.

O motorun en buyuk sorunu turbo kirmasi ama degistiyse olabilecek en buyuk sorunu atlatmissin demektir. bunun haricinde 10 yasinda, 100K km+ araba yani sorun cikarmaz diyemeyiz, bir garantisi yok. Risk aliyorsun biraz da.
Evet risk aldığımın farkındayım, 100km üstü Golf de alsam gene bu risk olacak.
Sadece 100k turbo masrafı gibi ağır maliyetler açmayacağını bilmem gerek.
Termostat, devir daim, buji bobin, hortumlar falan belki yenilenebilir. Masrafı ne olur hiç bilmiyorum daha önce araç sahibi olmadığım için.

Evet risk aldığımın farkındayım, 100km üstü Golf de alsam gene bu risk olacak.
Sadece 100k turbo masrafı gibi ağır maliyetler açmayacağını bilmem gerek.
Termostat, devir daim, buji bobin, hortumlar falan belki yenilenebilir. Masrafı ne olur hiç bilmiyorum daha önce araç sahibi olmadığım için.

Golf ile ayni risk degil. Golf'un parcasi ucuz, ustasi daha bol, DSG harici bilindik bir sorunu yok. He baktigin zaman Golf'de bu paralari eden bir araba degil zaten ne donanim ne de kalite olarak. Bugun 2.5 milyona satilan R-Line 1.5 e-TSI Golf'de hala elektrikli koltuk.