miraçov

Üstün
Yer
somewhere in the middle of nowhere
Merhaba,

Birkaç gün önce upgrade için RAM almaya karar verdim ve ucuz olması sebebiyle Hikvision'da karar kıldım. Ürünü Pazarama üzerinden 447 liraya satın aldım.(normal fiyatı 572 liraydı, hem sepette indirim hem de yeni kullanıcıya özel 125 liralık indirim kodunu uygulayınca bu kadar ucuza geldi)

ram.webp

Ürünün tipi tam olarak bu (16 GB yazıyor ben 8 GB olanını aldım fotoğraf internetten)
Ayrıca CL değeri CL22.
RAM aslında Hikvision'a ait değil, marka Hikvision ama üreticisi SK Hynix. 1983 yılında Hyundai tarafından kurulmuş olup, 2012 yılında sp group tarafından alınmış. Başındaki sp ibaresi bu yüzden. Hynix Güney Kore merkezli bir şirket ve dünyanın ikinci büyük bellek çipi üreticisi. Hikvision kalitesiz diyenlere inanmayın yani gayet iyi bir marka. Aynı RAM'i Hynix adı altında da alabilirsiniz bilginize onunda linkini bırakacağım.

ram 2.webp

Bilgisayarım RAM yükseltmesinden sonra gerçekten rahatladı diyebilirim. Ayrıca oyunlarda 10 FPS kadar artış sağladı. Her oyunda değil tabii. Sistem dahaa hızlı hale geldi ve yük binmiyor artık.
Hikvision RAM'ler hakkında aklında soru işareti olan, uygun fiyata RAM isteyen arkadaşlar bu markayı kesinlikle tercih etsin ve bu konuyu okusun.

Aldığım ürünün linki: Pazarama
Aynı ürün ama SK Hynix'in kendi sattığı ürünün linki: https://www.hepsiburada.com/sk-hyni...6djr8n-xn-p-HBCV00000MWCZW?magaza=UYGUNURUNAL

Hikvision RAM ve SDD kullanan arkadaşım hiç memnun değil. SSD hakkında konuşayım sağlığı %60 civarlarında. Benim kendi SSD'im ondan fazla çalışmasına, okuma yazma yapmasına rağmen %97.