AHT

Başarılı
Makaleler
1
Selam,

Sıralamam 4K civarı. Bilgisayar mühendisliği tercih etmeyi planlıyordum ancak bu bölüm İTÜ'de olduğu için gözüme çarptı. Sizce tercih edilir mi? Okuyan birileri varsa tavsiyesi nedir?

@TerabyteForever

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen yıl açılmış bir bölüm sanırım. Yeni sayılır. Müfredatına baktığımda Bilgisayar Mühendisliği ile aynı. Sadece araya 3-4 Siber Güvenlik dersi serpiştirilmiş. 2. bi' Bilgisayar Mühendisliği bölümü olmuş sanki. Gerek var mıydı buna tartışılır ama bence gerek yokmuş. İTÜ Bilgisayar düşünüyorsan yazmalısın. Başka yeni türetilmiş bölümlere bakma. Zaten Bilgisayar Mühendisliği hepsini kapsar. Hayırlı olsun.

Siralamana bayildim, hayirli olsun. Saf bilgisayar muhendisligi ust mesajlarda da bahsedildigi gibi matematik, siber guvenlik gibi disiplinlerin daha cok icinde oldugu bir noktaya evrilmek zorunda bu saatten sonra. Gelecekte senin de yuksek ihtimalle dusundugun gibi diplomasinin degeri artacak olan bolumlerden birisi oldugunu dusunuyorum, guzel tercih. :)

Ayrica matematik muhendisligine de bakabilirsin ITU'de. Matematik Koyu'nde okuyan bir arkadasimla tanismistim, kendisi su an bir Amerikan firmasinda uzaktan calisiyor. Ve diplomasi da yazilim islerinde gecerli olan bir bolum. Bildigin uygulamali matematik zaten. Matematik okuyan birisi olarak sana onerebilecegim bir bolum.

Duz matematigi de soracak olursan, duz matematik de gayet okunasi bir bolum bu isler icin fakat matematik muhendisligi diplomasi daha gecerli ve senin de siralaman yuksekken matematik muhendisligi daha tercih edilesi. Bizimkiler daha cok veri analizi kisminda is buluyor.