Serj

Uzman
Yer
İstanbul
2 Ay önce servise verdiğim ürünler hakkında geri dönüş yapmıyorlar.

Müşteri Hizmetlerini arıyorsun Kargo gönderi hareketi söylüyorlar. Konu hakkında başka hiçbir bilgileri yok.

Ürünleri teslim ettiğim şubeye yönlendirin diyorum telefonla 50 sefer yönlendirdiler telefonu açan yok.

Ürünün biri LGA soketli anakart, teslim ederken iki tane PIN'i kalkmış diye pinler hasarlı diye yazdılar forma, garanti dışı işlem yapılır buna dediler.
LGA SOKET. Ben bu pinleri 2 saniyede düzeltip öyle de teslim edebilirdim ürün bana geldiğinde o pinler kalkık mıydı değil miydi emin olamadığım için müdahale etmedim dedim. IK MIK bilmem ne dediler. Bluetooth modülü bozuk genel bir kararsızlık var diyorum Anakartta. İşte belli olmaz o pinler yamuk olduğu için de olabilir vs. dediler. LGA SOKET ÜSTÜNE İŞLEMCİYİ KOYSAM PİNLER ÖPÜŞÜYOR ZATEN.

Bir daha bu firmanın yakınından geçersem namertim. Sakın böyle bir hata yapmayın bir daha. Bu kadar amatör korkunç firmaların hala varlığını sürdürmesinin, cesaret aldıkları şeyin hukuksuzluk olması öyle bir sinirlendiriyor ki beni, delirmemek elde değil.

Tüketici Hakem Heyeti demeyin boşuna, faturayı şirketim adına kestiğim için tüketici sıfatıyla anılmıyorum. Daha önce başka bir marka başka bir firmanın ürününü güncel fiyatından iade etmeye çalıştığımda da bu sebeple reddedip, mahkemeye git dediler.

TÜKETİCİDEN PARAYI ALIRKEN 5 SANİYE SÜRÜYOR. TÜKETİCİ SORUN YAŞADIĞINDA ZARARININ GİDERİLMESİ AYLAR SÜRÜYOR. BİR DE YOKUŞA SÜRÜP DURUYORLAR.

Bu güne kadar 150.000₺'lik alışveriş yapmışım 10.000₺'lik ürünün ücret iadesi için 50 takla atıyorlar. Gözünüzde dizinizde dursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık çoğu yer öyle Apple harici garanti çalışmıyor. Apple pahalı ancak kaliteden ödün vermiyor bu konuda. Bozuk olan yer yıllardır da ASUS'un SMS infocomm garanti yeri. Şikayet et uğraş tepki koy hiçbir şey değişmiyor. Hala aynı yer bakıyor. Üstelik o kadar çok şikayetçi var ki dağ gibi birikmiş. Teknik servis işini bilmeyen elemanlardan oluşuyor. Markaya yazık ediliyor.

Güncelleme: Tekrar aradım bu sefer sonunda açtılar. Benim kapalı olan mail adresime mail atmışlar.

Anakartı güya tamir etmişler soket arızası olmuş vs. dediler. Sadece yamuk 2 tane pini düzeltmediler umarım. Güya testlerini yapmışlar sorun görememişler. Teslim alırken test raporunu kontrol edicem.

Ücret iadesi yapmıyorlar keyfi olmuyormuş ücret iadesi. Üründe mutlaka üretim hatası vs. olunca değişim yada ücret iadesi yapıyorlarmış vs. vs.

Bir de şimdi bu ürünleri satmakla uğraşacam. 2. El fiyatına. 10.000₺'lik ürünü 3.000'e satarsam şanslıyım. 1200₺'si zaten servise git gel yol masrafım.

Ben böyle sistemin ta...

Artık çoğu yer öyle Apple harici garanti çalışmıyor. Apple pahalı ancak kaliteden ödün vermiyor bu konuda. Bozuk olan yer yıllardır da ASUS'un SMS infocomm garanti yeri. Şikayet et uğraş tepki koy hiçbir şey değişmiyor. Hala aynı yer bakıyor. Üstelik o kadar çok şikayetçi var ki dağ gibi birikmiş. Teknik servis işini bilmeyen elemanlardan oluşuyor. Markaya yazık ediliyor.

