Ben gece lambayı kapatıyorum. Oyun oynarken meyve sineği mi deniyor mantar sineği mi deniyor neyse o ufak sinekler geliyor ekranıma. Sonra da parmağımla monitörün pikselleri arasında pestili çıkıyor hayvanın. Yaklaşık bir gecede 10 sinek böyle ölüyor. Sonra lambayı yakıyorum 15 20 dk takılıyorum. Ardından tavana bakıyorum 3 4 tane de tavanda geziyor sineklikle onları da öldürüyorum. Gece rahatım. O sineklerin adı ne bilen var mı? Hatta daha çok çiçeklerin dibinden çıkıyor. Siyah ve ufak. Toplu iğne başı kadar.
Odan kirli olabilir, nemli olabilir, odana yakın çiçek olabilir,

Odam salona açılıyordu salonda da çiçekler doluydu sürekli oradan odama geliyorlardı. Çiçekleri çıkardım ve bir daha odamda o sineklerden bulamadım. Tabii bir de her gün odayı temiz tutmak lazım.

Odan kirli olabilir, nemli olabilir, odana yakın çiçek olabilir,

Odam salona açılıyordu salonda da çiçekler doluydu sürekli oradan odama geliyorlardı. Çiçekleri çıkardım ve bir daha odamda o sineklerden bulamadım. Tabii bir de her gün odayı temiz tutmak lazım.

Çiçek bir 6 tane vardı galiba. Yanına da yeni 3 tane aloe vera diktim. Aloe vera torf diğerleri ev toprağı. Ama sorun onlar değil. Evin dışında bizim bahçede öbek öbek geziyorlar. Bizim ev büyük 2 katlı bahçeli bir ev. Dışarıda biberden tutun meyvelere oradan bitkilere çiçeklere kadar her şey var. İyi de suluyoruz. Yani hem çürümüş meyvemiz hem de nemli ortamımız var. Sürekli camım da açık. O Yüzden hedef ben oluyorum.

Böyle bakınca sanki ordu var gibi binlerce bak yalan değil binlerce sinek toplu yuvarlak halinde geziyorlar.

Yine böyle 15 tane olsun ya 1000 tanesi komple odama gelse. O zaman evi ilaçlarım 3 4 tane detan alırım. Evde katliam yaşatırım.

Yeter be arkadaşım ne güzel uyku düzenim vardı çöp ettiler. Bir yandan sivrisinek bir yandan sıcak vallahi uyunumulyor ya.

Dediğim gibi yapın monitörde öldürün. Sineklikle de sivrisinekleri öldürün. Olmadı odayı ilaçlayın. İlaç çok pahalı değil zaten. Mutfağın kapısını kapatın yemeklere gelmesin evi ilaçlayın.

Son düzenleme:
Yeter be arkadaşım ne güzel uyku düzenim vardı çöp ettiler. Bir yandan sivrisinek bir yandan sıcak vallahi uyunumulyor ya.
Al bende de o kadar hocam. Lanet okuyorum Nesilleri'de tükenmiyor lanet sineğin diğer sinekler neyse de bu sivrisinek tam baş belası odamı her gün denetlerim bunlar yüzünden sizde öyle yapın bizimkiler sineklik taktırmıyorda inatçılar resmen bende mecburen kendi camımı kapatıyorum fakat bir şekilde odama giriş yapıyorlar başka Odalar'dan en iyisi dediğim gibi kendi camınızı kapatın veya akşamları yatmadan önce odanızda tur yapın varsa öldürün ya da fesleğen filan var mış onlardan alın veya limon kolonyası sıkın odaya.

Al bende de o kadar hocam. Lanet okuyorum Nesilleri'de tükenmiyor lanet sineğin diğer sinekler neyse de bu sivrisinek tam baş belası odamı her gün denetlerim bunlar yüzünden sizde öyle yapın bizimkiler sineklik taktırmıyorda inatçılar resmen bende mecburen kendi camımı kapatıyorum fakat bir şekilde odama giriş yapıyorlar başka Odalar'dan en iyisi dediğim gibi kendi camınızı kapatın veya akşamları yatmadan önce odanızda tur yapın varsa öldürün ya da fesleğen filan var mış onlardan alın veya limon kolonyası sıkın odaya.
Limon kolonyası var ancak öyle fısfıslı değil. O zaman ne yapacağım?

Limon kolonyası var ancak öyle fısfıslı değil. O zaman ne yapacağım?
Hocam cam kapalı uyuyamaz mısın? Camı kapa odanı denetle varsa öldürmeye çalış ışığı yakıp. Eğer kapatamıyorsan bunalıyorsan mecbur ya odana fesleğen al ya da kolonya fıs fısı yoksa etrafa dök büyücüler gibi. :D

Hocam cam kapalı uyuyamaz mısın? Camı kapa odanı denetle varsa öldürmeye çalış veya ışığı yakıp. Eğer kapatamıyorsan bunalıyorsan mecbur ya odana fesleğen al ya da kolonya fıs fısı yoksa etrafa dök büyücüler gibi. :D

Bazen geceleri serin oluyor. Olduğunda kapatırız ama etrefa dökmek yerine kendi vücutuma süreceğim. Aynı şey zaten. Teşekkürler yarın belirtiğim gibi sevdiğim kıza açılacağım iyi uymam lazım :D

İklim değişikliği nedeniye hastalık taşıyan sivrisinek türleri avrupada bile yayılmaya başlamış. Galiba insanlığın sonunu hastalıklar getirecek.