Herkese tekrardan merhaba arkadaşlar, yapmış olduğum başvuru 08.08.2025 tarihinde tüketici hakem heyeti tarafından karara bağlandı.
Başvurumda talep olarak ürünümün aynısı ile değişimiydi. Eğer stok/tedarik problemi varsa 100 USD + kdv istedikleri Delta II Wireless modelini tarafıma ücret ödenmeden gönderilmesi olmuştu. Benim talebim kabul edildi ve ilgili karar formunu İtopya firmasına ilettim. İlgili birimden dönüş bekliyoruz şuanda. Bu tarz bir şey başınıza gelirse hakkınızı aramaktan geri kalmayın. İtopya'dan dönüş olduğunda bu konu altında tekrardan güncelleme olarak paylaşacağım süreç bitene kadar.

Eki Görüntüle 171468
Sizin adınıza çok ama çok sevindim.

Bu THH başvuru sürecine size masrafı ne oldu?
Başvuru ve sonuç kısmında masrafı olmadı. Karşı tarafa 100tl tebligat ücreti yansıttılar. Başvuru ve tebligat online ortamda olduğu için herhangi bir ücret çıkmadı.

Sizin adınıza çok ama çok sevindim.
Çok teşekkür ederim hocam. Umarım herkes hakkını aramaktan geri durmaz ve bu firmalar bu rahatlığa alıştığı gibi adam gibi işlerini yapmaya, kanunlara uymaya ve süreci uzatmadan tüketici için gerekeni yapması gerektiğini hatırlarlar .

Herkese tekrardan merhaba arkadaşlar,
THH kararını 08.08.2025 tarihinde İtopya firmasına mail üzerinden ilettim nihayet 10 gün sonra 18.08.2025 tarihinde dönüş yaptılar ama yaptıkları dönüş bu firmanın neden tercih edilmemesi gerektiğine kanıt niteliğindedir. Daha öncesinde de zaten alakasız ve muadili olmayan ürün teklif ettikleri için tüketici hakem heyetine taşıdığımız konuda açıkça talebimin aynısı ile değişimi yoksa benden ücret istenen Rog Delta 2 Wireless ürünü açıkça yazıyordu. 10 gün sonra verdikleri cevap ve teklif ekte mevcut. Ben tekrardan aynısı ile yada Rog Delta 2 Wireless ürününü bedelsiz gönderilmesini açıkça yazdım. Büyük ihtimalle bir sonuca varamayıp, icra yoluyla sonuca ulaşacağız. Bu firmayı neden tercih etmemeniz gerektiğinin kanıtıdır.

Dosya Ekleri

• Karar sonrası teklif.webp
    Karar sonrası teklif.webp
    356,9 KB · Görüntüleme: 171
Son düzenleme:
Herkese tekrardan merhaba arkadaşlar, yapmış olduğum başvuru 08.08.2025 tarihinde tüketici hakem heyeti tarafından karara bağlandı.
Başvurumda talep olarak ürünümün aynısı ile değişimiydi. Eğer stok/tedarik problemi varsa 100 USD + kdv istedikleri Delta II Wireless modelini tarafıma ücret ödenmeden gönderilmesi olmuştu. Benim talebim kabul edildi ve ilgili karar formunu İtopya firmasına ilettim. İlgili birimden dönüş bekliyoruz şuanda. Bu tarz bir şey başınıza gelirse hakkınızı aramaktan geri kalmayın. İtopya'dan dönüş olduğunda bu konu altında tekrardan güncelleme olarak paylaşacağım süreç bitene kadar.

Eki Görüntüle 171468
Hocam nereye ne yazdınız? Bu konuları pek bilmiyorum, teşekkürler.

Herkese tekrardan merhaba arkadaşlar, yapmış olduğum başvuru 08.08.2025 tarihinde Tüketici Hakem Heyeti tarafından karara bağlandı.
Başvurumda talep olarak ürünümün aynısı ile değişi miydi? Eğer stok/tedarik problemi varsa 100 USD + KDV istedikleri Delta II Wireless modelini tarafıma ücret ödenmeden gönderilmesi olmuştu. Benim talebim kabul edildi ve ilgili karar formunu İtopya firmasına ilettim. İlgili birimden dönüş bekliyoruz şu anda. Bu tarz bir şey başınıza gelirse hakkınızı aramaktan geri kalmayın. İtopya'dan dönüş olduğunda bu konu altında tekrardan güncelleme olarak paylaşacağım süreç bitene kadar.

Eki Görüntüle 171468

Firma makul her türlü teklifi yapmış ancak siz art niyetli davranmışsınız. Ayrıca hakem heyeti almış olduğunuz ürünün misli ile değişimine karar vermiş sizin talep ettiğiniz ürünü verin dememiş. 100 liralık ürün alıp 200 liralık ürünü istemenin haklı görülecek bir yanı yok. Ayrıca icraya gittiğinizde ürününüzün bedelini alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun. Konuyu ITOPYA'ya ileteceğim.
Teşekkür ederim Recep hocam ilgilendiğiniz için. Ben elimde karar olmasına rağmen iyi niyet olarak İtopya firmasına 100dolarlık masrafın 50 dolarını yaklaşık 2000TLlik kısmı için masrafı üstlenebileceğimi bile ilettim. İcra + dava açarsam onların için daha fazla masraf çıkacağını bilmelerine rağmen hatırlatma amacıyla tekrar ilettim. Nedenini anlamadığım şekilde distribütör firmadan cevap beklediklerini ilettiler. Bir kaç gün daha bekleyeceğim dönüş yapmazlarsa mecburen hukuki yollara başvurmak durumunda kalacağım.

Firma makul her türlü teklifi yapmış ancak siz art niyetli davranmışsınız. Ayrıca hakem heyeti almış olduğunuz ürünün misli ile değişimine karar vermiş sizin talep ettiğiniz ürünü verin dememiş. 100 liralık ürün alıp 200 liralık ürünü istemenin haklı görülecek bir yanı yok. Ayrıca icraya gittiğinizde ürününüzün bedelini alabilirsiniz.
Ben art niyetli davranmıyorum hakkımı arıyorum. Ürünümü tedarik edebilirler ama etmiyorlar. 100liralık ürün dediğiniz şey üstünden 1 yıl geçen ve itopyanın indirim gününde alınmış bir ürün. Normal zamanda 3.5-4bin arasında bir fiyatı vardı o zamanlar. Bendeki ürünün şuan ülke içinde en ucuz satış fiyatı 13.603TL. Firmanın yaptığı tekliflteki corsair ürünlerin hepsi kronik dip ses sorunları olan ürünler. Her türlü teklif dediğiniz şey 2 adet corsair ürün teklifi. 1 yılını bile doldurmadan garanti kapsamında gönderdiğim ürün için 6.000 TL fiyat farkı istiyorlar. Ben ürünümü keyfi olarak gönderip üst modelini istemedim. İncehesap sitesinde Delta 2 Wireless modeli zaten 9.500TL. Anlamadığınız olay ben garanti kapsamında gönderiyorum ürünümün aynısını tedarik etmiyorlar ve sorunlu ürünlerden göndermek istiyorlar. Makul teklif dediğiniz şey aynı seriden aynı modelden olan ürün teklifi yapmaktır. İcraya gittiğimde ürünümün fiyatından başlatırım ama rayiç bedel ve fiyat farkı için ayrıca bir ticaret davasıda açabilirim böyle de bir hakkım var. Aşağıya cimri sitesinden en ucuz fiyatını iletiyorum. Sizde girip kontrol edebilirsiniz. Ek olarak ben olayı çarpıtmadım ve üst model diye diretmedim. Başvurumda bile öncelik olarak ürünümün aynısından tedarik edilmesini istememden dolayı çıkan kararda misli ile değişim ibaresi yer alıyor. Art niyetli olsam direkt Delta 2 wireless istiyorum derdim ve kararda da Delta 2 Wireless isimli ürün ile değişimi ibaresini yazarlardı. Ben gene iyi niyetli davranarak İtopya firmasına 100USD lik masrafın bir kısmını üstlenebileceğimi ve 2000TL gönderebileceğimi ilettim. Benim iyi niyetli davranışıma rağmen karşı firma art niyetli davranıyor.

Hocam nereye ne yazdınız? Bu konuları pek bilmiyorum, teşekkürler.
Tüketici Hakem Heyetine internet üzerinden başvuru yaptım ama isterseniz bulunduğunuz ilçenin kaymakamlık binasına giderek tüketici hakem heyeti dilekçesi doldurup verebilirsiniz ama internet üzerinden daha rahat şekilde yapmanızı öneririm. Karşı firmanın bilgilerini girip daha sonra olayı net şekilde anlatan bir yazı yazıyorsunuz ve elinizdeki kanıtları belgeleri sisteme yüklüyorsunuz. Karşı firmaya bildiriyorlar ve onlardan bu olay için savunma istiyorlar. 1 ay cevap verme süreleri var. Daha sonra yapılan başvuru ve sisteme yüklenen belgeler ile birlikte karşı firmadan gelen savunmayı bilirkişi inceleniyor ve raporunu hazırlıyor. Bilirkişinin raporuna göre tüketici hakem heyeti (5-6 kişi) toplantıda konuyu inceleyip karara bağlıyor. Tüketici hakem heyetinin kararları nettir, dava kararı gibi kesin niteliğindedir. Çıkan karara sizin yada karşı firmanın itirazı varsa 15 gün içinde itiraz yapılması gerekmektedir. Eğer bu süre içerisinde itiraz etmezlerse elinizdeki karar ile birlikte icra başlatabilirsiniz ve fiyat farkından dolayı oluşan mağduriyet içinde dava açabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 1756653064014.webp
    1756653064014.webp
    271,9 KB · Görüntüleme: 117
  • 1.webp
    1.webp
    255,9 KB · Görüntüleme: 116

Hukuktan ve kanunlardan bihaber bir yazı olmuş.

Icra süreci için avukat tutmak zorunlu mu? Onun masrafını da firmadan tahsil edebiliyor musunuz?

Kulaklık almayı düşünüyordum buradan. İyi ki gördüm bu başlığı ve vazgeçtim.