Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

VcEnox

Başarılı
25 Eylül 2023'te satın aldığım HP Victus S0022NT bilgisayar, 29 Eylül 2023'de arızalandı ve anakartı değiştirildi. Bir süre sonra, 14 Haziran 2024'te, yani altı gün önce, cihaz yeniden sorunlar yaratmaya başladı. Cihaz ısındığında ekran kapanıyor ve tekrar açılıyor, klavye ışıkları ise sönüyor ve yeniden yanıyor. Servisi aradım ve durumu izah ettim; ilk altı ay geçtiği için değişim yapılmayacağını, sadece ücretsiz tamir hizmeti verileceğini belirttiler. İnternette araştırma yaptım fakat kesin bir cevap bulamadım. THH'e başvurmalı mıyım, ne yapmalıyım?

25 Eylül 2023'te satın aldığım HP Victus S0022NT bilgisayar, 29 Eylül 2023'de arızalandı ve anakartı değiştirildi. Bir süre sonra, 14 Haziran 2024'te, yani altı gün önce, cihaz yeniden sorunlar yaratmaya başladı. Cihaz ısındığında ekran kapanıyor ve tekrar açılıyor, klavye ışıkları ise sönüyor ve yeniden yanıyor. Servisi aradım ve durumu izah ettim; ilk altı ay geçtiği için değişim yapılmayacağını, sadece ücretsiz tamir hizmeti verileceğini belirttiler. İnternette araştırma yaptım fakat kesin bir cevap bulamadım. THH'e başvurmalı mıyım, ne yapmalıyım?

Ben sorun yaşadığımda cihazımı satın aldığım yerden(Amazon) değiştirdim. Oradan değiştirince yeniden fatura kesildi. Muhtemelen bir sorun yaşarsam yeni fatura ile destek alabileceğim. Sizin değişiminiz de satın aldığınız yerden yapıldıysa ilk olarak orayla iletişime geçebilirsiniz. Fakat satın aldığınız yerde stok yoksa veya fiyatı arttıysa size satın aldığınız ücreti iade etmeye zorlayabilirler. HP'nin teknik servisi de bir yerden sonra tamir yerine değişim yapıyor sanırsam. Bir arkadaşıma 3-4 kez anakart değişikliği yapıldı ve en sonunda komple cihazını değiştirdiler. Özetle değişim sürecimde HP servisi beni gayet memnun etmişti. Yaşanabilecek durumları detaylı anlattılar.

3.arıza sonrası iade hakkı doğuyor. Tamire gönderin tamir etsinler.
Kesinlikle iade edin. Öyle kronik ürün satacaklarsa hiç satmasınlar daha iyi.
Servisten kronik olduğuna dair rapor gelmeden veya 3.kez aynı arıza olmadan kafaya göre iade edilemiyor.

Çözüm
İlk arıza işlemci kaynaklı olduğu için anakart değiştirildi. Şu anki sorunun nedenini bilmiyorum. Eğer anakart tekrar değişirse, bu ikinci kez aynı sorunu mu vermiş olacak, yoksa ilk arıza işlemci nedeniyle ve ikinci arıza diyelim ki ekran kartı nedeniyleyse, bunlar ayrı sorunlar olarak mı değerlendirilecek?

Aynı sorun olması şart değil diye biliyorum. Müşteri memnuniyeti de devreye girer. Sen yolla tamir etsinler. Zaten eğer başka bir sorundan dolayıysa iyi bir şey çünkü tamir edilen şey sağlam olmuş demektir.