"Haksız rekabetten" kastınızı umarım esnafın 10 liralık ürünü 30 liraya kazıklaması için demişsinizdir.
10 liralık ürünü 30 liraya ürün satıyor dediğin esnafın kâr marjı %20. Bir de bunun %50-60 olan halini görünce diyeceklerini merak ediyorum.
Önce ticaret öğrenin. Sakız bile satamayacak durumdasınız.
Var olan sosyal yardımları askıya mı alalım yani? Bunun zararı halka olacaktır. Başka da hiçbir kimseye zararı olmaz.
Türkiye, anayasaya göre sosyal devlet ama öyle bir devlet anlayışında vergilerde usülsüzlüğün cezası çok büyüktür fakat günümüzdeki hükümet, yandaşlarına vergi affı çıkartıyor. O ne olacak? Vergi affı demek belediye bütçelerinde yetersizlik ve verimsizlik demek.
Siz zaten yetersiz kamu kaynaklarını böyle savurgan şekilde kullanırsanız bedeli çok ağır olur
Bu tarz haberleri örnek alarak yorum yapıyorsanız ya Türkiye'yi bilmiyorsunuzdur ya da ekonomistliğiniz yetmiyordur.![]()
Anket: Almanların yarısından fazlası çalışmayı gereksiz görüyor
Almanya'da 2025'ten itibaren aileler ilk çocuk için ayda 636, diğer her çocuk için ise 530 euro sosyal yardım alacak.tr.euronews.com
Sonuçların ağır olduğu bir yığın uygulama gösterebilirim. Eğer sosyal yardımlarla batacaksak ne diye Türkiye sosyal bir devlet?
Almanya'da belediyelerin özel sektörle haksız rekabete girdiğini gösterebilir misin? Hayır.
Almanya, sosyal bir devlet ama sosyalist değil. Sosyal liberal yani piyasa serbestisi mevcut.
Ekonomistliğime laf etmek haddinize değil önce örnek verdiğiniz ülkeyi öğrenmelisiniz.
Liboşluğa gerek yok dediğim gibi. Türkiye için liberalizmi ve liberteryenliği her zaman gereksiz gördüm öyle de devam edecek. Nitekim orta doğuda bir devlet Türkiye, Avrupa gibi narin bir bölge de değil. Avrupa 10 yılda 3 kriz görsün bakalım ne oluyor?
Ben liberal değilim. Sadece içinde bulunduğunuz durumda çatışma olduğunu söylüyorum.
Ayrıca senin görüşlerinin de bir önemi yok gibi DP-ANAP-DYP gibi partilerin üst üste seçim kazandığına bakarsak. Süleyman Demirel gibi merkez sağcının (liberale en yakın olan) 6 defa gidip 7 kere gelmesi her şeyi açıklıyor. Türkiye'de liberalizm gereksizse nasıl 7 kez başa geldi? Siyaseti de bilmiyorsun anlaşılan.
Yerinde olsam birkaç kelime demezdim çünkü senin anlama kapasiteni belli ediyor. Anlattığım onca şeyden sonra verdiğim onca iktisat dersinden sonra ekonomiste "finans okumuş" diyorsun. Sen daha ekonomi ile finans arasındaki farkı bilmiyorsun ki dostum. Neden bu konudasın? Okul kantini örneğinden sonra ciddiye almayı bıraktım. Economics 101'den başla sen yola... veya Vergi Hukukundan.Israrla bu anlattıklarından hiçbir şey anlamayacak çünkü birkaç kelime sosyal devlet kavramlarını falan okuyan, finans okuduğundan bahseden bunun gibi kişiler "at gözlüğü" taktığı için sistemin pembe kulvarlı Avrupa gibi işlediğini zannedip insanları forumdan gitmesini falan önerir.
Son düzenleme: