Iqra75

Çalışkan
Merhaba,

İtopya firmasının internet sitesinden 31.07.2024 tarihinde "ASUS ROG STRIX GO 2.4" isimli kablosuz oyuncu kulaklığını o zamanki indirimlerle beraber 2.899₺ tutarında satın aldım. Geçtiğimiz zaman aralığında kulaklığın kronik menteşe sorunu ile karşı karşıya kaldım ve İtopya firmasını arayıp ürünümün garanti süresinin devam ettiğini ve bu kapsam içinde garantiye göndermek istediğimi ilettim. Firma bana, "Penta Teknoloji" isimli teknik servis firmasına göndermem gerektiğini söyledi.

Ürünümü tam kutu içeriği ile ilgili firmaya gönderdim ve 16.06.2025 tarihinde ürünüm servise ulaştı. Aynı gün incelendi. Ürünümde arıza tespit edildiğini ve iade/değişim yapılması uygun görülmüş olarak rapor hazırlandı. Asıl sorun buradan sonra başlıyor. Teknik servis firması "Penta Teknoloji" ellerinde aynı ürün olmadığı ve bana gönderebilecekleri 2 seçenek olduğunu ilettiler.
  • Seçeneklerden birisi "ASUS TUF H1"
  • Diğeri ise " ASUS TUF H3" isimli kulaklıklardı.
Forumdaki çoğu kullanıcının da bildiği üzere ROG serisi TUF serisinden daha üst segmentte olan ürünler. Ben bu iki teklifi de reddettiğimi ve bunların muadil ürün olmadığını ilettim. Daha sonra bana "ASUS ROG Delta II Wireless" isimli ürünü $100+KDV ödemem koşulu ile gönderebileceklerini söylediler. Bu teklifi de reddettim çünkü garantisi devam eden bir ürünü servise yolluyorum, ellerinde aynısı olmadığı ve tedarik edemedikleri için ya alt segment ürünü ücretsiz alacağım ya da üst seviyesi için 5-6 bin TL daha fazla ödeme yapmam gerekecekti.

İlgili iade/değişim raporunu istedim ve ürünü satın almış olduğum İtopya firmasına gönderdim. İtopya firması da bana teknik servis firmasının tekliflerini aynen iletti. Ben bunları kabul etmediğimi ve tüketici hakkıma göre aynısı ile ya da üst modelini fark ödemeden istediğimi söyledim. İtopya bana son teklif olarak "Corsair HS80 Wireless" isimli ürünü sundu. Ben bu teklifi de kabul etmedim çünkü gönderdiğim ürün ile aynı markaya bile ait değiller. Özellikleri karşılaştırdığımda da fark olduğunu gördüm.

Bu teklifi kabul etmediğimi ve tekrardan aynısı ya da üst modelini para ödemeden gönderilmesini istedim. Bana başka teklifimiz yok, yanıtını verdiler. Kulaklığımı teknik servis firmasına gönderdiğim için şu an elimde mevcut olarak kullanabileceğim kulaklığım yok ve İtopya firmasıda başka teklifimiz yok yanıtı ile beni ortada ürünsüz bırakmış durumda. Daha sonrasında iletişime geçmediler bile. Konuyu orada ortada bıraktılar.

Bu konular üzerine ilgili tüm konuşmalar ile 20.06.2025 tarihinde Tüketi HakemHeyetine şikayetimi yaptım, 25.06.2025 tarihinde İtopya'nın savunmasını istediler. İtopya savunmasını 02.07. 2025 tarihinde iletti. Süreç biraz hızlı ilerledi ve son aşama olan gündeme alınıp karara bağlanması kaldı.

Bu konuyu açıp biraz uzun anlatmamın nedeni ise bu firmadan alışveriş yaparken dikkat etmeniz doğrultusundadır. Garantisi devam eden ürünüm için destek alamıyorum. Müşteri memnuniyeti sağlanmıyor. Telefon ile iletişime geçmek zaten işkence gibi dakikalarca bağlanmayı bekliyorsunuz. Eğer forum yetkililerinin talebi olursa iki firma ile yapmış olduğum mail yazışmalarını ekleyebilirim. Teknik servis raporunu ekleyebilirim. Bir daha ürün sipariş etmeyeceğim bir firma. Çevremdeki kişilere de aktardığım bu olumsuz durum potansiyel müşterileri de kaybetmelerine neden oluyor.

@Recep Baltaş hocamızın sponsorluk aldığı firmaya güvenerek alışveriş yaptığımız firma bizi mağdur etmiş durumda. Son olarak tekrardan ürün satın almak isteyen arkadaşlarımızın bu konuya dikkat edip, ürünleri ile ilgili bir sorun yaşadığında mağdur edilebileceklerini unutmamasını vurgulamak isterim.

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Razer Blackwidow V4X klavyemin A tuşundaki switch sorunu nedeniyle, 2024 Haziran'da aldığım ürünü 2024 Eylül'de İtopya şubesine teslim ettim. Onlar da İstanbul'a yetkili servise gönderdiler. İnceleme sonrası değişim veya iade kararı ile bana direkt mağazadan yeni ürünü alabileceğimi veya iadenin mümkün olduğunu söylediler. Gittim mağazadan sıfır ürünü teslim aldım ben de.

Yaşadığınız şanssız bir durum fakat şikayet olmayan bir firma görmedim. Son yazdığınız cümle de bütün firmalar için geçerli bu yüzden. Geçmiş olsun.

Çok talihsiz olmuş. Bu firmalar gerçekten milleti soymak için ellerinden geleni yapıyorlar ve hiç utanmıyorlar da çünkü Türkiye'de olan yapılan suçun ve ayıbın yapanın yaptığı ile kalması çok normal bu firmalar da bunu suistimal ederek kendi müşterisini mağdur ediyorlar. Dediğiniz her şeyde haklısınız ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bu tarz mağduriyetler markete yeni girmiş belli bir müşteri kazanmak isteyen firmalar dışında her firmada var. Bu mantığa göre Türkiye de hiç bir sponsorunun olmaması gerek ve bu ülkede gelirlerin çoğu sponsorluklardan geliyor. Yeniden geçmiş olsun.

Corsair HS80 Wireless baya iyi teklifmiş aslında Penta'nın aksine İtopya'nın yaklaşımını beğendim. THH'den ne çıkar bilmiyorum ama fiyat olarak da düşününce İtopya'nın teklifi kabul edilebilirdi. Kaldı ki zaten aynı firmaya ait olmasa bile daha üst bir model almış oluyorsunuz.

Tercih sizin ama sadece merak ettiğim için soruyorum firmanın yaptığı HS80 Wireless önerisini neden reddettiniz?

1751957613097.webp

Aslında fiyatları birbirine çok denk özellikle şu an beyaz modeli Best Buy'da fazla indirimde siyah modeli $160

1751957663579.webp

Tercih yine sizin ama aslında kalite olarak çok da farklı değil kulaklıklar, HS80'in aktif olarak Türkiye fiyatının üstünde bir fiyatla mı almıştınız kulaklığı?

Merhaba,

İtopya firmasının internet sitesinden 31.07.2024 tarihinde "ASUS ROG STRIX GO 2.4" isimli kablosuz oyuncu kulaklığını o zamanki indirimlerle beraber 2.899₺ tutarında satın aldım. Geçtiğimiz zaman aralığında kulaklığın kronik menteşe sorunu ile karşı karşıya kaldım ve İtopya firmasını arayıp ürünümün garanti süresinin devam ettiğini ve bu kapsam içinde garantiye göndermek istediğimi ilettim. Firma bana, "Penta Teknoloji" isimli teknik servis firmasına göndermem gerektiğini söyledi.

