Jrdev

Gelişen
Merhaba,

Elimde şahsi kullanım amaçlı, garantisi bitmiş, Vodafone Redbox Huawei B535-232 router var. Bu cihaza Shell erişimi almaya çalışıyorum. Yaptıklarımı ve takıldığım yerleri paylaşıyorum, yardımlarınızı bekliyorum.

Cihaz Bilgileri
  • Model: Huawei B535-232
  • Firmware: 11.0.1.2(H200SP3C9831)
  • WebUI: 11.0.1.2(W2SP9C7201)
  • Donanım: WL1B535M
1. UART Denemesi
Raspberry Pi 5 kullanarak UART üzerinden bağlantı kurdum. Pi'nin GPIO pinlerini (TX: Pin 8, RX: Pin 10, GND: Pin 6) anakart üzerindeki UART pinlerine bağladım.
  • Baud rate 115200 ile boot mesajlarını okuyabiliyorum
  • Ancak hiçbir şey yazamıyorum, input tamamen kapalı
  • Araştırdığımda başka kullanıcıların da aynı sorunu yaşadığını gördüm, Huawei UART RX'i kasıtlı olarak devre dışı bırakmış
Anakart üzerinde USB Boot etiketli bir pin bulunuyor. Bu PIN'i GND'ye bağlayıp cihazı açtığımda UART'ta "USB Boot" logu görüyorum ancak yine yazma mümkün olmuyor.
Sorum: Bu modelde UART RX'i aktif etmenin bilinen bir yolu var mı?

2. HiLink REST API Denemesi

Huawei-LTE-API Python kütüphanesi ile API üzerinden erişim sağladım. Admin hesabıyla başarıyla giriş yapabiliyorum.
Keşfettiğim önemli bilgiler:
  • Userlevel: 2 → Admin seviyesindeyim, Level 1 (superadmin) gerekiyor
  • Telnet/SSH Endpoint'leri 100003 (yetki yok) hatası veriyor
  • Developermode_featureswitch Endpoint'i mevcut ama kısıtlı
  • Atport_status Endpoint'i 100003 veriyor
Erişebildiğim Endpoint'ler:
  • api/log/loginfo
  • api/system/deviceinfo
  • api/security/feature-switch
  • api/cradle/feature-switch
3. Superadmin / Telecomadmin Denemeleri
API üzerinden kullanıcı tespiti yaptım:
  • superadmin kullanıcısı mevcut (108006 = şifre yanlış)
  • telecomadmin kullanıcısı mevcut (108006 = şifre yanlış)
Denediğim şifreler sonuç vermedi. Router 2 başarısız denemeden sonra bloklama yapıyor. Firmware analiz etmek istemedim ama Firmware bulamadım cihazdan nasıl çekmek gerektiğini de bilmiyorum.
Sorum: Bu Firmware versiyonu için superadmin veya telecomadmin şifresi bilen var mı? Ya da şifreyi Firmware analizi ile çıkarmak için öneriniz?

Benim-Cihazım.webp

Yabancı-Forumlarda-Bulduğum.webp

Screenshot_20260503_111514.webp

sUser kullancısı da aynı şekilde API üzerinden denedim ve şifre yanlış (108006) hatası aldım. Şifre denemekle uğraşmayıp exploit arama işine koyuldum.

Son düzenleme: