Uranos 63

Üstün
Yer
Adana
Arkadaşlar spora yeni başladım günde 40 dakika yeterli mi sizce? 5 dakika koşu bandı 35 dakika ağırlık kaldırıyorum (dumbell).

Dakika değil de, antrenman şekliniz daha önemli. Hangi hareketleri kaç tekrar kaç set, kaç kilo yapıyorsunuz?

Bu arada 5 dakika koşu bandı çok az.

35 dakika ağırlık kaldırdığınız set içerisinde neler var ve ne kadar dinleniyorsunuz sorusu daha çok önemli. 5 dakikalık koşu bandında yürüyüş yeterli olmaz. Başlamadan önce interval koşu, hafif squat vs. yapsanız bile en azından 10 dakika koşu bandı üzerinde soğuyarak bitirilmeli.

Dakika değil de, antrenman şekliniz daha önemli. Hangi hareketleri kaç tekrar kaç set, kaç kilo yapıyorsunuz?

Bu arada 5 dakika koşu bandı çok az.
Hocam şöyle anlatayım sitedeki spor salonunda çalışıyorum ve rezalet salon, koşu bandı yarım yamalak çalışıyor başıma kaza gelir diye çok kullanmıyorum, zaten salonda hep tek kişi oluyorum kimse gelmiyor.

Ekipman sayısı yetersiz olduğu için dumball kullanıyorum 20 dakika 12 tekrar 2.5 kg, 15 dakika 12 tekrar 5 kg dinlenme 45 saniye.

Yani bilimsel olarak minimum yarım saat maksimum bir buçuk saattir günlük spor yapma süresi. Kişiye, antrenman düzenine, saatlere, o günkü çalışma bölgesine vs. göre değişebilir.