çaput

Uzman
Esenlikler dilerim öncelikle, 19.02.2025 tarihinde İtopya üzerinden Philips EVNIA 23.8 inç IPS panel 180Hz beyaz modelini satın aldım. Zaten forumda da çok tavsiye edilen bir monitördü. Monitör elime ulaştığında 1 adet ölü piksel vardı ekranın sağ üst köşesinde. Garantiye gönderdim ürün değiştirilerek tekrar gönderdildi. Bu sefer daha belirgin bir noktada ekranın sol kenarında ölü piksel sorunu mevcuttu yine garantiye gönderdim fakat bu sefer servisten gelen kağıtta 1 adet ölü piksel olduğu ama marka piksel politikasına göre 1 cm içerisinde 3 tane olursa değişim yapılabilir olduğu yazıyor (bunu da eke bıraktım). Ve bundan sonra tekrar gönderdim değişime ve durumu attım. Bugün tarih 30.06.2025 ve ben ürünü hala 1 haftadan fazla kullanamadım, 4 aydır garanti süreciyle uğraşıyorum. Teknik servisin sorunu olup olmaması beni ilgilendirmez, ben bu ürünü Itopya'ya güvenerek satın alıyorum ve yaşadığım sorun ortada. Sorunumun giderilmesini talep ediyorum aksi takdirde tüketici hakem heyetine başvuracağım.

WhatsApp Görsel 2025-06-30 saat 15.06.17_9a18b597.webp

WhatsApp Görsel 2025-06-30 saat 15.06.16_90ea2391.webp

Son düzenleme:
...fakat bu sefer servisten gelen kağıtta 1 adet ölü piksel olduğu ama marka piksel politikasına göre 1 cm içerisinde 3 tane olursa değişim yapılabilir olduğu yazıyor (bunu da eke bıraktım).
Böyle bir yasa yok; ürün kusurluysa değiştirmek zorundalar, bu kadar basit. Yasalar şirketlerin politikasına göre değişseydi ne anlamı kalırdı?

Screenshot 2025-06-30 at 15-24-00 1.5.6502.pdf.webp

Tüketici hakem heyetine başvurmanız en mantıklı hamle olacaktır.

Böyle bir yasa yok; ürün kusurluysa değiştirmek zorundalar, bu kadar basit. Yasalar şirketlerin politikasına göre değişseydi ne anlamı kalırdı?

Eki Görüntüle 159078

Tüketici hakem heyetine başvurmanız en mantıklı hamle olacaktır.

Bende böyle düşünüyorum, bugün aradım tekrar firmayı. Kendileri normalde değiştiğini söylediler fakat bana gelen kağıtta ve monitörün kendisinde bir değişiklik olmadığını gördüm. Tekrar arayacaklarını ilettiler.