Ürünümü tam kutu içeriği ile ilgili firmaya gönderdim ve 16.06.2025 tarihinde ürünüm servise ulaştı. Aynı gün incelendi. Ürünümde arıza tespit edildiğini ve iade/değişim yapılması uygun görülmüş olarak rapor hazırlandı. Asıl sorun buradan sonra başlıyor. Teknik servis firması "Penta Teknoloji" ellerinde aynı ürün olmadığı ve bana gönderebilecekleri 2 seçenek olduğunu ilettiler.
  • Seçeneklerden birisi "ASUS TUF H1"
  • Diğeri ise " ASUS TUF H3" isimli kulaklıklardı.
Forumdaki çoğu kullanıcının da bildiği üzere ROG serisi TUF serisinden daha üst segmentte olan ürünler. Ben bu iki teklifi de reddettiğimi ve bunların muadil ürün olmadığını ilettim. Daha sonra bana "ASUS ROG Delta II Wireless" isimli ürünü 0+KDV ödemem koşulu ile gönderebileceklerini söylediler. Bu teklifi de reddettim çünkü garantisi devam eden bir ürünü servise yolluyorum, ellerinde aynısı olmadığı ve tedarik edemedikleri için ya alt segment ürünü ücretsiz alacağım ya da üst seviyesi için 5-6 bin TL daha fazla ödeme yapmam gerekecekti.

İlgili iade/değişim raporunu istedim ve ürünü satın almış olduğum İtopya firmasına gönderdim. İtopya firması da bana teknik servis firmasının tekliflerini aynen iletti. Ben bunları kabul etmediğimi ve tüketici hakkıma göre aynısı ile ya da üst modelini fark ödemeden istediğimi söyledim. İtopya bana son teklif olarak "Corsair HS80 Wireless" isimli ürünü sundu. Ben bu teklifi de kabul etmedim çünkü gönderdiğim ürün ile aynı markaya bile ait değiller. Özellikleri karşılaştırdığımda da fark olduğunu gördüm.

Bu teklifi kabul etmediğimi ve tekrardan aynısı ya da üst modelini para ödemeden gönderilmesini istedim. Bana başka teklifimiz yok, yanıtını verdiler. Kulaklığımı teknik servis firmasına gönderdiğim için şu an elimde mevcut olarak kullanabileceğim kulaklığım yok ve İtopya firmasıda başka teklifimiz yok yanıtı ile beni ortada ürünsüz bırakmış durumda. Daha sonrasında iletişime geçmediler bile. Konuyu orada ortada bıraktılar.

Bu konular üzerine ilgili tüm konuşmalar ile 20.06.2025 tarihinde Tüketi HakemHeyetine şikayetimi yaptım, 25.06.2025 tarihinde İtopya'nın savunmasını istediler. İtopya savunmasını 02.07. 2025 tarihinde iletti. Süreç biraz hızlı ilerledi ve son aşama olan gündeme alınıp karara bağlanması kaldı.

Bu konuyu açıp biraz uzun anlatmamın nedeni ise bu firmadan alışveriş yaparken dikkat etmeniz doğrultusundadır. Garantisi devam eden ürünüm için destek alamıyorum. Müşteri memnuniyeti sağlanmıyor. Telefon ile iletişime geçmek zaten işkence gibi dakikalarca bağlanmayı bekliyorsunuz. Eğer forum yetkililerinin talebi olursa iki firma ile yapmış olduğum mail yazışmalarını ekleyebilirim. Teknik servis raporunu ekleyebilirim. Bir daha ürün sipariş etmeyeceğim bir firma. Çevremdeki kişilere de aktardığım bu olumsuz durum potansiyel müşterileri de kaybetmelerine neden oluyor.

@Recep Baltaş hocamızın sponsorluk aldığı firmaya güvenerek alışveriş yaptığımız firma bizi mağdur etmiş durumda. Son olarak tekrardan ürün satın almak isteyen arkadaşlarımızın bu konuya dikkat edip, ürünleri ile ilgili bir sorun yaşadığında mağdur edilebileceklerini unutmamasını vurgulamak isterim.

