Cam tavan sorununu bilerek alın hangisini alıyorsanız, almadan önce de defalarca deneyin. Bendeki açılırken düştü 1-1.5 sene önce falan, şu anda tavanda 20-30 CM uzunluğunda boydan derin 2 çizik var. Servis de garanti kapsamında yapılacaksa tavan tamamen boyanacak dedi kabul etmedim. Öyle duruyorlar.

2021 veya 22 model 9 bin km'de aldı bir yakın tanıdık. 1 yıl serviste yatan araçta yapılmayan işlem kalmadı. 1 yıl ikame araca bindi. Davalık olurken Fransa'dan araç için en ufak kabloya kadar sıfır tesisat geldi ve araç düzeldi. Peugeot geçmişinden hiçbir şey öğrenmemiş. Ben PSA grubu araçlarını önermiyorum.

Atacağım modellerin çoğu zamanının Supersport serisi serisindeki araçlar desek yanlış olmaz, tabii ki bahsi geçen araçtan farklı ama yerinizde olsam eğer aile derdi yoksa aşağıdaki arkadaşlara bi' göz atardım.
Bu arada A200 2020 modelleri 1.900 civarında görmüştüm, bi' onlara da bakın.
Hocam evli değilim ama fiziksel engelli annem var o yüzden konfor ve dört kapı önemli.
Jaguar hoşuma gitti ama fiyatı neden ucuz anlamadım.

Orijinal servis degisimi olmasi daha iyi bile ama bizim ulkede nedense degisene karsi bir on yargi var. Ilk arac kesinlikle daha makul duruyor. 1.6 Puretech zaten buyuk oranda sorunsuz bir motor, sanziman EAT8 ile geliyor diyecek bir sey yok. Aracin gidisi de iyi. 1.8 civarina alternatif biraz daha yuksek kilometreli So Chic Opera opsiyonlu DS 7 bakabilirsiniz. Ic taraf daha premiumdur. Motor sanziman ayni zaten.
Ds7 de inceledim araç 508 den iyi olmasına rağmen piyasası yok gibi bir şey.
508 in de hareketli değil ama en azından hafif hareket oluyor insanlar tanıyor biliyor yani. Ama Ds7 öyle değil maalesef.

Hocam evli değilim ama fiziksel engelli annem var o yüzden konfor ve dört kapı önemli.
Farklı seçenek arıyorsanız attığım Passat ve Arteon'a bakabilirsiniz. PSA grubundan daha iyidir. Jaguar'ın o fiyatta olmasının sebebi tercih edilmemesi, bakımlarının pahalı olması ve ustasının az olması. Alfa Romeo ile aynı kaderi yaşıyor.

İkisi de gayet konforlu araçlar.

Geçmiş olsun hocam, tez zamanda sağlığına kavuşur umarım.
Jaguar'ın piyasası pek yok Türkiye'de, dolayısıyla elden çıkarmak için bu fiyatı koymuş olabilirler ama aracın detaylı raporunu çıkartmak lazım.

Farklı seçenek arıyorsanız attığım Passat ve Arteon'a bakabilirsiniz. Psa grubundan daha iyidir. Jaguar'ın o fiyatta olmasının sebebi tercih edilmemesi, bakımlarının pahalı olması ve ustasının az olması. Alfa Romeo ile aynı kaderi yaşıyor.

İkisi de konforlu araçlar.

Hocam Passat ve arteon alırsada şanzıman kodlarını incelesin, mümkünse ıslak çift kavrama olanını tercih etsin ama. Kuru kavrama can sıkıcı, kısa ömürlü. Genelde wag grubunda 2.0 veya üstü motorlarda tercih ediliyor ıslak kavrama. Hatta kavraması yenilendiyse, daha da iyi olur bence konu sahibi için.

Şimdi herkes 1. olan demiş ama. O bunu ispat edebiliyor ise tercih edilebilir. Resimleri var mı? Servis kayıtları? Ama satarken unutma kaput işlemli aracı irdelerler. Tüfek saçları, podye, şase, ön panel iyice baktırman lazım. Hava yastıkları ve emniyet kemerlerinden hiç bahsetmedim bile.
Km hesabı yaparken her zaman arabanın yaşını, Km'sine bölmen gerekli. Senede ortalama 7.000 bin km civarı yapmış o araç. Düşük km doğru.

Düşük hacimlerden, yüksek güçler elde edildiği için artık bujileri patlatıyor. Aşırı ısınıyor yeni nesil Turbo'lar. Bu kadar küçük hacimden, 225 beygir alınmasının bazı tatlı sıkıntıları olabiliyor. Patlatıyor derken, mecazi anlamda dedim. Sık sık buji değiştirmiş olması, titiz kullanıcı olduğu anlamına gelir. Ve aynı zamanda bakımlı olduğu anlamına gelir evet. Eklemeyi unutmuşum aşırı km yapmıyorsa araç, sık değiştirmeye de gerek yok. Senede ortalama 14.500 yapmış o kişi.

