Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İnsan

Başarılı
Bende harici NTFS disk var. Ekran kartı sürücüsü çökünce sistemi güç düğmesinden kapatıp açmak zorunda kaldım. Sonrasında diske bağlanmamaya başladı. Hata mesajı şu:
An error occurred while accessing 'disk', the system responded: The requested operation has failed: Error mounting /dev/sdc1 at /run/media/disk/Disk: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdc1, missing codepage or helper program, or other error

Eğer "lsblk" komutunu kullanırsam disk görünüyor, depolama alanı da doğru. Tek problem bağlanmıyor. Bunun yanı sıra "ntfsfix" gibi çeşitli komutları denedim. Yine aynı. Nasıl çözerim?

Çözüm
Windows kuruluysa eger Windows uzerinden kurulu degilse bir WinPE diskiyle boot edip chkdsk atman lazim
Windows yüklü başka bir PC ye takarak sorun olup olmadığını kontrol ettiniz mi?
Çalışmaz ise diskte veya ntfs yapılandırmasında sorun olabilir. Windows üzerinden sorunu giderebilirseniz sizin PC niz de de tekrar düzgün şekilde çalışması gerekir.

Selamlar. Windows PE'yi sanal makineye kurup yapmak istiyorum. Arch Linux'ta çalışan önerdiğiniz bir uygulama var mı?
WinPE'yi USB diske flaslaman gerekiyor sanirim.
Ben de bilmiyordum. Konu nedeni ile yaptığım araştırma sonucu:
Linux sistemlerde Virtualbox üzerinden WinPE diske kurulabiliyor. USB olması şart değil.
(Sanırım VMware Workstation Player veya KVM ile de olabilir.)

EK:
Denemiş değilim ama sanal makineye WinPE kurulabildiğine göre Hiren de kurulabiliyor olmalı. Daha işe yarar olur..

ArchWiki'ye göre:

1742392441812.webp

ntfs-fix aracını --clear-dirty parametresi ile çalıştırmayı deneyin.

Eğer sorun çözülmez ise, ntfs3 driver'ı yerine ntfs-3g paketini kurup tekrar deneyin.