Utku92

Üstün
Makaleler
1
Son zamanlarda bayağı arttı. Özellikle YouTube'da çok başıma geliyor. Yorum yapıp fikir belirtiyorum. Bir anda bazı kişiler geliyor sana karşıt fikirliyse kahve kıraathane ağızı ile konuşmaya başlıyor sanki 40 yıllık tanıdığımmış gibi. Böyle tipler bayağı arttı. Tartışacaksak saygı çerçevesinde güzelce konuşup tartışılır benim zamanımda böyleydi. Bayağı bozulmuş insanlar.

Bana ozellikle bu yakin zamanda bu degisim asiri artti gibime geliyor. Insanlar asiri agresif ve cahil. Cahilden kast ettigim kimse bir sey bilmiyor degil, herkes ayni sizin dediginiz gibi asiri kaba ve agzi bozuk bir sekilde davraniyor. Kulturlu bir sekilde fikir alisverisi yapilamaz, saygili bir sekilde tartisamaz olduk.

Stres atma alanı gibi bir şey sanal ortam. O tarz yorum atan adamlar zerre kafaya takmıyor sanalda olup biten şeyleri. Bu tiplerle ciddi şekilde tartışmak ciddi vakit kaybıdır bu arada. Zaten asıl istedikleri şey sizin onlara cevap vermeniz, siz cevap verdikten sonra da sizi asla haklı çıkamayacağınız bir münakaşanın içine sokmak. O bu münakaşadan keyif alacak ama siz almayacaksınız. O yüzden en baştan cevap yazmayın bu kırolara.

Bana ozellikle bu yakin zamanda bu degisim aşırı artti gibime geliyor. Insanlar aşırı agresif ve cahil. Cahilden kast ettigim kimse bir şey bilmiyor degil, herkes ayni sizin dediginiz gibi aşırı kaba ve agzi bozuk bir sekilde davraniyor. Kulturlu bir sekilde fikir alisverisi yapilamaz, saygili bir sekilde tartisamaz olduk.

Aynen öyle bir anda laf söylemeye başlıyorlar. Sonra kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar. Durum çok kötü adam sanki kahvede gibi yorum yapıyor. Tabii cahillik de var birçok etmen var. Özendirme var Türk dizilerinden görüyorlar. Birçok şey birleşiyor daha da kötüye gidiyor.

Stres atma alanı gibi bir şey sanal ortam. O tarz yorum atan adamlar zerre kafaya takmıyor sanalda olup biten şeyleri. Bu tiplerle ciddi şekilde tartışmak ciddi vakit kaybıdır bu arada. Zaten asıl istedikleri şey sizin onlara cevap vermeniz, siz cevap verdikten sonra da sizi asla haklı çıkamayacağınız bir münakaşanın içine sokmak. O bu münakaşadan keyif alacak ama siz almayacaksınız. O yüzden en baştan cevap yazmayın bu kırolara.

Çok haklısınız hiç yazmamak muhatap bile olmamak lazım. Öküz gibiler.