Bu olay orta çağda sahte kiliseler ve sahte papazlar tarafından insanların inanç açığını kullanarak yapılmış bir şeydir. İncilin bozulduğuna dair bir kanıt sunmuyor.İncil'in değiştirildiğini bilmeyen insan yoktur.
![]()
Orta Çağ'da Kilisenin Halktan Para Alarak Cennetten Toprak Vaadi Verdiği Af Belgesi: Endüljans
Orta Çağ Avrupa'sında kiliseler fazla harcamaları yüzünden halkı kullanarak gelir elde etmeye çalışmış. Kişiler, günahlarının affı karşılığında papaza bir miktar para öderler ve karşılığında cennette yerleri olduğuna dair belge alırlarmış. Endüljans adı verilen bu belge o dönem insanları...eksiseyler.com
Orta çağda bile bozuk bir dindi.
Detaylar
Kim cevapladı?İncil'in değiştirildiğini bilmeyen insan yoktur.
![]()
Orta Çağ'da Kilisenin Halktan Para Alarak Cennetten Toprak Vaadi Verdiği Af Belgesi: Endüljans
Orta Çağ Avrupa'sında kiliseler fazla harcamaları yüzünden halkı kullanarak gelir elde etmeye çalışmış. Kişiler, günahlarının affı karşılığında papaza bir miktar para öderler ve karşılığında cennette yerleri olduğuna dair belge alırlarmış. Endüljans adı verilen bu belge o dönem insanları...eksiseyler.com
Orta çağda bile bozuk bir dindi.
Protestanlik boyle çikti dostum.
Hristiyanlığın bozulduğuna inanmak için sadece Kanonik incilleri okusan yeter. Hatta neden bu incillere Kanonik diyorlar, nerede bu karari almışlar falan okursan cok daha net anlarsın. Herkesin bildiği ve kabul ettiği bir gerçeği inkar etmenin anlamı yok.Bana bozulduğuna dair bir şey sunar mısın? Ayrıca birisinin kendisine saygısı olup olmadığına nasıl böyle karar veriyorsun?
Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
İslam Hristiyanlığa benziyor hocam Hristiyanlık İslamdan daha eski.Hristiyanlıkla alakalı tek bildiğim İslam'la benzerliklerinin olduğu. bana çok inanılabilir bir din gibi gelmiyor ayinler falan saçma geliyor.
Bir kısmı heretik müslüman iddiaları bunların da örneğin Barnabas İncili gibi, çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Metnin kendisinin çok bir ikna ediciliği yok. Kaç kere elden geçirilip dönüştürüldüğü pek fark yaratmıyor inanç açısından.Bu olay orta çağda sahte kiliseler ve sahte papazlar tarafından insanların inanç açığını kullanarak yapılmış bir şeydir. İncilin bozulduğuna dair bir kanıt sunmuyor.
- Makaleler
- 4
Eli yüzü düzgün bir din işte.
Yeni konular
-
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer ve aşamaları nedir?
- dvsvroowvwc18347
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-