Sanırım bu sorun ciddi, bir tek Gaming.Gen.TR değil, birçok firma var anlaşılan. Biri Teknosa da laptop almış, ne garanti etiketi var ve soğutucu bloğu hasar görmüş. Ama ürün sıfır. Bir örnekte Vatandan laptop alınmış ama bir vidası eksikmiş. Anlaşılan yenilenmiş ürün, iade edilmiş, teşhir ürün, tamir görmüş ne varsa hepsini kakalıyorlar.
Yazık...

Son düzenleme:
Yok hocam ya Amazon ve Hepsiburada çok daha iyi bunlardan en azından. İade kolay, sorun yaşama ihtimalin düşük. Hepsiburada para bile yüklemiş hesabıma kusura bakmayın diye. Kapalı kutu ürün, bozulabilir elektronik cihaz sonuçta. Ki böyle oldu zaten orada. Bende teşekkür ettim, kapattım konuyu.

Ürünü dün kargoya verdim, bugün 11 gibi teslim almışlar. Az önce görüştüm, işlem sırasına alınmıştır efendim dedi arkadaş. Eğer kullanılmışsa değişim ve iade yapılır efendim dedi. Muhtemelen pazartesi arayacaklar. Zaten zorluk çıkartırsalar avukatıma vereceğim, çok iyi bir avukatım var nihayetinde. Bu konuda acımasızımdır. Az dava kazanmadık.

Kullanılmış ürünler, teşhir ürünler, paketi açılan ürünler bunların hepsinde satılırken ekstra not olmalı. Çok basit bir şey, firmaların işine gelmiyor sanırım bu. Fiyatını düşür, her malın alıcısı zaten olur. Hatta bunu yasal hale getirmek lazım, kılıf uydurulamayacak şekilde.

Toparlayacak olursam dikkat ediyorum bu hususa. Özellikle daha sonra 1 tane daha konu açacağım bilgilendirme amaçlı bu firma ile ilgili. Parayı ağaçtan toplamıyoruz, hizmet hakkımız.
Katılıyorum her kelimesine, dün aslında nezaket çerçevesinde tartışma sebebim de oydu. Ama arkadaşlara ne yazık ki durumu anlatamadım. Test et kullan bir şey yoksa nedir ya. 2. el mal bozuk mu o zaman, aynı mantıkta yarı fiyatına onu alırım, bu 6K ise 2. elini çok rahat 4K'ya alırsın. Bilgilendirme yaparsan iyi olur, alacak olanlar ne ile karşı karşıya olduğunun farkına varsınlar, kimseye acımamak lazım. Çünkü onlar bize hiç acımıyor. Ben de 6 ay uğraştım bu ve bunun gibi firmalarla. Anca sponsorlu içerik incelettiriyorlar, en gıcık olduğum konu. Bir de hazır sistem bunlar, iade değişim teşhir tamir görmüş, açık kutu aklına ne gelirse koyuyorlar bu hazır sistemlere, kanıtlayabilir misin bu durumu, tabi ki hayır. Şu an gözün gördüğü için anlamış oldun. @Eagles

Sanırım bu sorun ciddi, bir tek Gaming.Gen.TR değil, birçok firma anlaşılan. Biri Teknosa da laptop almış, ne garanti etiketi var ve soğutucu bloku hasar görmüş. Ama ürün sıfır. Bir örnekte vatan, laptop alınmış ama bir vidası eksikmiş. Anlaşılan yenilenmiş ürün, iade edilmiş, teşhir ürün, tamir görmüş ne varsa hepsini kakalıyorlar.
yazık...
Tabi ki kakalıyor, arayıp sorunca da fabrikaya gönderiliyor diyor. Bu bahsi geçen firmalarla da e-mail üzerinden hallediyoruz süreci diyor, telde boşa konuşuyorsun aslında. Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal. Hazır sistem asla alınmaz hiçbir firmadan bu mantıkla. Şimdi gözün gördü de ayıktık mevzuya, diğer türlü nasıl olacak?

