Hasanxcd 32

Üstün
Kasa almıştım, ayağı kırık geldi. Değişim talep ettim, böyle bir cevap geldi.

1788795935185.webp

Bildiğim kadarıyla kasanın ayakları değiştirilemiyor olması lazım. (Emin değilim.)

Direkt olarak BitFenix'in sitesini attım ve böyle bir durum olmadığını söyleyip değişim talebinde bulundum.

Bilgilendirme kendi kendilerine iade olarak değiştirmişler. Ne yapmaylım kabul etmiyorum fiyatı arttı kasanın.

1788857081799.webp

Son düzenleme:
Direkt olarak BitFenix'in sitesini attım ve böyle bir durum olmadığını söyleyip değişim talebinde bulundum.

Bilgilendirme kendi kendilerine iade olarak değiştirmişler. Ne yapmaylım kabul etmiyorum fiyatı arttı kasanın.

Eki Görüntüle 278896
Değişim yapmak zorunda değiller fakat kendi kusurları olduğu için ürünü iade aldıktan sonra size yeniden kargolamaları gerekir etik olarak. Mesela Amazon fiyat farkını hediye çeki olarak hesaba tanımlayıp yeniden aynı paraya almanızı sağlıyor.

Bunları yapmıyorlarsa ve siz de bu kasayı kullanmak istiyorsanız son bir çareniz kalıyor; kasayı garantiye göndermek. Fakat servisin reddetme ihtimali mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değişim yapmak zorunda değiller fakat kendi kusurları olduğu için ürünü iade aldıktan sonra size yeniden kargolamaları gerekir etik olarak. Mesela Amazon fiyat farkını hediye çeki olarak hesaba tanımlayıp yeniden aynı paraya almanızı sağlıyor.

Bunları yapmıyorlarsa ve siz de bu kasayı kullanmak istiyorsanız son bir çareniz kalıyor; kasayı garantiye göndermek. Fakat servisin reddetme ihtimali mevcut.

Müşteri hizmetlerini aradım. Fiyat farkından dolayı değişim istiyorum deyip tekrar destek talebi oluşturun dediler. BitFenix'ten değişim için kasa almaya çalışabilirler dedi. Olmadı indirim talep ederim öyle sipariş vererim bana söylediklerinde hiçbir şey vermiyorlar ama uğraştıracaklar gibi. Bedel indirimi yapmaları gerekiyor kanuna göre ama işte bakacağız.

Bilgilendirme değişim stokumuz ile satış stokumuz ayrı demişti müşteri hizmetleri ve bu hukuka aykırı "tüketicinin korunması hakkında kanun uyarınca, ürünün piyasada veya satıcının kendi bünyesinde satışı devam ediyorsa, satıcı değişim yapmakla yükümlüdür." güzel dilden anlamıyorlar vallahi.

@Şişman Adam hocam bir bakar mısınız? Aşağıdaki gibi cevap verdim cevabı bekliyorum şuan başka yapmam gereken bir şey olur mu?

"Süreçle ilgili tarafıma ulaştırılan bilgilendirmede, talebimin iade olarak güncellendiği belirtilmiştir. Ancak açıkça ifade etmek isterim ki benim talebim iade değil, ürün değişimidir. Onayım ve bilgim dışında talebimin iadeye dönüştürülmesini kabul etmiyorum.

"Ürünün farklı bir versiyonu/stoğu bulunmadığı" gerekçesi sunulmuş olsa da yaptığım kontrollerde aynı ürünün sisteminizde ve stoklarınızda aktif olarak satışta olduğunu görmekteyim. stokta bulunan aynı ürün ile birebir değişim yapılmasını rica ediyorum.

Mevcut fiyat güncellemeleri nedeniyle ürünün iade edilmesi durumunda, aynı ürünü aynı fiyat koşullarıyla yeniden tedarik etmem mümkün olmayacaktır. Bu durum tarafımda doğrudan bir mağduriyet oluşturacağı için talebimin iade değil, yasal değişim hakkım kapsamında değerlendirilmesini önemle rica ederim.

Süreçle ilgili mağduriyetim giderilerek değişim işleminin onaylanmasını ve tarafıma dönüş yapılmasını bekliyorum."

Merhaba,

Öncelikle verilen cevaplardan yanlış olan bir cümlenin üzerini çizdim.

Konuya gelirsek, konu sahibi açıkça cayma hakkını kullanmadığını ve ayıplı ürün sebebiyle misli ile değişim hakkını kullandığını belirtmiş. Görünüşe göre satıcının elinde esasen stok var, ancak genel olarak "stok yok" savunması satıcı için hukuken geçerli bir savunma değil. Satıcının gerekirse aynı ürünü üreticiden tedarik etmesi gerekir. Tek başına stok yok savunması geçersiz bir savunma.

Konu sahibi son mesajında yeterince açıklayıcı bir metin yazıp iletmiş zaten. Şayet reddedilirse veya 30 iş günü içerisinde sessiz kalınır veya gereği yerine getirilmezse konu sahibi dilerse THH'ye başvurabilir.

Ayıplı mal halinde seçimlik hakların ne olduğu ve nasıl kullanılacağı hakkında detaylı bilgi için:

Merhaba,

Öncelikle verilen cevaplardan yanlış olan bir cümlenin üzerini çizdim.

Konuya gelirsek, konu sahibi açıkça cayma hakkını kullanmadığını ve ayıplı ürün sebebiyle misli ile değişim hakkını kullandığını belirtmiş. Görünüşe göre satıcının elinde esasen stok var, ancak genel olarak "stok yok" savunması satıcı için hukuken geçerli bir savunma değil. Satıcının gerekirse aynı ürünü üreticiden tedarik etmesi gerekir. Tek başına stok yok savunması geçersiz bir savunma.

Konu sahibi son mesajında yeterince açıklayıcı bir metin yazıp iletmiş zaten. Şayet reddedilirse veya 30 iş günü içerisinde sessiz kalınır veya gereği yerine getirilmezse konu sahibi dilerse THH'ye başvurabilir.

Ayıplı mal halinde seçimlik hakların ne olduğu ve nasıl kullanılacağı hakkında detaylı bilgi için:

Sağ olun hocam, teşekkürler bilgilendirme için.