Gerçekten çok baba arabalar onlar. Ama bakımsızı bel büker, bezdirir adamı. Sadece çok temizleri tercih edilmesi lazım. Hastasına gidecek türden hem de.

Evet gerçekten çok güzel bir araba. Lakin yetkili servis ve özel ağı Peugeot kadar yaygın değil hala maalesef. Uzun süre parça bekleme sıkıntısı durumu olabiliyor. Ama gerçekten beğendiğim bir SUV oda. O markanın ikinci el piyasası da, yine Peugeot'a göre biraz yavaş.
Satıcı kaza resimleri, servis değişim ve işlem faturalarının hepsinin olduğunu söyledi.
Eğer böyleyse mantıklı duruyor ama ileride satılacağı zaman da ufak bi zahmet çektirir.
Aklımda ikinci sırada ise 3 numaraya yazdığım araç var. Km si 73 olmasına rağmen devam eden garantisi bu tarafa yönlendiriyor bi tık.
Tek sorun araç antep de ve ben çok uzağım.
Olası bir sorunda antepe kadar boşuna git gel yapmış olacağım diye düşünüyorum.

Hocam Passat ve arteon alırsada şanzıman kodlarını incelesin, mümkünse ıslak çift kavrama olanını tercih etsin ama. Kuru kavrama can sıkıcı, kısa ömürlü. Genelde wag grubunda 2.0 veya üstü motorlarda tercih ediliyor ıslak kavrama. Hatta kavraması yenilendiyse, daha da iyi olur bence konu sahibi için.
Passat da 1.5 olan DQ200 yani eski tip sorunlu kavramaydı. 2.0 olanlara hiç bakmadım muhtemelen yeni tip ıslak kavrama vardır.

Düşük hacimlerden, yüksek güçler elde edildiği için artık bujileri patlatıyor. Aşırı ısınıyor yeni nesil Turbo'lar. Bu kadar küçük hacimden, 225 beygir alınmasının bazı tatlı sıkıntıları olabiliyor. Patlatıyor derken, mecazi anlamda dedim. Sık sık buji değiştirmiş olması, titiz kullanıcı olduğu anlamına gelir. Ve aynı zamanda bakımlı olduğu anlamına gelir evet. Eklemeyi unutmuşum aşırı km yapmıyorsa araç, sık değiştirmeye de gerek yok. Senede ortalama 14.500 yapmış o kişi.
Evet düşük hacimden güç üretmek parçaların daha stresli çalışmasına sebep oluyor doğru ama her bakımda, tahminen ortalama en geç 1 sene ya da 20.000 km'de değiştirmek çok gereksiz. Bu araba tüm yolu gidip de pistte mi yaptı neden bakım başı buji değişiyoruz? Çok bakımlı ya da titiz kullanıldığı konusuna da kanıt olarak bakmaya da katılmıyorum. Bakımı nerede yapıldı, nasıl yapıldı, kim yaptı, hangi yağı kullandı, filtreleri vs zamanında değişti mi, kullandığı parçalar orijinal ya da o derecede kaliteli mi bilmeden net bir şey söylemek bence doğru değil.

Evet düşük hacimden güç üretmek parçaların daha stresli çalışmasına sebep oluyor doğru ama her bakımda, tahminen ortalama en geç 1 sene ya da 20.000 km'de değiştirmek çok gereksiz. Bu araba tüm yolu gidip de pistte mi yaptı neden bakım başı buji değişiyoruz? Çok bakımlı ya da titiz kullanıldığı konusuna da kanıt olarak bakmaya da katılmıyorum. Bakımı nerede yapıldı, nasıl yapıldı, kim yaptı, hangi yağı kullandı, filtreleri vs zamanında değişti mi, kullandığı parçalar orijinal ya da o derecede kaliteli mi bilmeden net bir şey söylemek bence doğru değil.
Bahsettiğin araç 3.sıradaki sanırım.
Araç sahibiyle bugün görüştüm adam özellikle titiz olduğunu ifade etti.
Tüm bakımları serviste yapılmış, arka tampona değişim gerekmemesine rağmen servise fazla para verip değiştirmiş.
Özellikle bunlardan bahsetti yani biraz takıntılı bir kullanıcı olduğunu anlatmaya çalıştı.

Ds7 de inceledim araç 508 den iyi olmasına rağmen piyasası yok gibi bir şey.
508 in de hareketli değil ama en azından hafif hareket oluyor insanlar tanıyor biliyor yani. Ama Ds7 öyle değil maalesef.

DS 7'de bilinen bir aractir ama elbette 508 kadar piyasasi hareketli degil. Zaten bu sebeple 508'e gore daha iyi bir araci yakin fiyatlara alabiliyorsunuz. Alip 1-2 yil icerisinde araci satmayacaksaniz piyasa hareketliliginin cok da bir onemi yok. Her aracin bir alicisi vardir.