Diktatör'lük hiç bir zaman iyi değildir ki. Kişi iyi olsa bile. Bunu Atatürk için falan da söylemiyorum bu arada yanlış anlamayın. O zaman öyle gerekiyordu durumlar bambaşkaydı gerekli bir şeydi Diktatör'lük ve o şekilde oldu. Ama bu çağda bu yılda Diktatörlük zaten tamamen gereksiz yanlış bir şey.

Halk zırcahil o zaman kardeşim, okuma yazma oranı yerlerde o dönemde.
Konu bu mu yoksa Atatürk'ün diktatör olduğunu kabul etmemek mi? Halkın zeki ya da cahil olmasının bi' önemi var mı?

Konu Atatürk'ün halkın fikrini almadan/sormadan kendi doğrusunu dikte etmesi ve diktatör olması. Bu illa mutlak anlamda kötü bir şey de olmak zorunda değil yani.

He he aynen. Keşke senin ailen de Filistin'de yaşasaydı da masum olsalardı da kardeşin, annen ve baban gözünün önünde vahşice katledilseydi de biz de böyle kalpler atsaydık değil mi?
Şu anda Filistin'e değil, Suriye'ye saldırıyor. Filistin'de yaşasaydım o kadar terörist bulunan bir bölgede bulunmaktansa başka ülkeye göçerdim. Deli miyim orada kalayım? Askeri hedeflerle birlikte siviller de zarar görüyor ve bu da pek hoş değil. İsrail kusursuz değil ama teröristlerle etkili bir şekilde mücadele ediyor.

İsrailin demir kubbelerini çoktan aştılar.
O duvar projesi zaten çok yeni sayılır. İsrail'in gerçek gücü ordusu veya ana savunma hattı değil UNIT 8000 adlı birimi. Bizim ülkemizde teknolojinin daha -t harfini bilemeyenler Teknoloji Bakanı oluyor. Başarısız bir hükümet anca yancı olur.

Yeni kurulmuş, savaştan daha yeni çıkmış, okuma yazma oranı %30 civarlarında olan bir ülkede referandum mu yapacaktı? Adamın ilk işi ülkeyi kalkındırmak, ülkedeki sapkınlıkları temizlemekti ve halkı aydınlatmaktı. Hepsini de yaptı.
Arkadaş söylediklerinde tamamen haklısın da, o zaman diktatör değildi demeyeceksin.
Diktatördü çünkü.... diyeceksin..

Ne anlatiyorsun ülkene saldırsalar sana saldırmayacaklarını mı saniyorsun? Sen daha İsrail'e giriş yapamazsın sus.

Son zamanlarda İsrail kadar yetenekli ülke görmedim. Yok edilmedik terör örgütü ve lideri bırakmadılar. Şimdi de şeriatçıları ve radikal islamcıları istemiyorlar. 🇮🇱❤️

Atatürk'ün diktatörlük ile alakalı davranışlarını yazsana buraya. Tek parti sistemi dersen ekrana kükrerim, şeriat için açılan saçma sapan partiler yüzünden tek parti sistemi vardı.

Yabancı kaynaklarda dikdatör diye geçiyor ki öyle zaten baktığında bir diktatörün sahip olduğu her avantaja sahipti bunu bir çocuk hikayesinde bile okumuştum yanlış değilsem küçük prens olması lazım o zamanlar Türkiye diktatör tarafından yönetilliyordu tarzı bir söz hatırlıyorum.

Konuda bir tane düzgün bilgi yok. Forum, siyasi açıdan çürüyor açıkçası.

İsrail elbette Suriye'ye saldiracak çünkü saldirmazlik anlaşması BAAS iktidarı ile birlikte yok oldu. Şu an İsrail, sizce neden Suriye'ye saldırmaya devam ediyor? Neden Suriye'yi cihatçıların yönetmesine izin veriliyor? Sizce bütün bunların arkasında demokrasi getiren, insan hakları uygulamak isteyen güçler mi var?

Bu noktada kimileri BOP diyor, ben sadece fetih üzerine kurulmuş bir teoriye pek katılmıyorum. Açıkçası ne yapmak istediklerini kestiremiyoruz. Ama ne yaptıklarını biliyoruz:
  • Bölgeyi istikrarsızlaştırıp özellikle cihatçı kukla hükümetler kurmak. Bknz: HTŞ, Taliban.
  • Rusya ve İran'ın Orta Doğu'daki gücünü bitirmek ve emperyalist rakiplerini zayıflatıp dünyayı tek bir elden yönetmek.
  • İsrail gibi ABD'nin en büyük müttefikinin "fetihçi ve soykırımcı" politikasının kolaylaştırılması.
Bundan sonrasını süreç gösterecek. Artık sınırımızda resmn PKK devleti ve kafa kesen cihatçı devleti olağan görünüyor. Her ikisi de şu an İsrail'e tek kurşun atmıyor. BAAS iktidarı İsrail ile savaşan Lübnan ve Filistin'e silah yardımı gönderiyor, İsrail'i kendi ülkesinden uzak tutacak diplomasiyi yürütüyor, bölgenin resmi devleti olarak diğer terörist yapılanmaların legalize olmalarına engel oluyordu. Çok büyük yazık oldu. Bu duruma sevinen kim varsa kendinizden uzak tutun.

Konuda bir tane düzgün bilgi yok. Forum, siyasi açıdan çürüyor açıkçası.

İsrail elbette Suriye'ye saldiracak çünkü saldirmazlik anlaşması BAAS iktidarı ile birlikte yok oldu. Şu an İsrail, sizce neden Suriye'ye saldırmaya devam ediyor? Neden Suriye'yi cihatçıların yönetmesine izin veriliyor? Sizce bütün bunların arkasında demokrasi getiren, insan hakları uygulamak isteyen güçler mi var?

Bu noktada kimileri BOP diyor, ben sadece fetih üzerine kurulmuş bir teoriye pek katılmıyorum. Açıkçası ne yapmak istediklerini kestiremiyoruz. Ama ne yaptıklarını biliyoruz:
  • Bölgeyi istikrarsızlaştırıp özellikle cihatçı kukla hükümetler kurmak. Bknz: HTŞ, Taliban.
  • Rusya ve İran'ın Orta Doğu'daki gücünü bitirmek ve emperyalist rakiplerini zayıflatıp dünyayı tek bir elden yönetmek.
  • İsrail gibi ABD'nin en büyük müttefikinin "fetihçi ve soykırımcı" politikasının kolaylaştırılması.
Bundan sonrasını süreç gösterecek. Artık sınırımızda resmn PKK devleti ve kafa kesen cihatçı devleti olağan görünüyor. Her ikisi de şu an İsrail'e tek kurşun atmıyor. BAAS iktidarı İsrail ile savaşan Lübnan ve Filistin'e silah yardımı gönderiyor, İsrail'i kendi ülkesinden uzak tutacak diplomasiyi yürütüyor, bölgenin resmi devleti olarak diğer terörist yapılanmaların legalize olmalarına engel oluyordu. Çok büyük yazık oldu. Bu duruma sevinen kim varsa kendinizden uzak tutun.
Benim şaşırdığım şey forumdaki herkesin İsrail'in gücü hakkında muazzam bilgiye sahip olması. "Defansı iyide saldırısı çok yok." Sanki strateji oyunu oynuyoruz :.D?