@Xbox 360E Mağazadan sıfır diye aldığım panel teşhir ya da tamir görmüş çıktı mesela benim, o an dikkat etmedim. Defolu üründü, panel değişime gittiğinden. Bir de mağaza çalışanı diyor ki jelatini açarsan daha iade edemezsin @Eagles @Xbox 360E Demem o ki mağazadan da bir şey alırken monitör olur bir şey olur, telefon flaşını yakıp her kenarını köşesini orada olay sıcakken inceleyin ki kafalarına vurma fırsatınız olsun.

Sanırım bu sorun ciddi, bir tek Gaming.Gen.TR değil, birçok firma var anlaşılan. Biri Teknosa da laptop almış, ne garanti etiketi var ve soğutucu bloku hasar görmüş. Ama ürün sıfır. Bir örnekte vatan, laptop alınmış ama bir vidası eksikmiş. Anlaşılan yenilenmiş ürün, iade edilmiş, teşhir ürün, tamir görmüş ne varsa hepsini kakalıyorlar.
yazık...

Denetim, kontrol, etik olgusu olmayınca ne olur? Böyle şeyler olur doğal olarak.
3. dünya ülkesi olma yolunda ilerlediğimiz için çok normal bunlar. Hatta bana kalırsa direkt öyleyizde, neyse. Aldığımız şeyleri iyice kontrol etmek şart artık.

Katılıyorum her kelimesine, dün aslında nezaket çerçevesinde tartışma sebebim de oydu. Ama arkadaşlara ne yazık ki durumu anlatamadım. Test et kullan bir şey yoksa nedir ya. 2. el mal bozuk mu o zaman, aynı mantıkta yarı fiyatına onu alırım, bu 6K ise 2. elini çok rahat 4K'ya alırsın. Bilgilendirme yaparsan iyi olur, alacak olanlar ne ile karşı karşıya olduğunun farkına varsınlar, kimseye acımamak lazım. Çünkü onlar bize hiç acımıyor. Ben de 6 ay uğraştım bu ve bunun gibi firmalarla. Anca sponsorlu içerik incelettiriyorlar, en gıcık olduğum konu. Bir de hazır sistem bunlar, iade değişim teşhir tamir görmüş, açık kutu aklına ne gelirse koyuyorlar bu hazır sistemlere, kanıtlayabilir misin bu durumu, tabii ki hayır. Şu an gözün gördüğü için anlamış oldun. @Eagles

Tabii ki kakalıyor, arayıp sorunca da fabrikaya gönderiliyor diyor. Bu bahsi geçen firmalarla da e-mail üzerinden hallediyoruz süreci diyor, telde boşa konuşuyorsun aslında. Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal. Hazır sistem asla alınmaz hiçbir firmadan bu mantıkla. Şimdi gözün gördü de ayıktık mevzuya, diğer türlü nasıl olacak?

@Xbox 360E mağazadan sıfır diye aldığım panel teşhir ya da tamir görmüş çıktı mesela benim, o an dikkat etmedim. Defolu üründü, panel değişime gittiğinden. Bir de mağaza çalışanı diyor ki jelatini açarsan daha iade edemezsin @Eagles @Xbox 360E demem o ki mağazadan da bir şey alırken monitör olur bir şey olur, telefon flaşını yakıp her kenarını köşesini orada olay sıcakken inceleyin ki kafalarına vurma fırsatınız olsun.

Bende ürünü alırken, kontrolden geçiriyorum mağazada. Senin ki şansızlık olmuş. Bizim buradaki vatan iyi, gençlerle birlikte kontrol ediyoruz hatta. En ufak hatada teşhire çekiyorlar ya da kaldırıyorlar o ürünü. Bende de abi sorun çıkarsa, hallederiz sen canını sıkma diyorlar. Mağazadan mağazaya değişiyor mu bende anlamadım.

Hazır sistem sevmiyorum şahsen, tek tek toplama taraftarıyım. Belki biraz pahalı oluyor ama neyse diyorum. Hassas parçaları normalde internet üzerinden almıyorum mümkünse. El ile kontrol eski usul hala daha iyi geliyor.

