Neye göre kurtarıyor? ölüm kaçınılmazdır.
Sizin mantığınız o zaman; sonuçta her an ölebiliriz, hiç çalışmayalım çünkü boşa vakit kaybedeceğiz. Zengin olmaya çalışmayalım veya huzurlu bir hayata gerek duymayalım çünkü her an ölebiliriz.
Bu mu yani? Elinde tuttuğun cihazla burada yapabildiğin felsefik düşünce bile parayla.

@1589

Para para para... Para dediğin şey sadece bi değer. Bu değeri de sistem yarattı. Sen bu sistemde sadece piyon olarak refaha kavuşuyorsun. Amacın sadece refah mıydı? Refahlık ile ne elde edeceksin? Bomboş bir hayat mı yoksa?

Bu değer senin değerin değil. Kendine değer yaratsan daha iyi olmaz mıydı? Şöyle düşün kendi dükkanın kendi işin, daha rahat olur gibi.

burada yapabildiğin felsefik düşünce bile parayla.
Ne yani? Paraya falan mı tapmamız gerekiyor? Amacımız sadece para mı olmalı? Elde edince boşluğa düşeceğimiz apaçık ortada. Hayat boyunca tek amacımız para mı olacak yani?

Ne yani? Paraya falan mı tapmamız gerekiyor? Amacımız sadece para mı olmalı? Elde edince boşluğa düşeceğimiz apaçık ortada. Hayat boyunca tek amacımız para mı olacak yani?
Hocam ben çok felsefeden anlamam, pek yapamam da ama size katılmıyorum. Paraya tap demiyorum ama bir gün öleceğiz, paranın anlamı yok demek saçmalık ötesi. Yani en azından benim için böyle.

Sizin mantığınız o zaman; sonuçta her an ölebiliriz, hiç çalışmayalım çünkü boşa vakit kaybedeceğiz. Zengin olmaya çalışmayalım veya huzurlu bir hayata gerek duymayalım çünkü her an ölebiliriz.
Bu mu yani? Elinde tuttuğun cihazla burada yapabildiğin felsefik düşünce bile parayla.
Yazdıklarımın hiç birini okumamışsın demek ki.

Belli bir yere kadar zengin olabilirsin zengin olunca özgürleşmiyorsun, özgür olmak çok farklı bir olay ben bile bilmiyorum nasıl özgür bir toplum olacağımızı, hiç bir zaman piramidin en üstünde olamayacaksın en fazla burjuva sınıfına gireceksin. Hayattaki amacın para kazanmaksa bu senin kör biri olduğunu gösterir, çünkü seni yönetenler senin zaten paraya tapmanı istiyor. Kâğıt parçasına yani 20-30 dolar için saatlerce ter dökmeni istiyorlar, sorunun kendisi sistemde değil sistemi oluşturanlarda ve benim aklımda bu kişilere karşı her yerde kabul görmeyecek radikal fikirler var.

Komünist değilim aslında araştırınca komünizm,Marksizm,sosyalizm hepsi birer yahudi ideolojisi tarihine bakman yeter günün sonunda yine o uzun burunlulara çıkıyor kapı.

Yazdıklarımın hiç birini okumamışsın demek ki.

Belli bir yere kadar zengin olabilirsin zengin olunca özgürleşmiyorsun, özgür olmak çok farklı bir olay ben bile bilmiyorum nasıl özgür bir toplum olacağımızı, hiç bir zaman piramidin en üstünde olamayacaksın en fazla burjuva sınıfına gireceksin. Hayattaki amacın para kazanmaksa bu senin kör biri olduğunu gösterir, çünkü seni yönetenler senin zaten paraya tapmanı istiyor. Kâğıt parçasına yani 20-30 dolar için saatlerce ter dökmeni istiyorlar, sorunun kendisi sistemde değil sistemi oluşturanlarda ve benim aklımda bu kişilere karşı her yerde kabul görmeyecek radikal fikirler var.

Komünist değilim aslında araştırınınca komünizm,Marksizm,sosyalizm hepsi birer yahudi ideolojisi tarihine bakman yeter günün sonunda yine o uzun burunlulara çıkıyor kapı.
Yani konudaki her mesajı birer birer okuyamam maalesef, uzun yazı için teşekkürler. Bunu okudum 😄

Hocam ben çok felsefeden anlamam, pek yapamam da ama size katılmıyorum. Paraya tap demiyorum ama bir gün öleceğiz, paranın anlamı yok demek saçmalık ötesi. Yani en azından benim için böyle.
Para gereksiz ve anlamsız demiyorum. Sadece hayat boyu sürecek yaşamanı gazlayacak bir enerji ve motivasyon değil. Çoğu bilim adamı veya filozofa bakarsanız çoğunun amacı para kazanmaktan öte şeyler olmuştur. Bunlar örnek olsun bizim gibilere.

Yazarlar, yönetmenler, bilim adamlarının para kazanmaktan öte bi anlam yaratmışlar. Değerleri, kendileri için değer yaratmış insanlardır. O yüzden diyorum ki amacınız hayat boyu süreyecek bir arayış olsun ki sabahları o yataktan dimdik kalkıbilesiniz.

Hocam ben çok felsefeden anlamam, pek yapamam da ama size katılmıyorum.
Sadece sorgulamaya devam edin başka bir arzum yok. :)

Özgürlük vardır (iyi ve kötü anlamda). Özgürlüğünün sonuçları değişkenlik gösterir. Zorunluluk diye bir durumda yoktur. Daha iyi şartlarda dünyaya gelmek evet vardır, fakat zorunluluk diye bir durum yoktur. Bir köle isterse kendini öldürüp efendisine köle olmaktan kurtulabilir, ya da kaçıp kurtulur. Bir asgari ücretli isterse bir fırsatını bulup daha iyi şartlarda yaşayabilir. Kişi başka fırsatlara baktıktan sonra asgari ücretle devam ediyorsa, o bir amaç olmuştur artık.
Buradaki yazdığımı yanlış anlaşılma olmaması için düzeltmem gerekirse burada intihara teşvik etmiyorum intihar iyi bir şey değildir kötü bir şeydir.