Detaylar
Kim cevapladı?Normalde nasıl kullanıyorsanız.Şimdi indirip testleri yapıyorum ayrıca GPU CPU ısısını kısmam lazım mı yoksa direk size Full güç ile Turbo Boost fan soğutucu fan ile mi test yapayım?
GPU 80 geçince hız düşürdüğünden eminseniz sorun zaten sıcaklık sınırı gibi. Driver kaynaklı veya BIOS'tan bi ayar kaynaklı olabilir. Limit kaynaklı bir sorunsa Throttlestop programını deneyebilirsiniz.
Rehber: ThrottleStop Kullanımı ve Limit Sebepleri
ThrottleStop rehberime hoşgeldiniz. Birkaç şeyden bahsedip yavaştan başlıyorum: İlk olarak programda yaptığınız ayarlar sonucunda; Fazla Undervolt ettiğinizden dolayı yada başka bir abartıya kaçılmadan dolayı BSOD ekranıyla, sistem donmasıyla karşılaşabilirsiniz. Undervolt ederken bu iki durum...
- Makaleler
- 1
Normalde nasıl kullanıyorsanız.
GPU 80 geçince hız düşürdüğünden eminseniz sorun zaten sıcaklık sınırı gibi. Driver kaynaklı veya BIOS'tan bir ayar kaynaklı olabilir. Limit kaynaklı bir sorunsa ThrottleStop programını deneyebilirsiniz.
ThrottleStop rehberime hoşgeldiniz. Birkaç şeyden bahsedip yavaştan başlıyorum: İlk olarak programda yaptığınız ayarlar sonucunda; Fazla Undervolt ettiğinizden dolayı yada başka bir abartıya kaçılmadan dolayı BSOD ekranıyla, sistem donmasıyla karşılaşabilirsiniz. Undervolt ederken bu iki durum...www.technopat.net
Belki ThrottleStop programini calistirip BD PROCHOT secenegini deaktif etmeyi deneyebilirsin.
GPU 80 geçince hız düşürdüğünden eminseniz sorun zaten sıcaklık sınırı gibi. Driver kaynaklı veya BIOS'tan bir ayar kaynaklı olabilir. Limit kaynaklı bir sorunsa ThrottleStop programını deneyebilirsiniz.
ThrottleStop rehberime hoşgeldiniz. Birkaç şeyden bahsedip yavaştan başlıyorum: İlk olarak programda yaptığınız ayarlar sonucunda; Fazla Undervolt ettiğinizden dolayı yada başka bir abartıya kaçılmadan dolayı BSOD ekranıyla, sistem donmasıyla karşılaşabilirsiniz. Undervolt ederken bu iki durum...www.technopat.net
3 senenin sonunda GPU ısısından diye bir düşünce elime geçti çünkü başkalarına sorunca 85 gelmediği sürece sorun yok diyorlardı ya da adaptör enerji çekmiyor falan diyorlardı ama sanmıyorum resim 1 de gördüğün gibi 115v kadar geliyor güç.
Belki ThrottleStop programini calistirip bd prochot secenegini deaktif etmeyi deneyebilirsin.
Bd prochot ne oluyor acaba ayrıca PL1 PL2 değerleriyle oynamamı söylediler ayrıca chat GPT de aynı şekilde voltaj kısıtlaması MHz kıstılaması yapıyor diye PL1 90'dan 130 çıkardım PL2 145 ama sonuç kötü değil iyi de değil yine droplar yaşatıyor ara sıra ne olduğu hakkında hiçbir bilgim yok.
Ayrıca BIOS'umu modladım bunları kullanabilmek için GPU da ama GPU da çok problem yaratmıyordu her şey CPU da kilitliydi açmayı başardım fakat GPU da voltaj temp limit gibi şeyleri açamıyorum hiçbir uygulamada MSI Afterburner gibi mesela GPU Tweak III var onda da voltajı %100 çekemiyorum.
- Makaleler
- 1
Bd prochot ne oluyor acaba ayrıca PL1 PL2 değerleriyle oynamamı söylediler ayrıca chat GPT de aynı şekilde voltaj kısıtlaması MHz kıstılaması yapıyor diye PL1 90'dan 130 çıkardım PL2 145 ama sonuç kötü değil iyi de değil yine droplar yaşatıyor ara sıra ne olduğu hakkında hiçbir bilgim yok.
Cift yonlu throttle, GPU sicakligi belli bir seviyeye geldiginde hem CPU hem GPU'yu bir miktar yavaslatan bir ozellik ise yarar mi bilmiyorum ama bir deneyebilirsin iste.
Cift yonlu throttle, GPU sicakligi belli bir seviyeye geldiginde hem CPU hem GPU'yu bir miktar yavaslatan bir ozellik ise yarar mi bilmiyorum ama bir deneyebilirsin iste.
FPS düşmesi yaratır mı acaba bu ona göre throttledan pek haz etmiyorum
- Makaleler
- 1
Yaratir evet, kapatacaksin o ozelligi iste.FPS düşmesi yaratır mı acaba bu ona göre throttledan pek haz etmiyorumayrıca sistem kendini yavaşlatıyor zaten ama FPS düşmesi oluyor.
3 dakikalik bir görüntü atmak istedim dediğiniz test CPU +RAM bastım böyle yapılıyor değil mi?
GPU 80 geçince hız düşürdüğünden eminseniz sorun zaten sıcaklık sınırı gibi. Driver kaynaklı veya BIOS'tan bi ayar kaynaklı olabilir. Limit kaynaklı bir sorunsa Throttlestop programını deneyebilirsiniz.
Dosya Ekleri
CPU da maksimum güçte çalışmıyor sanırsam.Eki Görüntüle 129585
3 dakikalik bir görüntü atmak istedim dediğiniz test CPU +RAM bastım böyle yapılıyor değil mi?
Bu uygulama CPU nedense yormadı.
ASUS laptoplarin genelde 80 derece gibi ortalama sicakliklarda yavaslama gibi bir huyu yoktur aslinda ama sen GPU sicakligi her 80 oldugunda throttle yapiyor diyorsan bir şey diyemeyecegim.
85 çıkıyor ara sıra oluyor ondan emin değilim.
Belki ThrottleStop programini calistirip bd prochot secenegini deaktif etmeyi deneyebilirsin.
Denemiş bulunmaktayım ve ne yazık ki hiçbir şeyi çözmedi PL1 PL2 değerleriyle de oynadım olmadı.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Makine eski bir makine sanirim belki dogru duzgun bir bakima ihtiyaci vardir kardesim. Ama gidip de mahalle bilgisayarcisina yaptirma Isparta yakinlarindaysan yardimci olurum.Bu uygulama CPU nedense yormadı.
85 çıkıyor ara sıra oluyor ondan emin değilim.
Denemiş bulunmaktayım ve ne yazık ki hiçbir şeyi çözmedi PL1 PL2 değerleriyle de oynadım olmadı.
Yeni konular
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-
-