Bana bir de mail atmışlar sözlü olarak iletildi şeklinde. Sözlü bir şey izah edilmedi bana, ben aradım hep. Mailde ne demişler anlamadım. Bu ne demek acaba?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251009_184438_Gmail.webp
    Screenshot_20251009_184438_Gmail.webp
    132,9 KB · Görüntüleme: 33
Denetim, kontrol, etik olgusu olmayınca ne olur? Böyle şeyler olur doğal olarak.
3. dünya ülkesi olma yolunda ilerlediğimiz için çok normal bunlar. Hatta bana kalırsa direkt öyleyizde, neyse. Aldığımız şeyleri iyice kontrol etmek şart artık.

Bende ürünü alırken, kontrolden geçiriyorum mağazada. Senin ki şansızlık olmuş. Bizim buradaki vatan iyi, gençlerle birlikte kontrol ediyoruz hatta. En ufak hatada teşhire çekiyorlar ya da kaldırıyorlar o ürünü. Bende de abi sorun çıkarsa, hallederiz sen canını sıkma diyorlar. Mağazadan mağazaya değişiyor mu bende anlamadım.

Hazır sistem sevmiyorum şahsen, tek tek toplama taraftarıyım. Belki biraz pahalı oluyor ama neyse diyorum. Hassas parçaları normalde internet üzerinden almıyorum mümkünse. El ile kontrol eski usul hala daha iyi geliyor.

Bana bir de mail atmışlar sözlü olarak iletildi şeklinde. Sözlü bir şey izah edilmedi bana, ben aradım hep. Mailde ne demişler anlamadım. Bu ne demek acaba?
Telesekreter gibi otomatiğe bağlamışlar. Biz sizi aradık ilgilendik demeye getirmişler anladığım kadarıyla. Siz arkanıza yaslanın, bize güvenin, biz sizin için en iyisini düşünüyoruz. Çok güven verdi açıkçası.

Bu mesajların çok önemi yok, ilgili süreç devam ederken atılan klişeden ibaret. Sen yine de bunları kendi haline koyma, süreci hızlandırmak senin elinde. Gerekli uyarıları yaparak değişim talebinde bulunabilirsin ama, yoksa süreç daha da uzar gibi görünüyor.

@Eagles Bu adamlar ilginç şekilde mail üzerinden yürütüyorlar işleri, ben de ona şaştım. Müşteri hizmeti ne işe yarıyor o halde.

Sitede böyle belirtilmiş, ona ne diyorsun:

''
Arıza durumu dışında iade edilmesini istediğiniz ürünlerin ambalajının ve tekrar satılınabilirliğinin bozulmamış olması gerekir.
Başka bir müşteriye satılamayacak durumda olan ürünlerin iadesi maalesef kabul edilmez.

Son düzenleme:
Telesekreter gibi otomatiğe bağlamışlar. Biz sizi aradık ilgilendik demeye getirmişler anladığım kadarıyla. Siz arkanıza yaslanın, bize güvenin, biz sizin için en iyisini düşünüyoruz. Çok güven verdi açıkçası.

Bu mesajların çok önemi yok, ilgili süreç devam ederken atılan klişeden ibaret. Sen yine de bunları kendi haline koyma, süreci hızlandırmak senin elinde. Gerekli uyarıları yaparak değişim talebinde bulunabilirsin ama, yoksa süreç daha da uzar gibi görünüyor.

@Eagles Bu adamlar ilginç şekilde mail üzerinden yürütüyorlar işleri, ben de ona şaştım. Müşteri hizmeti ne işe yarıyor o halde.

Sitede böyle belirtilmiş, ona ne diyorsun:

''
Arıza durumu dışında iade edilmesini istediğiniz ürünlerin ambalajının ve tekrar satılınabilirliğinin bozulmamış olması gerekir.
Başka bir müşteriye satılamayacak durumda olan ürünlerin iadesi maalesef kabul edilmez.
Vay be, açık açık yazmışlar. İade edilen ürün arızalı değilse ve kutusu bozulmamış ise tekrardan satışa çıkabileceği söylemiş. Bazen görmek gerekiyormuş.

