Uzun zamandır bu konuyu düşündüm ve sürekli kararım değişiyor. Bu yüzden sizden yardım almak istiyorum. Bilgisayar mühendisliği için hangi ülkede lisans yapmayı önerirsiniz? Biraz kriterlerimden bahsedeyim. Aylık en fazla 1.200 dolar harcayabilirim. Eğer bir yarı zamanlı işte çalışabilirsem değişir. Dilini öğrenmesi asla sorun olmaz, vaktim var. Yaşam kalitesi iyi olan bir ülke olursa daha iyi olur. Nereyi önerirsiniz?
Detaylar
Kim cevapladı?Görkem Say
Üstün
Amerika'ya gidebiliyorsan ne ala bu isin en cok kazandiran ulkesi orasi.
Amerika'da egitim cok pahali hatta cogu amerikalilar universiteye giden birisine zengin gozuyle bakar.Amerika'ya gidebiliyorsan ne ala bu isin en cok kazandiran ulkesi orasi.
Amerikada 30-60K USD egitim (donem) harci isterlerken almanyada ise donem harci icin 0-500 euro isterler. O da en en en fazla. Onun disinda almanyada yasamak cok ucuz bunu herkes bilir. Oturma izni calisma izni cikarmak amerikaya gore daha cok daha kolay.
Kisacasi az masraf icin Almanyaya gidilir. Ama almancani cok iyi yap. Burada turkce bilmeyen birisine hosgoru ile bakarlarken almanlar zorunlulukmus gibi bakarlar. Aslinda haklilar. Herkes ulkeye uyum saglamak zorunda.
Teşekkürler. Peki Güney Kore için ne diyorsunuz? Ben orayı birkaç gündür araştırıyorum ve çok bir sorun göremedim, eğitimi sıkı olması dışında.Amerika'da egitim cok pahali hatta cogu amerikalilar universiteye giden birisine zengin gozuyle bakar.
Amerikada 30-60K USD egitim (donem) harci isterlerken almanyada ise donem harci icin 0-500 euro isterler. O da en en en fazla. Onun disinda almanyada yasamak cok ucuz bunu herkes bilir. Oturma izni calisma izni cikarmak amerikaya gore daha cok daha kolay.
Kisacasi az masraf icin Almanyaya gidilir. Ama almancani cok iyi yap. Burada turkce bilmeyen birisine hosgoru ile bakarlarken almanlar zorunlulukmus gibi bakarlar. Aslinda haklilar. Herkes ulkeye uyum saglamak zorunda.
Bati Avrupa ulkeleri genel olarak guclu bu konularda. Fransa hakkinda sorunuz olursa yardimci olmak isterim. Devletin kira destegi gibi guzel etkenler var. Ama Fransizca sart, Ingilizce bolum bulmaniz zor ve rekabetci.
Fransa hakkında emin olamıyorum. Çok iyi şeyler duymuyorum hakkında.Bati Avrupa ulkeleri genel olarak guclu bu konularda. Fransa hakkinda sorunuz olursa yardimci olmak isterim. Devletin kira destegi gibi guzel etkenler var. Ama Fransizca sart, Ingilizce bolum bulmaniz zor ve rekabetci.
Türklere ve islama karşı ön yargılılar diye biliyorum. Ayrımcılık falan. Biraz daha iyi tanınan bir ülke düşündüm. Ama yanlış da biliyor olabilirim tabii.
dewberry
Üstün
Bulgaristan, kültür şoku yaşamazsın ve EU'da geçerli diploman olur.Uzun zamandır bu konuyu düşündüm ve sürekli kararım değişiyor. Bu yüzden sizden yardım almak istiyorum. Bilgisayar mühendisliği için hangi ülkede lisans yapmayı önerirsiniz? Biraz kriterlerimden bahsedeyim. Aylık en fazla 1.200 dolar harcayabilirim. Eğer bir yarı zamanlı işte çalışabilirsem değişir. Dilini öğrenmesi asla sorun olmaz, vaktim var. Yaşam kalitesi iyi olan bir ülke olursa daha iyi olur. Nereyi önerirsiniz?
Yeni konular
-
-
-
-
-
60.000 TL bütçe ile Gaming.Gen.TR hazır sistem karşılaştırması
- Angus Young