Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

irem

Başarılı
5 gün önce aldım ve ekranda gereksiz kasmalarının olduğunu fark ettim. Sıkıntı olarak görülmeyebilir ama ekran kalitesinden de hoşlanmadım kısacası. Ne yapabilirim bilmiyorum bile. 14 gün içinde cayma hakkı olduğu yazıyor sitesinde fakat açılmış bir üründe de geçerli midir?

Son düzenleme:
Çözüm
Koşulsuz iade kaldırıldı, eğer kutuyu açtıysanız geçmiş olsun. Bu karar, Resmi Gazete'de yayınlandı. Haksız da değilsiniz bu arada, kutuyu açmadan nereden bileceksiniz ayıplı mal olduğunu?

Lakin sistem şöyle işliyor; ürünün kutusunu hiç açmadan evet, 14 gün boyunca koşulsuz iade hakkınız var fakat kutuyu açtıysanız ve iade etmek isterseniz, zaten keyfi iade edemiyorsunuz. Diyelim üründe sıkıntı olduğunu düşünüyorsunuz, ürün önce garanti servisine gidiyor ve servis bir problem bulursa iade alabiliyorlar. Fakat bir problem bulamazlar ise ürün size geri geliyor.

Cayma Hakkının Kullanılmasına Dair Bilgiler:

1.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereğince alıcı, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, satın aldığı ürünü teslim tarihten itibaren 14 (ondört) gün içerisinde cayma hakkını kullanarak iade edebilir. Ancak satın alınan bazı ürünlerin hijyenik ve teknik özellikleri gereği iade edilebilmesi için; paketinin ya da ambalajının açılmamış olması ve dolayısıyla da kullanılmamış olması gereklidir. Bu tür ürünlerin iadesi ancak orijinal kutularıyla birlikte mümkün olacaktır. Lütfen her ürünün iade prosedürü için, ilgili ürünün satış sayfasını dikkatle okuyun.

5 gün önce aldım ve ekranda gereksiz kasmalarının olduğunu fark ettim. Sıkıntı olarak görülmeyebilir ama ekran kalitesinden de hoşlanmadım kısacası. Ne yapabilirim bilmiyorum bile. Gün içinde cayma hakkı olduğu yazıyor sitesinde fakat açılmış bir üründe de geçerli midir? Ne yapabilirim?
Hocam cayma hakkınız var açılmadan bi ürünü kontrol edemezsiniz sonuna kadar hakkınız iadeye verebilirsiniz

Aldığınız mağaza hangi mağaza

"Tüketiciler, uzaktan yapılan alışverişlerde (İnternet, telefon yoluyla gibi)14 gün, kapıdan satışlarda yine 14 gün ve taksitli alışverişlerde ise 7 gün içerisinde, hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir."

Koşulsuz iade kaldırıldı, eğer kutuyu açtıysanız geçmiş olsun. Bu karar, Resmi Gazete'de yayınlandı. Haksız da değilsiniz bu arada, kutuyu açmadan nereden bileceksiniz ayıplı mal olduğunu?

Lakin sistem şöyle işliyor; ürünün kutusunu hiç açmadan evet, 14 gün boyunca koşulsuz iade hakkınız var fakat kutuyu açtıysanız ve iade etmek isterseniz, zaten keyfi iade edemiyorsunuz. Diyelim üründe sıkıntı olduğunu düşünüyorsunuz, ürün önce garanti servisine gidiyor ve servis bir problem bulursa iade alabiliyorlar. Fakat bir problem bulamazlar ise ürün size geri geliyor.

Cayma Hakkının Kullanılmasına Dair Bilgiler:

1.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereğince alıcı, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, satın aldığı ürünü teslim tarihten itibaren 14 (ondört) gün içerisinde cayma hakkını kullanarak iade edebilir. Ancak satın alınan bazı ürünlerin hijyenik ve teknik özellikleri gereği iade edilebilmesi için; paketinin ya da ambalajının açılmamış olması ve dolayısıyla da kullanılmamış olması gereklidir. Bu tür ürünlerin iadesi ancak orijinal kutularıyla birlikte mümkün olacaktır. Lütfen her ürünün iade prosedürü için, ilgili ürünün satış sayfasını dikkatle okuyun.

Son düzenleme:
Çözüm
"Tüketiciler, uzaktan yapılan alışverişlerde (İnternet, telefon yoluyla gibi)14 gün, kapıdan satışlarda yine 14 gün ve taksitli alışverişlerde ise 7 gün içerisinde, hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir."