İşini bilmediklerini hiç sanmıyorum. İnanılmaz basit işleri var. Bilerek tüketiciyi yıldırmak için yaptıklarına adım gibi eminim.

Daha önceki Sennheiser kulaklığım için Bircom'la anlaşmazlığa düştüm. Güncel fiyatından ücret iadesi yapmamak için 40 takla attılar. Avukatları öyle bir savunma yapmış ki, vatanı savun deseler bu kadar savunmazlar. THH aleyhime karar verdi tüketici sıfatıyla anılmadığım için. Neyse ama onun haricinde yetkili servisleri 10 numara, sürekli muhattap buluyorsun, sorunlu ürünün arkasında duruyorlar iadeyse iade, değişimse değişim hemen karar çıkartıyorlar.

Yani her firma böyle değil. İyisi çok iyi, kötüsü ise rezalet.

Son düzenleme:

Yok öyle bir dünya serviste sıkıntı = dumpple. Intel anakartların kronik sorunu soket çok adi.

Maalesefdir ki hukuk açığını böyle kullanan sayısızca firma var. Şu an dava açsanız davanın görülmesi minimum 6ay ölüsüyle. Mümkün mertebe online alışverişte Amazon'u tercih ediyorum.

Şimdi bizim Türk beyaz yaka yöneticilerimiz amazona da el attı. Hiç boş kalırlar mı? Kalmazlar. Şundan dolayı söylüyorum Amazon dünya genelinde hala 30 gün para iade sürecini sürdürüyor. Ama iş Türkiye'ye gelince sistem aylar öncesinde 14günlük inceleme sonucu iadeye çevrildi yani şu an Amazon'dan bir ürün alıp iade etmeye kalkarsanız para iadesi için minimum 14gün beklemek zorundasınız. Yabancı sermayeli firmalara yaranabilmek için ülkemin hukuk açığını kullanmayı fırsat bilen yerli çalışanlara selam olsun iyi ki varsınız yabancı firmalara yaranmak için her alanda ülkenin içinden geçtiniz.

İtopya kazıkçı ve dolandırıcı bir firma. Fakat garanti konuları garantiyi sağlayan firmalarla alakalı. Servisten çıkan rapora göre hareket ediyor satıcı firmalar. Direkt teknik servisle iletişime geçmek daha mantıklı böyle zamanlarda. Duruma göre tamir, değişim veya iade raporu veriyorlar. O raporla satıcı firmaya gidiyorsun. Yani İtopya'yı sevdiğimden değil ama teknik servis raporu hariç yapacakları bir şey yok. Bütün firmalar için aynısı geçerli. Müşteri mağduriyeti öncelik tabii ki.

20 iş gününü geçtikten sonra zaten şartsız, koşulsuz iade veya değişim yapmaları gerekiyor. Bunu hatırlatması gereken tüketici.

Yok öyle bir dünya serviste sıkıntı = dumpple. Intel anakartların kronik sorunu soket çok adi.

Apple birebir değişim yapıyor en ufak bir şeyde. ASUS servisinde yaşadığım rezaleti burada 2 saat anlatmayacağım. ASUS servisi dislike atmış çok da umurumda. Laptop almıştım 20 kez servise gitti geldi benden habersiz garanti dışı bilgisayarcıya vermişler laptopu neler neler. Sonra başka bir eleman aradı beni kardeş senin bilgisayar bende diye konuşan laubali biri çıktı hem de 2 kez vermişler. Baktım arıza kaydında da yazıyordu aradım sordum öyle bir şey yok dediler sonra. Sonra kendinden metalik macunlu laptoba normal macun sıkıp gönderdiler. Sıcaklıklar 97 derece. Geri gönderdim metalik sıktılar ama nasıl bir süre sonra sen ak anakartı arıza yap. 3 kez anakart 2 kez ekran değişti. En son da geldiğinde laptop ekranda ölü pikselli geldi servisten. Ona da bahane uydurup 5 tane olacak diye değiştirmediler. 😂😂😂