Cengiz

Uzman
Öncelikle selam. Sizce 1 sene boyunca çok çok çalışıp tabiri caizse hayvan gibi çalışıp ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi vs. iyi üniversiteler kazanmaya değer mi? Bunun için belki 1 sene boyunca ot gibi yaşayacağız fakat değer mi?

Is sende bitiyor. Iyi bir universite, CV'de cok fark ediyor lakin iyi universiteyi saglam birikimle desteklemezsen kotu universite bitiren ama isinde iyi olan adam tarafindan ise alim asamasinda sollanabilirsin.

Finlandiya da eğitim alsak daha adil olurdu tabii ki. Ya da kişinin ilgilerine yönelik bir eğitim sistemimiz olsa. Ama yok. Bu yüzden iyi bir yerleri kazanmak istersek ot gibi çalışmalıyız.

Öncelikle selam. Sizce 1 sene boyunca çok çok çalışıp tabiri caizse hayvan gibi çalışıp ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi vs. iyi üniversiteler kazanmaya değer mi? Bunun için belki 1 sene boyunca ot gibi yaşayacağız fakat değer mi?
İyi bir okuldan mezun olmak çoğu bölümde sizi öne taşır. Sektöre girdiğinizde ise artık bir anlamı kalmamaya başlar, nereden mezun olduğunuzdan çok neler yaptığınız önem taşır. Ancak özellikle mühendislik okuyacaksanız iyi bir üniversitede eğitim almanız hem çalışma hayatı hem bilgi birikim edinme anlamında çok değerli olacaktır.