Çalışmak istemiyorsan çalışma. Canın ne istiyorsa onu yap. Emin ol çalışmak istemeyerek geçirdiğin süreden daha verimli şekilde çalışmaya geri döneceksin sonrasında. Mola vermek çalışmanın bir parçasıdır.

Aktif dinlenme denilen bir yöntemi uygulamaya çalışın. Mesela oyun ve telefondan uzaklaşıp derslere yoğunlaşın. Telefonu gerekirse erişemeyeceğiniz yere koyun. Bilgisayarda geçirdiğiniz süreyi kontrol altına alın.
Bu yöntemi yararlı bulmuyorum, kendini kısıtlayarak çalışmak çok saçma bir yöntem. Nefsine hakim olmayı denemek daha yararlı. Ayrıca bence LGS'yi biraz fazla abartmış arkadaş, ben de çok çalıştım ama fen liselerinde ekstra bir fayda göremedim fazla müfredat dışında, anadoludayım şu an.

Bu yöntemi yararlı bulmuyorum, kendini kısıtlayarak çalışmak çok saçma bir yöntem. Nefsine hakim olmayı denemek daha yararlı. Ayrıca bence LGS'yi biraz fazla abartmış arkadaş, ben de çok çalıştım ama fen liselerinde ekstra bir fayda göremedim fazla müfredat dışında, anadoludayım şu an.

Fen liseleri falan önemli değil zaten. İsterseniz kötü bir liseye gidip kız meselesinden bıçak yemek isteyebilirsiniz tabii.

Ya eşek gibi çalışırsın ya da kalırsın. LGS böyledir. Çalışan adam yapar. Tabii iyi sınav denk gelirse. Çalışmak istemiyorsan bırak çalışma. Yalnız şurada 2.5 ay var. Lise hayatını mükemmel geçirmek için yalnızca 2.5 ay.
Galatasaray'a bile gitsen ortam göremezsin. Lisede ortam falan olmaz. Ha zenginim diyorsan ayrı mesele.

Galatasaray'a bile gitsen ortam göremezsin. Lisede ortam falan olmaz. Ha zenginim diyorsan ayrı mesele.

Arkadaşlarım oralarda okuyor. Ortamları bi görsen 😃

Bir anadolu lisesini kazanabilmek bana gayet yeterli geliyor, fen liselerinin ekstra müfredatları sınavda çıkmıyor sonuçta.

Dediğim gibi konunun fen lisesi Anadolu lisesi ile alakası yok. Ortamla alakası var. Sence 250 puanlık bir lise ile 460-470 puanlık bir lise aynı olur mu?