Vay be, açık açık yazmışlar. İade edilen ürün arızalı değilse ve kutusu bozulmamış ise tekrardan satışa çıkabileceği söylemiş. Bazen görmek gerekiyormuş.
Ama ambalaj jelatinin vesaire de bozulmaması lazım, direkt bantsız open box gelmiş bu sefer, onu nasıl açıklayacağız, o kafa karıştırıyor. Bantlanmış olsa problem yoktu ki zaten.

Ama ambalaj jelatinin vesaire de bozulmaması lazım, direkt bantsız open box gelmiş bu sefer, onu nasıl açıklayacağız, o kafa karıştırıyor. Bantlanmış olsa problem yoktu ki zaten.
Sanırım çalışanların sorumsuzluğu gibi, etiket basmak da zor değil, yapıştırmak da. Bana tuhaf gelen kısım ürünün arızalı olmadığını nasıl anlıyorlar?

Sanırım çalışanların sorumsuzluğu gibi, etiket basmak da zor değil, yapıştırmak da. Bana tuhaf gelen kısım ürünün arızalı olmadığını nasıl anlıyorlar?
Onu sen anlıyorsun EXPO açamayınca ya da mavi ekran yiyince, sonra 14 günlük süreç işliyorsa yine iade/değişim olur. Ama bu adamların iade süreci farklı mı tam anlam veremedim, Vatan'da direkt iade edebiliyorsun mesela. Burada mail atacaksın da bilmem ne de. Bir de ambalaj bozulmasın diyor, ambalajdan kasıt jelatin ve etiket olmalı dışındaki, direkt kendi kutusu da dahil tabi.

Şimdi bu RAM'ı takıp kullandık diyelim mesela, etiketi fark etmedik direkt takıp kullandık. Mavi ekran verdi bozuk çıktı. Bu durumda değişim mi alacaklar yoksa servise gönderip 1 ay mı bekletecekler, hangisi @Xbox 360E

Vatan online mağazadan alırsan mavi ekran versin vermesin, ürüne zarar gelmemişse kutusuna vesaire, iade kabul ediliyor. Jelatini etiketini açacaksın tabi ama kutu hasar görmemesi gerekiyor sanırım. Etiket işini de dediğin gibi ilgili ekip hallediyor olmalı :D

Onu sen anlıyorsun EXPO açamayınca ya da mavi ekran yiyince, sonra 14 günlük süreç işliyorsa yine iade/değişim olur. Ama bu adamların iade süreci farklı mı tam anlam veremedim, Vatan'da direkt iade edebiliyorsun mesela. Burada mail atacaksın da bilmem ne de. Bir de ambalaj bozulmasın diyor, ambalajdan kasıt jelatin ve etiket olmalı dışındaki, direkt kendi kutusu da dahil tabii.

Şimdi bu RAM'ı takıp kullandık diyelim mesela, etiketi fark etmedik direkt takıp kullandık. Mavi ekran verdi bozuk çıktı. Bu durumda değişim mi alacaklar yoksa servise gönderip 1 ay mı bekletecekler, hangisi @Xbox 360E
Bu tür değişimleri sanırım garanti yapıyor. Birkaç sene önce G.Skill RAM almıştım, birkaç ay kullanımdan sonra bozuldu veya bozuktu. Garanti direkt değişim yaptı.

Bu tür değişimleri sanırım garanti yapıyor. Birkaç sene önce G.Skill RAM almıştım, birkaç ay kullanımdan sonra bozuldu ve bozuktu. Garanti direkt değişim yaptı.
Orası öyle ama 2 haftalık yasal süreç var ya, Vatan'dan aldın direkt uyumsuzluk var diyip para iadesi ya da değişim alıyorsun. Şimdi GGTR diyor ki ambalajı açınca iade almıyorum 2 haftalık süreçten falan bahsetmemiş. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu