Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yapay Zeka kalkışta i20 N 1 saniye erken 100 Km/s ye ulaştığını ancak uzun yolda maksimum hızın 235Km/s olduğunu A4'ün ise 250 Km/s hıza ulaştığını söylüyor. Ne kadar doğru bilemem.
Doğru değil gibi hocam. Benim Ibizam 230 düzlükte görüyor i20N'in son hızı daha yüksek. A4'ün düzlükte 250 görme ihtimali düşük. Ha görse dahi çok uzun sürecek. Bu hızlara çıkacak kadar uzun süre seyahat etmek zor. Bence dediğiniz gibi olsa dahi yani A4 sonradan yetişse bile ben A4 kazandı demezdim.
Kadranda yazan değer gerçek hız değil, hız arttıkça kadrandaki hızla GPS hızı (gerçek hız) arasında fark açılıyor. Senin kadranda gördüğün 230 km/s iyi ihtimalle GPS hızında 205-210 km/s civarına denk geliyor, bazı markalarda gerçek hız daha bile düşük çıkar. Fabrikalar da kadran hızını değil, GPS hızını veriyorlar 0-100 hızlanmaları ve en yüksek hız için. Hyundai son hız için 230 km/s diyorsa, karşıdan rüzgar esip düzlükte aracı yavaşlatmadığı sürece kadranda 255 km civarı görünecek.
Yapay zeka kalkışta i20 N 1 saniye erken 100 Km/s ye ulaştığını ancak uzun yolda maksimum hızın 235 Km/s olduğunu A4'ün ise 250 Km/s hıza ulaştığını söylüyor. Ne kadar doğru bilemem.
Yapay zekaya sormak yerine fabrika verisine bakmak lazım. Fabrika verisinde A4 sedan için son hız 235 km/s (bazı yerlerde 237) civarında görünüyor. Avant modelinin hızı bundan da bir miktar düşük olacak sürüklenme katsayısı dezavantajından dolayı, o yüzden sedan kasasını dikkate alalım. Önceden dediğim gibi Alman markalarının arabaları genellikle beklenenden 10-15 km/s daha yüksek hızlara ulaşıyorlar son vites dişli oranlarını yüksek tutmalarından dolayı. Kısacası kalkışta i20 N, uzun yolda A4 sedan alacaktır.
@Tarnished, kadranda sapma olduğunu biliyorum ancak ben gerçek hayatta denediğim şeyi söyledim. Yani 1.5 Ibiza vs. i20N. Bu durumda stopları izleyen ben oldum. A4 2.0 ile de denedim ancak bildiğim kadarıyla bu arabaların 2 ayrı versiyonu var yani ben daha düşük güçte olanla denemiş de olabilirim. Araç quattro idi fakat otobanda adamı durdurup soru sormadığım için bilmiyorum. Sadece top speed olarak düşünürsek evet A4 avantajlı ama önceki mesajda da dediğim A4 geçerse bile ben bu "yarışın" kazananı saymazdım. A4'ün 0-200'ü 39 saniye, i20N'in 26 saniye. Kaldı ki i20N düzlükte top speed yapmak için ayarlanmış bir araba değil. Bunu vites oranlarına baktığımız zaman da anlıyoruz. Piste soktuğumuz zaman A4'ün pek de bir şansı kalmıyor ancak soru bu değil.