İyi Sosyaller.
Öncelikle geçmiş olsun Bu firmanın dengesizligi ürünü satıyorsa sahip çıkacak Konunun Recep Baltaş ile alakası yok Ürünü o üretmedi sponsor olmasa da bu kulaklığı alıp sorun yaşayabilirdin Yayıncılık yapanlar genelde Razer övüyorlar şöyle böyle iyi diyorlar Bir çok ürününde sorun çıkıyor

Tekrardan merhaba dostlar. İlgili teklif güzel diye yorumlarda bulunmuşsunuz ama detaylı incelemeler yaparsanız "HS80 Wireless" modelinde dip ses sorunları mevcut. Kaldı ki hem aldığım ürün Asus markasının ROG serisine ait ürün neden durduk yere başka marka-model ürün ile değişim yapılmasını kabul edeyim? Tüm sistemim Asus ROG serisinden ekipmanlar alıyorum. Ben elimdeki ürünle aynı türden ürün ile değişim yapmak istemem en doğal hakkım. 6502 Sayılı kanunda açıkça belirtilen maddeler var. Kendi tekliflerini tabiki yapabilirler ama garantisi devam eden ürünüme alakasız bir ürün sunup bunun teklifini yaparız yoksa git hakkını nasıl ararsan ara tavrı hiç hoş değil. Son zamanlarda Şikayetvar sitesinde İtopyanın şikayetlerinin arttığına ve çözülemediğini de fark etmiş durumdayım. Diğer satış sitelerinde de şikayetler olmasına rağmen çözüme kavuşturuyorlar. Burada olan olay tamamen yıldırma politikası. Tüketicilerin haklarını yok saymaları ayrı bir sorun, yaşanan sorumu çözmek için iletişime geçmemeleri daha büyük sorun. @vacbir @Gathering Wives

@yusufumm07 Konu Recep hocayla ilgili bir entry girişi yapmadım zaten. Sadece son zamanlarda tüketicilerin bilinçlenmesi ve onların haklarını aramasıyla ilgili çektiği videolara atıfta bulunmuş oldum. Bahsettiğin olay Razer ürünlerinin "reklam" yapılmasıyla ilgili ama uzun kullanıcı deneyim videolarını izlersen zaten çoğu içerik üreticisi Razer ekipmanlarındaki sorunlarını anlatıyor.

HS80 Wireless iyi bir kulaklık, fiyat olarak da sizi mağdur etmez ama tabi ROG serisinden devam etmek istiyorsanız arayın hakkınızı. Yine de THH'den ne çıkacak merak konusu. Sonuç çıktığı zaman güncellerseniz takipteyim. Umarım istediğiniz şekilde sonuçlanır.

Çok geçmiş olsun.Bende İtopya'dan Corsair Wireless Elite almıştım.2023 yılında.Geçen sene kasım gibi ortadan ikiye ayrıldı kafa kısmının plastiği.Kablo kopmamıştı.Araştırdığımda bunun kronik bir sorun olduğunu ve servisin olmadığını öğrendim.Bende gidip kendim yapıştırıp lehimledim.Şuanda kullanıyorum.İtopya'dan bir daha da hiçbir ürün almamaya karar verdim.İnsanları mağdur ediyorlar.Monitör değişiminde de sorun çıkarmışlardı.Müşteri hizmetlerine bile bağlanılmıyor.

Herkese tekrardan merhaba arkadaşlar, yapmış olduğum başvuru 08.08.2025 tarihinde tüketici hakem heyeti tarafından karara bağlandı.
Başvurumda talep olarak ürünümün aynısı ile değişimiydi. Eğer stok/tedarik problemi varsa 100 USD + kdv istedikleri Delta II Wireless modelini tarafıma ücret ödenmeden gönderilmesi olmuştu. Benim talebim kabul edildi ve ilgili karar formunu İtopya firmasına ilettim. İlgili birimden dönüş bekliyoruz şuanda. Bu tarz bir şey başınıza gelirse hakkınızı aramaktan geri kalmayın. İtopya'dan dönüş olduğunda bu konu altında tekrardan güncelleme olarak paylaşacağım süreç bitene kadar.

Karar.webp