Koşulsuz iade kalkmış. Fakat üründe sıkıntı varsa değişim olabilir.

cayma hakkının kullanılmasına dair bilgiler:

1.
6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanun ve mesafeli sözleşmeler yönetmeliği gereğince alıcı, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, satın aldığı ürünü teslim tarihten itibaren 14 (ondört) gün içerisinde cayma hakkını kullanarak iade edebilir. ancak satın alınan bazı ürünlerin hijyenik ve teknik özellikleri gereği iade edilebilmesi için; paketinin ya da ambalajının açılmamış olması ve dolayısıyla da kullanılmamış olması gereklidir. Bu tür ürünlerin iadesi ancak orijinal kutularıyla birlikte mümkün olacaktır. Lütfen her ürünün iade prosedürü için, ilgili ürünün satış sayfasını dikkatle okuyun.

Koşulsuz iade kalkmadı dostum. Öncellikle yanlış bilgi verme. Kalkacağına dair bilgiler verildi fakat şu an da yasalarda düzenleme yok. Sadece, 2024'te kalkacak denildi. Fakat ortada düzenlenen, veya kalkan bir şey yok.

5 gün önce aldım ve ekranda gereksiz kasmalarının olduğunu fark ettim. Sıkıntı olarak görülmeyebilir ama ekran kalitesinden de hoşlanmadım kısacası. Ne yapabilirim bilmiyorum bile. 14 gün içinde cayma hakkı olduğu yazıyor sitesinde fakat açılmış bir üründe de geçerli midir?

Yasal hakkın iaden, var. Üstte ki arkadaşta doğru söylüyor kalkacaktı bir ara, fakat yasa da şu an herhangi bir düzenleme yok daha 2 3 ay önce telefon iade ettim. Eğer, üstte ki arkadaşın dediği gibi olsaydı bu kan içiçi firmalar iade alır mıydı sence? Derhal talebini oluştur iade et geç kalmadan.

Koşulsuz iade kalkmadı dostum. Öncellikle yanlış bilgi verme. Kalkacağına dair bilgiler verildi fakat şu an da yasalarda düzenleme yok. Sadece, 2024'te kalkacak denildi. Fakat ortada düzenlenen, veya kalkan bir şey yok.

Yasal hakkın iaden, var. Üstte ki arkadaşta doğru söylüyor kalkacaktı bir ara, fakat yasa da şu an herhangi bir düzenleme yok daha 2 3 ay önce telefon iade ettim. Eğer, üstte ki arkadaşın dediği gibi olsaydı bu kan içiçi firmalar iade alır mıydı sence? Derhal talebini oluştur iade et geç kalmadan.
Mevzuatı bi' ara oku zamanın olunca.

Cayma hakkının istisnaları
MADDE 14 – (1) Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde
cayma hakkını kullanamaz:
c) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan
mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.
ç) Malın tesliminden sonra ambalajın açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan dijital
içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler

Mevzuatı bi' ara oku zamanın olunca.

cayma hakkının istisnaları
Madde 14 – (1) taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde.
Cayma hakkını kullanamaz:
C) tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan.
Mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.
Ç) malın tesliminden sonra ambalajın açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan dijital.
İçerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.

Dostum, sen diyorsun cayma hakkı kalktı. Ama, ben bu ay da iade ettim, önce ki ayda. Ayrıca attığınız mevzuatıda nereden buldunuz bilmiyorum ama böyle bir düzenleme yok. Dediğim gibi yanlış bilgi vermeyin.

Dostum, sen diyorsun cayma hakkı kalktı. Ama, ben bu ay da iade ettim, önce ki ayda. Ayrıca attığınız mevzuatıda nereden buldunuz bilmiyorum ama böyle bir düzenleme yok. Dediğim gibi yanlış bilgi vermeyin.
Yanlış bilgi vermiyorum. Cayma hakkı kalkmadı, koşulsuz cayma hakkı kalktı. Senin kutusunu açıp kullandığın bir ürünü satıcı başkasına satmıyor, sen olsan açılmış malı sen de satmazsın. Ürün garantiye gider, hata ya da kusur bulunursa iade alınır. Yoksa ürün sana geri gelir. İşte kaynaklar:

Baþbakanlýk Mevzuatý Geliþtirme ve Yayýn Genel Müdürlüðü = Madde 15

Mevzuat Bilgi Sistemi = Madde 15

T.C. Ticaret Bakanlığı = En alt sayfa