pusat_58

Uzman
Ryzen 3 3100 islemcim vardi.
Ryzen 5 3600 gectim.
Sonra bu yazı geldi 2023 BIOS sürümü güncel.
N harfine basınca gidiyor ama bunun hiç gelmemesi için ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241206_084838_Gallery.webp
    Screenshot_20241206_084838_Gallery.webp
    70 KB · Görüntüleme: 95
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni işlemci taktığınız için sizden TPM'yi sıfırlamanızı istiyor "Y" tuşuna basarak sıfırlayabilirsiniz.
Uyarı! Eğer cihazda bitlocker sürücü şifreleme açık ise sürücü şifrelemeyi kapatın yoksa cihaz kilitlenir ve sizden sürücü şifresini ister.
Daha sonra tekrar açabilirsiniz.

Yeni işlemci taktığınız için sizden TPM'yi sıfırlamanızı istiyor "Y" tuşuna basarak sıfırlayabilirsiniz.
Uyarı! Eğer cihazda bitlocker sürücü şifreleme açık ise sürücü şifrelemeyi kapatın yoksa cihaz kilitlenir ve sizden sürücü şifresini ister.
Daha sonra tekrar açabilirsiniz.
Bunu nasıl kapatabilirim

Ya dostum TPM acık kalsın birçok oyun TPM kapalıyken çalışmıyor bile bitlock olayınıda unut 20 yıldır PC kullanıyorum 1 kere yaşamadım y basıp geç bitsin gitsin işlemci değiştiğin için sistem güvenlik açısından soru soruyor sadece.

Bİtlockerı kapatman istiyorsan :
  1. Denetim Masası'nı arayın ve açın.
  2. BitLocker Sürücü Şifrelemesini seçin.
  3. BitlockerKapat seçeneğini seçin.
lütfen korkma ve sakin ol :D.

Ya dostum TPM acık kalsın birçok oyun TPM kapalıyken çalışmıyor bile bitlock olayınıda unut 20 yıldır PC kullanıyorum 1 kere yaşamadım y basıp geç bitsin gitsin işlemci değiştiğin için sistem güvenlik açısından soru soruyor sadece.

Bİtlockerı kapatman istiyorsan :
  1. Denetim Masası'nı arayın ve açın.
  2. BitLocker Sürücü Şifrelemesini seçin.
  3. BitlockerKapat seçeneğini seçin.
lütfen korkma ve sakin ol :D.
TPM sistemde zaten açık olduğu için uyarı veriyor.
Konu sahibi işlemci değiştirdiği için eski TPM verilerinin sıfırlanması gerekiyor.
Bitlocker açık bir şekilde TPM verilerinin sıfırlanması ile beraber Windows bir sonraki açılışta bu ekranı gösterecek:
1733483293253.webp

@pusat_58 eğer bu ekranı görmek istemiyor iseniz @Growss'un dediği gibi sürücü şifrelemeyi kapatın daha sonra "Y" tuşuna basın.
Sorununuz çözülecektir.